Jump to content
Inge35

Assisted hatching ook in Nederland?

Recommended Posts

Ha allemaal,

 

Bij ons gaat het voortraject helemaal naar behoren.. Goeie eicellen, goed zaad, hele goeie embryo's maar de innesteling lijkt moeizaam. Heb nog maar twee TP gehad hoor, maar goed. Nu lees ik veel over assisted hatching n de positieve ervaringen in o.à. Duitsland. Hier wordt het (nog) niet vergoed, maar wordt het wel gedaan? Heeft iemand daar ervaring mee?

 

Ik hoor het graag! Ik ga het zelf ook nog voorleggen bij de arts in UMCU begin oktober..

 

Liefs,Inge

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Inge,

 

Ik heb geen ervaring met assisted hatching, maar weet wel dat het ziekenhuis waar wij al jaren onder behandeling zijn (isala, zwolle) daar nu net mee gaan starten.

 

Op 12 augustus van dit jaar, schreven ze onderstaande blog.

 

Ik hoop dat je iets hebt aan de info.

 

groet Purple

 

Na een flinke tijd van voorbereiding kunnen we eindelijk van start gaan met assisted hatching, als eerste kliniek in Nederland. Het is lange tijd stil geweest over dit onderwerp, maar we hebben bepaald niet stil gezeten.

Allereerst hebben we de financiering rond proberen te krijgen. En dat is gelukt, de ziektekostenverzekeraar betaalt een belangrijk deel van kosten. Ze doen dit in het kader van zogenaamde zorgvernieuwing. Dat was trouwens nog niet zo makkelijk, in eerste instantie werd de aanvraag afgewezen omdat assisted hatching geen verzekerde zorg is in Nederland en niet voor vergoeding in aanmerking komt. Uiteindelijk is men gevoelig gebleken voor ons argument dat we nu juist willen uitzoeken of assisted hatching van toegevoegde waarde is. Zeker omdat het wereldwijd wel volop wordt toegepast.

Toen het geld beschikbaar was, moesten we natuurlijk overgaan tot aanschaf van de apparatuur. Dat betekende contacten met leveranciers, onderhandelingen en het uitzoeken wat in onze situatie de beste keuze zou zijn. Toen de keuze gemaakt was, volgde een werkbezoek aan Gent (waar dezelfde laseropstelling gebruikt wordt) om meer informatie te krijgen. Nuttig was ook om daar echt al te kunnen oefenen. Vervolgens kregen we te maken met de bureaucratische molens in het ziekenhuis. Wat duurde het lang om de bestelling de deur uit te krijgen, wat was het moeilijk om het goede humeur er in te houden. Hoe dan ook, het is gelukt en wat was onze blijdschap groot toen de laser eindelijk geleverd werd.

Tegelijkertijd is er veel tijd en energie gaan zitten in het schrijven van een onderzoeksvoorstel en het verzamelen en schrijven van alle documenten die straks opgestuurd moeten worden naar de CCMO. Deze instantie beoordeelt medisch wetenschappelijk onderzoek en zal een positief oordeel moeten geven voordat wij met de studie mogen beginnen.

In eerste instantie is een beperkte groep laboratoriummedewerkers getraind om met de laser te kunnen werken. Ook hebben deze mensen zich verder bekwaamd door te oefenen op lichaamsmateriaal dat niet meer bestemd was voor behandeling (uiteraard alleen wanneer patiënten daar geen bezwaar tegen hadden). Nu zijn we zover dat we het ook op echte embryo’s, bestemd voor plaatsing, durven te gaan toepassen.

Vanaf september gaan we dan ook starten met de eerste stap. In deze zogenaamde pilot krijgen 50 paren een behandeling aangeboden waarbij assisted hatching zal worden toegepast. Omdat we nog niet helemaal zeker weten of we de techniek ook beheersen, zullen wij de ziekenhuiskosten voor onze rekening nemen. Paren die hiervoor belangstelling hebben, krijgen van ons schriftelijke patienteninformatie en zij moeten ook schriftelijk toestemming geven voor deze behandeling. Het doel van de pilot is aantonen dat we de techniek beheersen.

