Jump to content

Even voorstellen


Hilde

Recommended Posts

Hoi hoi,

 

Ik ben Hilde, 30 jaar oud en sinds 2002 heb ik een kinderwens. Toen zat ik nog in een andere relatie. Sinds 2007 ben ik met mijn huidige vriend (aanstaande man 24/7/12:happydance:) bezig met vruchtbaarheids behandelingen.

Eerst clomid, daarna o.i. en daarna 9 keer IUI. Afgelopen oktober ben ik zwanger geworden, maar dat eindigde na 6 weken al in een miskraam ....

Daarna nog 3 keer IUI geprobeerd, maar helaas niet aangeslagen. Nu gaan we waarschijnlijk in oktober beginnen met IVF. Ik zie er vreselijk tegenop en begin wat te twijfelen of ik nog wle wil. Mijn vriend heeft al 2 kids van 9 en 12 en het leeftijds verschil wordt steeds groter. Ze zijn al zo zelfstandig en dan straks weer een klein mini mensje erbij. Mijn wens is er nog wel, maar het duurt al zo lang en ppfff nou ja twijfels alom in ieder geval. Misschien ook wel angst voor weer teleurstellingen, enz. Klinkt jullie wellicht bekend.

Goed, ik ga nu werken. Vanmiddag zal ik meer gaan lezen hier.

 

Liefsssss

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hilde

 

Van harte welkom. Ja we snappen denk ik allemaal wat jij voelt.. been there... did that...

Het leeftijdsverschil met mijn stiefies is nog veel groter, namelijk 18 jaar met de jongste en 20 jaar met de oudste!

En het gaat echt heel erg leuk samen. Ze zijn knettergek op hun broertje.

Dus laat dat je vooral niet tegenhouden, kinderen zijn heel flexibel. Zodra de baby iets meer kan, zullen ze er vanzelf heel gek op worden.

 

Maar voor de rest... ik snap je angst voor teleurstelling. Maar het kan ook zomaar goed gaan!

 

Ik hoop dat je hier lotgenootjes kunt vinden bij wie je je verhaal kwijt kunt en dat je snel zwanger zult raken.

 

Groetjes

Noor

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hilde,

 

Welkom op het Forum. Herkenbaar wat je schrijft, ik ben ook begonnen met clomid, 9x OI gehad, 6 x IUI 1x IVF (alleen ben ik nog nooit zwanger geweest).

 

Ik weet hoe moeilijk de stap naar IVF is en wat het met je kan doen...

 

Een kleine troost is wellicht: je bent een keer zwanger geweest, dus weet je i.i.g. dat het kan!

 

Mijn man heeft ook 2 dochters uit een vorig huwelijk (9 en 15!), 2 super leuke meiden waar ik gek op ben. Ze willen en dol graag nog een broertje of zusje bij en zitten nu al te kibbelen over wie mag oppassen en wie mag helpen de luiers verschonen.

Voor ons best moeilijk, want wij moeten ze nu ook gaan uitleggen dat er een kans bestaat dat het niet lukt (!), maar als er een kleintje komt dan vinden ze dat in ieder geval helemaal leuk! Ik vind het eigenlijk een heel fijn idee 2 meiden in huis die mij straks een beetje kunnen helpen.

 

Zou het zo kunnen zijn dat je jezelf een beetje in bescherming neemt? Dat je misschien bang bent dat het niet lukt? En daarom een reden bedenkt waarom het beter zou zijn om misschien geen kindje te wensen (groot leeftijdverschil).

Of dat je bang bent dat het een hele lange weg wordt?

 

Ik vind het in ieder geval heel fijn om de angsten en emoties die er komen kijken bij deze zware weg hier te delen met lotgenoten. Het is soms een eenzame weg.

 

En fijn om als je net begint vragen te kunnen stellen aan ervaren "Ivf-ers"...... je hebt namelijk 1000 en 1 vragen als je net begint....

 

Veel succes!

 

Liefs Fee

Link to comment
Share on other sites

hoi hoi, ik zal me ook even voorstellen! Ik ben Sabrina en ben 31 jaar, mijn man (35) en ik hebben sinds ongeveer 3,5/4 jaar een kinderwens! inmiddels hebben we vijf keer IUI geprobeerd zonder succes 1 keer IVF, en 1 CRYO zonder succes! op dit moment ben ik weer aan het prikken voor de 2de IVF poging en hopelijk deze keer met succes! Voor mijn gevoel heb ik deze keer meer last van de medicijnen en ik zie enorm tegen de punctie op! De vorige keer was ik er heel zenuwachtig voor maar wist natuurlijk niet echt wat me te wachten stond dat leek mij op dat moment erger maar daar kom ik van terug! Maar goed we gaan er met een goeie wil in en proberen positief te blijven! :toppie:

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie wel voor het warme welkom. Ik hoop hier de komende tijd veel steun te kunnen krijgen en geven.

Ik heb net weer een mailtje gestuurd naar de vrouw die me lange tijd begeleid heeft met acupunctuur. Ik ben toen dus ook zwanger te worden. Om vergoedingen op te sparen voor de IVF periode ben ik begin dit jaar hiermee gestopt.

Ik zal dus binnenkort weer naar haar toe gaan:happy:. Zijn er meer mensen die alternatieve geneeswijze naast de medische behandelingen in het ziekenhuis ondergaan?

 

Fijne avond allemaal.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use