Jump to content

keizersnede in Uz Leuven


Bikkel

Recommended Posts

Hoi,

 

Ik ben in behandeling in UZ Leuven met mijn zwangerschap vanwege een endometrioseverleden!

Nu krijg ik vandaag van cz mijn akkoord met de kosten die ik vergoedt krijg, 4700 euro maar weet iemand wat de kosten zijn van de contoles en keizersnede in Leuven of Belgie?

Ik ga morgen leuven bellen voor een kostenraming maar misschien dat iemand mijn pad al bewandeld heeft haha

Link to comment
Share on other sites

Bikkel gefeliciteerd met je zwangerschap!!!!

 

Maar je bent al zwanger dus waar komt het bedrag van 4700 euro vandaan?? Was dat voor de ivf poging??? Kan me niet voorstellen dat je voor een keizersnede appart moet betalen, die vergoed de verzekering toch gewoon???

 

Succes

Link to comment
Share on other sites

hoi,

nee helaas, omdat ik in het buitenland in behandeling ben krijg ik niet alles vergoedt, voor de ivf heb ik 1800 euro vergoedt gekregen en ik heb 2500 euro zelf moeten betalen dus we hebben zelf geld bij moeten leggen....het was voor een goed doel maar ik had niet verwacht dat het zo veel zou zijn vandaar dat ik mij nu wel even wil informeren voordat er weer z'on verrassingen komen...alleen lijkt me 4700 euro best veel en denk ik dat ik het wel ga redden ermee maar je weet maar nooit vandaar mijn vraag op het forum!

Link to comment
Share on other sites

ohhh Bikkel

 

mij lijkt € 4700 juist helemaal niet veel voor een ks, ik bedoel, meestal is er een heel team aan artsen bij en dan nog eens de nazorg (een dag of 4-5 ziekenhuisopname) ik meen dat alleen een bed al zo´n € 1000 per dg kost in NL.

Ik zou er echt achteraan gaan, kun je niet een ks in Nl krijgen of is dat niet mogelijk vanwege de endometriose? in dat geval is het toch een noodsituatie en kun je niet anders als uitwijken naar het buitenland? Veel succes !!

Link to comment
Share on other sites

Ik kom op internet prijzen tegen van 1200 tot 1500 euro, dit zijn wel meiden die in Belgie wonen...

Er zit denk ik niks anders op dan afwachten wat Leuven zegt...

 

Tot nu toe waren de rekeningen van bijvoorbeeld een consult bij de gyn niet duur, echo en controle 46 euro!

 

Ik kan door mijn endometriose operatie geen ontsluiting meer krijgen, verder is er een heleboel in mijn buik gebeurd en weten ze niet hoe het allemaal zal verlopen, ook bv met mijn darmen....als het bedrag echt torenhoog is dan moeten we gaan nadenken om in Nederland verder te gaan maar gevoelsmatig heb ik daar wel moeite mee omdat ik bang ben dat ze onnodig risico met mij gaan nemen, doktoren voelen al gauw concurentiestrijd als het gaat om andere ziekenhuizen...

 

We zullen zien, ik houd jullie op de hoogte!

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use