Ondertussen zullen we het onderzoeksprotocol indienen bij de CCMO, hopelijk krijgen we snel toestemming en kunnen we daadwerkelijk beginnen met het beantwoorden van deze belangrijke vraag: is assisted hatching nou echt van toegevoegde waarde. Uit de literatuur weten we dat een beperkte groep patiënten baat zou kunnen hebben bij assisted hatching: dat zijn vrouwen van 36 jaar en ouder, vrouwen waarbij er tenminste 2 plaatsingen zijn geweest van “verse” embryo’s die niet tot zwangerschap hebben geleid en vrouwen met een verminderde reserve van de eierstokken. Voorlopig richten we ons voor assisted hatching dan ook alleen maar op deze vrouwen.

Neem voor meer informatie gerust contact op met onze afdeling. Wij kijken er in ieder geval naar uit om te gaan beginnen en we hopen dat onze patiënten er net zo enthousiast over zijn.

Met hartelijke groet,

Max Curfs, klinisch embryoloog

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Omdat we nog niet helemaal zeker weten of we de techniek ook beheersen, zullen wij de ziekenhuiskosten voor onze rekening nemen."

 

Mmmm, klinkt niet erg vertrouwenswekkend, wel?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit is zooooo Nederlands, wat een knulligheid. We lopen niet alleen achter de feiten aan, maar zijn ook behoorlijk conservatief en stoten onze neus aan onze eigen bureaucratie. En als iets niet onomstotelijk wetenschappelijk is bewezen bestempelt de Nederlandse arts iets als 'onzin'. (Assited Hatching wordt werelddwijd al jaren succesvol toegepast).

 

Maar goed, in ieder geval nemen ze in Zwolle nu wel het voortouw!

Share this post


Link to post
Share on other sites

dames, gatverdamme (excuus voor mijn woordkeus, maar ik zet het hier wel neer)....ik heb spijt dat ik gereageerd heb met het stuk tekst over betreffende techniek in de isala. We hebben inderdaad vrijheid van meningsuiting, maar ik word niet vrolijk van jullie reacties. Ik ken meerdere mensen die wel heel blij zijn met deze kans, al realiseren ze zich dat er in nederland nog praktijkresultaten moeten worden geboekt. Je moet met nieuwe technieken, zeker in Nederland, toch ergens beginnen.

 

Purple

Share this post


Link to post
Share on other sites

Purple,

 

Ben t met je eens. We weten allemaal dat nederland achter ligt en dat hier alles via zestig testen moet worden goedgekeurd, maar dames, als die testen nooit worden uitgevoerd blijven we achter lopen. De embryoscoop, volgens mij n nederlandse uitvinding wordt ook als eerste in DD uitgeprobeerd en is er ook pas één nederlands ziekenhuis mee bezig. Maar ook hier de mening dat er zeker al mensen mee geholpen kunnen worden. Zonder autorijles was het waarschijnlijk een zooitje op de weg, wat zou het dan zijn als artsen zonder opleiding aan het werk gingen?

Daarnaast is niet iedereen genegen of in staat om naar het buitenland te gaan voor een AH behandeling.

Beetje meer positiviteit had ik ook wel verwacht.

Ik vind het goed nieuws.

 

Groetjes,

Lala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tja ze kunnen niet voorzichtig genoeg zijn. Als ze niet aangeven dat ze nog in de oefenfase zitten en dat ze nog ervaring op moeten doen zijn ze wel eerlijk.

Als er toch iets fout mocht gaan of zelfs het embryo beschadigen en de verwachtingen zijn veel te hoog omdat ze niet eerlijk zijn geweest, dan is het ook niet goed toch??

 

Wel sneu als je dit graag zou willen laten doen. Wij hebben in België verschillende keren onze emmy's laten Hatchen en alleen de laatste keer had het succes, maar of het nu daar aan gelegen heeft???? Niemand zal het ooit weten. Onze eigen bijdrage was geloof ik €100 eigen bijdragen.

