Jump to content

IVF met ICSI in Deventer ziekenhuis


Bunbums
 Share

Recommended Posts

Hallo,

 

Zijn er meer mensen die in Deventer behandeld worden, een behandeling gaan krijgen of hebben gehad?

Ik woon in de buurt van Deventer en heb over een aantal weken de intake bij de gynaecoloog en de IVF

verpleegkundige. Wij zijn aangewezen op IVF met ICSI, hebben nog geen kinderen en zijn bijzonder benieuwd

hoe dit allemaal zal gaan lopen.

 

Hebben mensen hier ervaringen met Deventer (transport Zwolle) en wil je daar hier iets over vertellen?

Link to comment
Share on other sites

Hallo bunbums, wij hebben destijds voor de keuze gestaan om naar zwolle of deventer te gaan. Uiteindelijk naar zwolle gegaan, zodat we maar met 1 ziekenhuis te maken zouden hebben. Kan je dus helaas geen antwoord geven op het transport gedeelte, wel kan je met vragen over zwolle bij me terecht. Misschien zou je jouw berichtje ook in het topic isala meer kunnen zetten. Wie weet zijn er meer mensen die met een vergelijkbaar construct te maken hebben. Succes!

Link to comment
Share on other sites

Ik zit ook in deventer..... Zelfs na onze verhuizing richting almelo toch ervoor gekozen in deventer te blijven. Enorm lieve ivf verpleegkundigen, super gyn! Altijd betrokken, behulpzaam en meelevend.

Wij zijn sinds 2006/2007 in behandeling, wegens endometriose aangewezen op ivf. Onze dochter is geboren in 2008. Inmiddels bezig met de 5e poging voor een brusje. 4e eindigde helaas in een miskraam.

Wil je iets specifieks weten? Veel succes in ieder geval!

Link to comment
Share on other sites

Hey christeld,

 

Leuk dat je reageert! Ja ik ben wel benieuwd of de TP in Zwolle ook prettig is verlopen, of ze inderdaad zo ontzettend kritisch zijn

qua cryo's en nauwelijks invriezen en hoe de punctie gaat in Deventer. Iets waar ik nu al tegenop kan zien (zoals de meeste dames).

Link to comment
Share on other sites

Ik heb in totaal 5 puncties achter de rug en die zijn redelijk te doen. Je krijgt in Deventer goede pijnstilling en ze passen't ook per keer aan als de vorige iets te pijnlijk was. Je bent eigenlijk tijdens de punctie half in een roes en na die tijd kun je goed slapen. Ik vergeet alles van de punctie altijd snel door de dormicum (volgens mij het dat zo). Behoorlijk wel beurs gevoel na doe tijd, maar voor en goed doel;-) .

Tp in Zwolle altijd goed, soms met een beetje humor om je op je gemak te voelen. Ze kijken met een echo via je buik of ze de embryo(s) op de juiste plek inbrengen en soms krijg je er ook een echo afdruk van mee. Heb ik 3x gehad, dus kun je zeker wel om vragen.

Streng zijn ze zeker, want heb nog nooit iets ingevroren gehad. Maar dat ligt wel echt aan de kwaliteit. Ik heb vaak 4 tot 6 cellige gehad.... En de beste plaatsen ze terug.

Wat je somnog

Link to comment
Share on other sites

Telefoon doet vreemd;-)

 

Over een aantal werken ga je dus starten, spannend! Weet je al met wie je een afspraak hebt? Ik ben onder behandeling bij dr vd Linden wegens endometriose en tijdens een ivf poging rouleren ze met 2 a 3 gynaecologen en er zit altijd een verpleegkundige ivf bij........ Een erg fijn team! ...... Ik schrijf hier eigenlijk nooit, maar was even op zoek naar wat info en stuitte op dit topic. Het goed is heb ik volgende week weer een punctie.... Wil je nog meer weten....... Gewoon vragen!

Link to comment
Share on other sites

Hey bedankt voor je reactie!

Ja wij zitten ook bij vd Linden, wat een prettige gynaecoloog is dat zeg. Wel jammer dat je voor de punctie dus zomaar iemand

anders kunt krijgen maar ja, die man werkt natuurlijk geen 7 dagen per week.

Maar je hebt dus 5 puncties achter de rug jeej dat is best veel toch?

Er worden 3 pogingen vergoed begreep ik, wat kost dan een poging als je die zelf financiert? En heb je na een aantal pogingen nooit

gedacht dat je bv naar Dusseldorf wilde? Daar twijfel ik nog wel tussen, hier of Dusseldorf.

 

Vraag me ook af of wanneer het medisch enkel bij de man ligt, of je kansen op zwangerschap per keer dan groter zijn omdat er met mijn

baarmoeder verder geen bijzonderheden zijn.

 

En van de 5 IFV pogingen dus niet eentje ingevroren :( Wat is het criteria dan voor een cryo? Moeten ze minimaal zoveel cellig zijn misschien?

 

Berg vragen he, het is ook zo'n materie waar je in moet duiken. Of nou ja moet, hoeft niet maar ik vind het toch wel erg prettig om zo goed

mogelijk te begrijpen wat er met mijn lijf gaat gebeuren en wat kansen op succes zijn.

Link to comment
Share on other sites

Hoi, geen idee wat het criterium is. De kwaliteit bij die van ons was in ieder geval niet goed genoeg.

 

Succes kans? Tja.... Heb bij 3 pogingen positief getest. 1 is m'n dochter geworden. 2 gelijk bloedverlies (vroege miskraam). 3 missed abortion na 10+ weken.

Link to comment
Share on other sites

Hoi, geen idee wat het criterium is. De kwaliteit bij die van ons was in ieder geval niet goed genoeg. De eerste keer hadden we zelfs maar 1 eitje....

 

Succes kans? Tja.... Heb bij 3 pogingen positief getest. 1 is m'n dochter geworden. 2 gelijk bloedverlies (waarschijnlijk vroege miskraam?). 3 missed abortion na 10+ weken. Nu weer met goede moed verder. Bij mij geen twijfel over een evt ander zkh.

Link to comment
Share on other sites

Oke jij bent dus er tevreden hier :)

Nou ja, spannend allemaal. Heb me gemeld op het Zwolle topic op deze pijler omdat daar nog wat meer Deventer dames komen

zo nu en dan. Bedankt voor je antwoorde, fijn dat je me wat over je eigen ervaringen wilde vertellen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use