Wat vragen ze er in Nld voor???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Purple ik vind het hartstikke goed dat ze eindelijk ermee beginnen in Nederland, maar wat ik niet begrijp is dat ze zelf niet wat positiever zijn! Dat bedoelde ik! Als je zo'n stuk naar buiten brengt, doe je dat toch op een positieve manier en niet: 'ik weet niet of het wel gaat lukken hoor?' Dan schrijf je toch iets van: 'we zitten nog in de experimentele fase maar weten zeker dat we heel veel dames uiteindelijk kunnen gaan helpen met een betere kans'. Zoiets!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witje,

 

Zo te lezen kost t hier nog niks, omdat ze het aan t leren zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

super dat isala zn nek uit steekt, de moeite doet door de burocratie heen te breken en de 'guts' heeft hierin het 'taboe' te doorbreken! en dat ze er zo open en eerlijk over berichten vind ik ook geweldig! een 1e stap is gezet!

dank voor het plaatsen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vind het wel positief dat de Isala Klinieken met assisted hatching beginnen. Ik snap wel dat ze voorzichtig zijn, zodat de verwachtingen nog niet meteen te hoog gespannen zijn. Ik snap wel dat ze ervaring moeten opdoen, maar ik neem aan dat ze training hierin hebben gehad bij een buitenlandse kliniek.

 

Waar ik mij meer zorgen om maak, is het feit dat IVF/ICSI in de toekomst zeer waarschijnlijk nog maar 1 keer vergoed wordt in het basispakket. Dus dat betekent minder uitgevoerde behandeling door Nederlandse klinieken en daardoor minder ervaring, minder vooruitgang in kennis en technologie. Want laten we eerlijk wezen, als mensen voor een 2e of 3e poging zelf moeten betalen en ze kunnen dat geld inderdaad opbrengen, dan kiezen mensen wellicht eerder voor een buitenlandse kliniek met meer mogelijkheden / hogere succespercentages. Ik vind het daarom erg goed dat de Isala klinieken ermee gaan beginnen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks all voor jullie reacties! Snap het gevoel.. In Nederland gaat het allemaal wat langzamer dan in het buitenland.. Maar vind het wel een goeie zaak dat Zwolle alvast het voortouw gaat nemen! Hoop dat ze goede resultaten boeken en dat het dan overgenomen kan gaan worden..

 

@Chris ja.. Maak me daar ook ernstige zorgen over! Hoop dat het niet doorgaat..

 

Ik zal hier laten weten hoe UMCU met assisted hatching omgaat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben zelf ook in de Isala klinieken behandeld en als poging 3 niet gelukt was, dan had ik ook assisted hatching willen doen. We waren er al over aan het nadenken om naar Dusseldorf te gaan. Gelukkig is het mij bespaard gebleven, maar ik kan mij heel goed voorstellen dat andere dames veel baat kunnen hebben bij deze techniek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FF een update: ook het erasmus MC in Rotterdam doet assisted hatching! :toppie: Alleen doen zij het nu alleen met de cryo's. Ik heb de vraag bij ze ingediend of ik het op een verse embryo mag en dat gaan ze overleggen. Ze bellen me daar 14 december over, dus dan zal ik nog even laten weten of het mag :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
FF een update: ook het erasmus MC in Rotterdam doet assisted hatching! :toppie: Alleen doen zij het nu alleen met de cryo's. Ik heb de vraag bij ze ingediend of ik het op een verse embryo mag en dat gaan ze overleggen. Ze bellen me daar 14 december over, dus dan zal ik nog even laten weten of het mag :)

 

Oh ik zit ook in het emc, ben dus ook erg benieuwd! Ik wist niet dat ze daar ook AH deden trouwens... Ik zal de volgende x daar eens gaan informeren...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij mij heeft Assisted hatching geholpen, zie handtekening...

We hebben het in Leuven laten doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Francis, heb je dat daar zelf ter sprake gebracht of was het een idee van hun? Mijn behandeling loopt ook in Leuven en ben er wel benieuwd naar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oh ik zit ook in het emc, ben dus ook erg benieuwd! Ik wist niet dat ze daar ook AH deden trouwens... Ik zal de volgende x daar eens gaan informeren...

 

Momenteel doen ze het alleen op de cryo's, dus ben benieuwd..... Al heb ik het idee dat ze nee gaan zeggen om het op een verse te doen, maar je hoort het wel :)

 

Zij vertelde mij trouwens ook dat het in belgië geen standaard procedure is. Het wordt namelijk niet standaard gedaan bij belgische patiënten, maar wel bij de nederlandse patiënten.... :confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esseke,

 

In Leuven kwamen ze daar zelf mee, en volgens hen heeft het alleen invloed op verse embryootjes.

Ze doen het pas als er meerdere malen al een terugplaatsing is geweest zonder AH.

Assisted Hatching kost in Leuven € 100,00 extra...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da's in elk geval interessant om te weten, dankje Francis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update:

Kreeg vandaag dus het telefoontje, zoals afgesproken.

Ze vertelde mij dat ze het binnen het team had overlegd, maar dat bij hen het standpunt was... Er is nog niet officieel bewezen dat het werkt, dus nee niet op een verse alleen op een cryo!:sad:

Mijn arts zat het toch niet lekker en is na de bespreking naar het lab gegaan en heeft de situatie voorgelegd aan de embyoloog. Die heeft toen mijn (embryo)gegevens (??? wat daar dan ook in mag staan???) bekeken en was van mening dat het bij mij mogelijk WEL effect heeft... Dus met die informatie is ze weer terug gegaan naar het team en..... Ik heb toestemming!!!!!!!!!!!!! :goodnews: En krijg dus AH op een vers embryo de volgende ronde :confettistars:Ze meldde er wel bij dat ik een hoge uitzondering ben, dus denk niet dat ze er nu makkelijker over zullen gaan doen.

Maar wilde het toch even melden.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat is goed nieuws voor je! Ik hoop dat het inderdaad een positief effect gaat hebben, succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nieuwe update!!!!!!! IVF 3 met assisted hatching zijn niet meer nodig :)

Ik ben in m'n laatste rustmaand (die ik geëist heb, moest eigenlijk meteen aan de lucrin) ..... Spontaan ZWANGER!!!!!!!!!!! Morgen alweer 6 weken :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • ach @Onzefamilie wat rot dat je vrouw haar baan is kwijtgeraakt ☹️.. Jullie vinden vast en zeker een oplossing, maar goed dat maakt het nieuws nu even niet minder rot. Maar even goed nadenken over de volgende stappen om te zetten..  Mooi om te lezen dat jullie buurman een waardig afscheid heeft gekregen. Zo te horen was het een geliefde man. @LouLou1980 Ja het blijft een hele lastige periode die wachtweken. Dat je niks voelt hoeft helemaal niks te zeggen. Ik voelde ook helemaal niks. Geen gevoelige borsten, geen misselijkheid, toen nog niet heel moe, echt helemaal niks. En ben vandaag 14 weken zwanger.. Maar eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat ik ook niet het gevoel had dat ik ongesteld zou worden. Je weet echt niet wat die wachtweken mentaal met je kunnen doen en of je niet alle dingen die je voelt, onbewust, onder een loep gaat leggen. Dat denk ik iig dat ik deed.. Hou ons op de hoogte. Duim heel hard voor je!!! Ik voel mij gelukkig wel beter. Kan wel slecht tegen het thuiszitten en niet onder de mensen kunnen zijn, maar goed ik ben wel iemand die mij netjes aan de regels houd. Hoop zo dat het sneller gaat dan ze denken 🙏! Qua zwangerschap voel ik mij ook goed. Vandaag dus 14 weken. Nog steeds onwerkelijk. Vrijdag Assistent vk gesproken. Heb 7 april m’n eerste afspraak. Wordt een snel bezoek. Alleen het noodzakelijke  wordt gedaan. Snap het wel hoor. Baal alleen dat we nu echt op de 20 weken echo moeten wachten voordat we weten wat het wordt. Helaas is er nu ook geen hartjesspreekuur. Om even naar het hartje te luisteren. Omdat het nog zo onwerkelijk is, had dat wel fijn geweest. Maar ze zeggen dat, zolang er geen bloed is, ze de zwangerschap als goed beschouwen. Ook dit is heel logisch vanuit hen bekeken, maar omdat het toch ons eerste kindje is en we merken dat het traject toch nog steeds als nasleep wat onzekerheid kan meegeven, was zo’n spreekuur wel heel fijn geweest. Maar goed als dat nu het ergste is waar we nu rekening mee moeten houden in een tijd als deze, dan teken ik er maar voor. Dus zal er niet teveel over zeuren 😬.  Ben natuurlijk ook heel benieuwd hoe het met @Kitje en @Nora90 gaat ☺️
  • @Onzefamilie lieverd wat een toestand allemaal hè waar we in leven. Ik had het er met mijn man gisteren over dat ik het zo raar vind dat er zo veel doden zijn gemeld en dat ik (gelukkig) nog iedereen gezond en wel om mij heen heb nu. Waar ik wel steeds tegen aan loop dat de mensen om mij heen nog steeds zo laks zijn ondanks adviezen om thuis te blijven persoonlijke hygiëne enz. Ik heb pijn en moeite erin gestoken hun bij hun verstand te praten maar niks helpt.  Helaas kan jij er ook niet voor wegdraaien want we moeten het samen doen! @Kitje heb even de voorgaande berichtjes gelezen en zag dat je nog maar 1 eitje over hebt. Wat een teleurstelling moet dat zijn. Weet je al een beetje wat je nu gaat doen? Ik heb btw ook nog veel van die vaginale bollen over als je wilt. Nog heel even antwoord op je eerdere vraag. Ik heb bevruchtte cryos in de vriezer zitten die ze bij elke natuurlijke cyclus terug plaatsen. Bij het invriezen moest ik een contract tekenen waarin ik aangaf of ik ze per stuk ingevroren wou hebben of per 2. Ik had per stuk gekozen. Elke keer bij een een nieuwe TP ontdooien ze dus 1 cryo en als die de ontdooiing niet overleefd dan hebben ze nog tijd om er nog 1 eruit te halen en gelukkig zag die er wel mooi uit. Na de ontdooiing moet hij nog wel zelf doordelen  naar blastocyte. @Marsukar ben je al een beetje opgeknapt van je verkoudheid? Wat betreft mij ik zit nu 1 mijn eerste Wachtweek en merk niet zo veel ☹️ Morgen zou ik officieel mijn menstruatie moeten krijgen waar het vorige keer ook op mis liep. Dus ben beetje gestressed en voelde vannacht ook behoorlijke krampen dus hou letterlijk en figuurlijk mijn buikje vast.   
  • @Kitje @Nora90 @Marsukar @LouLou1980 Hey dames even checken of iedereen ok is, Hier vrijdag de stoet door de straat 3 autos alle buren stonden buite om onze laatste groet te geven.    Hier gaat alles redelijk, angst blijft hoog. We hebben dit weekend maar even achter herstraat  we hebben als regent water overlast     Vandaag weer volgende ronde playmobil  uitzoeken.  Helaas waarschijnlijk  straks mijn vrouw haar werk kwijt, ze verlengen totaal geen contracten meer. Dus word het nog krapper financieel.  We gaan een oplossing  vinden voor alles,  Maar hoe gaat met marsukar  buikje al wat groter,, ,,? Loulou hoe gaat bij jouw? Kitje lukt het nog een beetje? Nora al meer nieuws aan jouw kant?   Even een check up aan jullie allemaal.  
  • Wat fijn @Hanniebal dat je weer een goede echo gehad hebt. Wow, 10 weken alweer ruim. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat je zo teleurgesteld was over het "redelijke" embryo en dat je het zo weinig kans gaf en moet je nu eens zien! Nog een dikke 2 weken en je bent het eerste trimester al voorbij. Ben heel blij te horen dat alles goed gaat, goed nieuws kunnen we wel gebruiken in deze bizarre tijd.... Dat maakt de misselijkheid dan wel goed he? Als je zo'n mooie beelden krijgt, is het allemaal waard. Fijn dat je je niet zo druk maakt over het Asscherman. Binnenkort weer een echo dan? Hier is alles goed, ik werk nu alweer 2 weken thuis en dat is echt oersaai. Kan wel lekker opschieten zo. Ik ben gewend om alleen te zijn, maar nu ik zo geisoleerd zit valt het me best zwaar. Geen volwassen gesprek te voeren of ik moet iemand bellen, maar mijn belminuten zijn ook op. Voorheen kon je dan nog eens ergens heen gaan of had je een praatje op je werk. Nu zit ik hier maar te kijken, bleh. Ontspannen gaat op zich prima hier, ben lekker in de tuin bezig, dat brengt rust en maakt mijn hoofd leeg. Verder veel opgeruimd. Morgen is het nog mooi weer, dus morgen weer verder. Ik heb gister de knoop door gehakt en besloten om voor de 8 bevroren eitjes te gaan. Omdat deze donor met donorzaad hele goede resultaten had in het verleden en ze ook 3 jaar jonger is (wie weet scheelt het). Heb wel nog nagevraagd hoe het zit met de bloedgroep enzo en of ik dan niet meer kans heb dat het afgestoten wordt, omdat het eitje dan ook al niet van mij is. De dokter zei dat de eerste 6 weken een embryo niet eens bloed heeft en dus ook geen bloedgroep, dat dat pas na 6 weken wordt aangemaakt, dat ik dus niet bang moet zijn dat mijn lichaam Emmy zou afstoten. Daarbij heeft mijn lichaam ook bewezen dat het een kindje kan dragen met een andere bloedgrroep (mijn zoon is een Rhesus kindje) en dat de risico's bij de zwangerschap van mijn zoon vele malen groter waren dan nu omdat de Rhesusfactor hetzelfde is. Verder heeft de mannelijke donor wel dezelfde bloedgroep als ik dus is de kans ook aanwezig dat het kindje zijn bloedgroep (en dus mijne) krijgt. Ik heb veel vragen gesteld, waar ze uitgebreid antwoord op hebben gegeven. Dat voelde fijn. Emmy die ze hebben ingevroren zaterdagochtend was een 4BB Emmy en dat was volgens hun goede kwaliteit. Deze laat ik als reserve dan maar en dan ga ik eerst voor de Emmy's die eventueel ontstaan uit de bevroren eitjes. Hopelijk krijg ik er daar een stuk of 4 Emmy's van dan. Ik kan nu ook een "verse" terugplaatsing doen en hoef geen cyclus te matchen. Alleen mijn eigen cyclus. 5 dagen voor de TP ontdooien ze dan de eitjes, bevruchten deze en dan krijg ik de terugplaatsing. Ik heb ze ook gevraagd of ze een idee hebben hoe de status verder in Letland is. Er zijn maar weinig besmettingen daar en gelukkig nog geen mensen overleden. Ze konden daar niks van zeggen, er gaat een praatje rond dat de grens misschien dicht blijft tot 1 mei, maar dat was door de overheid niet gezegd en er wordt ook  veel gezegd dat niet waar is. Op de website van Riga Airport staat nog steeds dat ze tm de 14e dicht zijn en bij Baltic Air kan ik vanaf de 15e vlucht boeken. Ik moet nu nog tm zondag de meds slikken en de bollen. Daarna moet ik stoppen en volgens de dokter moet ik dan op 1 april (wat een dag 😂) ongesteld worden. Ze hebben me een protocol alvast getuurd voor als ik in april een terugplaatsing wil doen. Dus ja, dat is de afweging dan nu. Neem ik het risico en ga ik meds slikken met de kans dat het weer voor niks is geweest, dat het vliegveld niet de 15e weer open gaat (tp is week later) of ga ik op safe en wacht ik (weer) een maand en ga dan in mei. Probleem is eigenlijk dat ik in die periode ga verbouwen en dat dat een hele lastige periode is dan om dan naar Letland te gaan. En die verbouwing duurt 2 maanden en ik wil niet wachten tot juli of augustus.... Verder heb ik gekeken welke datum ik dan uitgerekend zou zijn als ik in april een tp zou hebben en toen kwam ik op iets heel moois en bijzonders.... Als ik daadwerkelijk op 1 april ongesteld wordt, dan mag ik testen op de verjaardag van mijn moeder en ben ik uitgerekend op de verjaardag van haar (helaas inmiddels overleden) zusje, de terugplaatsing is op de verjaardag van haar zoon, mijn neef dus. Hoe bijzonder is dat? Ik vond het heel maf, je zou bijna denken dat het zo moet zijn... #Wishfullthinking Met @Nina79 ook alles ok? En gezond vooral? Hopelijk heb je toch nog een beetje genoten van je vakantie en ben je lekker opgeschoten in huis. Heb je nu volgende week ook nog (deels) vrij? Dacht ergens gelezen te hebben anderhalve week? Of had je die halve week al de week eerder gehad? Nou meiden, ik wens jullie een fijn weekend toe met veel zon, geen corona en geen misselijkheid.    
  • Hoe is het met jullie @Kitje en @Nina79?    Kitje, heb je al wat kunnen beslissen ?  @Nina: hoe is het met de vakantie ? 😃 Hopelijk lukt het jullie om te ontspannen in deze gekke tijden.    Vandaag weer een echo gehad, 10w2d ben ik nu. Hartje klopte heel mooi en de groei was heel goed. Ik ben wel medisch, ivm ascherman (hele rits aan mogelijke complicaties, maak ik me gek genoeg niet echt druk om). Deze week was overigens weer onwijs beroerd: mega misselijk en moe. Maar goed tis het waard. Ik stuur jullie mega positieve vruchtbaarheidsvibes.    big hug 
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use