Jump to content

melatonine slikken met zwangerschap


benbri
 Share

Recommended Posts

ik heb echt last van chronische slaapgebrek geloof ik. heb altijd al moeite gehad met doorslapen en kreeg soms van de huisarts wel eens een doorslapertje om zon een keer in de zoveel tijd even door te kunnen slapen ipv nachtbraken...ik gebruikte het echt maar 1x in het half jaar of zo hoor, over het algemeen viel het redelijk mee (ik had dormanoc)

 

maar nu....ik lig echt de halve nacht wakker, ga maar tv kijken van ellende, anders loop ik maar te draaien en te woelen...dat mijn kleine in de buik wakker is/word werkt ook al niet mee, ten eerste de drukte daarbinnen en ten tweede geniet ik dan ook nog eens dubbel, maar ja...moe moe moe ben ik dus nu wel inmiddels....

 

nou maken we natuurlijk allemaal melotonine aan (en ik volgens mij niet zo heel veel, hihi) en het is natuurlijk, maar zit me af te vragen of ik het toch zou mogen slikken als je zwanger bent, ondanks natuurlijk stofje...dus ik dacht...misschien weten jullie ervaringsdeskundige dat wel, zal heus niet de enige zijn met slaapproblemen :)

 

nogmaals..het inslapen is geen probleem hoor, nooit geweest ook, het blijven slapen is daarintegen altijd al een probleem geweest alleen lijkt het nu 6x erger geworden :(

 

ben benieuwd naar jullie oplossingen :)

Link to comment
Share on other sites

dit las ik op internet:

 

Melatonine mag niet gebruikt worden door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Hoewel het een van de veiligste stoffen is die er bestaan, is er geen onderzoek gedaan op het effect van melanine op ongeboren kinderen en via moedermelk op pasgeborenen. Ook vrouwen die zwanger proberen te nemen wordt afgeraden melatonine te slikken. Grote hoeveelheden Melatonine kunnen een zwangerschap verhinderen omdat een grote hoeveelheid Melatonine als een anticonceptiepil kan werken. Kinderen wordt afgeraden melatonine te slikken, tenzij het hen wordt voorgeschreven door een arts. Mensen met sommige ziektes wordt afgeraden melatonine te slikken, zoals mensen met leukemie, reuma en bepaalde auto-immuunziekten.

 

staat bijhttp://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/48640-melatonine-circadin-tegen-slapeloosheid-en-jetlag.html

Link to comment
Share on other sites

hey benbri, ik zie dat t antwoord al gegeven is, maar ik slikte ook melatoline voordat ik zw wilde worden, en de gun was heel verbaasd dat mn huisarts dat niet had gezegd, en dat t idd ook schadelijk kan zijn bij zwangerschap..

Kan je niet een soort rustgevende thee proberen?of je arts wat vragen?

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Hi Benbri,

 

Komt ie:

- goede nachtrust thee Zonnatura

- warm bad met lavendelolie

- warm bad met himalayazout

- warme douche

- wandelingetje in de buitenlucht

- een paracetamol (bij evt pijnklachten)

- etc etc

 

Ik heb echt ALLES geprobeerd, de laatste weken (nu 38) helpt niets meer en slik ik 1 tot 2 x per week Temazepan 20 mg (slaappillen vd gyn gekregen). Daar slaap ik dan 3 tot 4 uur maximaal op en ben daar dan heeeel blij mee.

 

Veel sterkte en succes gewenst,

Toverstafje

Link to comment
Share on other sites

hm, ja, dat zou zomaar kunnen idd, wil het mijn dochter nog wel eens geven (advies van ha), die heeft moeite met inslapen, heb het zelf nog nooit gebruikt eigenlijk...mss zou ik ook is temazepam kunnen vragen, maar ben niet zo dol op pammetjes slikken en zeker niet tijdens zwangerschap, maar word er letterlijk zo moe van, hahaha....en de bovenstaande adviezen zijn idd heerlijk...voor het inslapen, maar niet voor het doorslapen (heb het allemaal al geprobeerd, alleen bad niet, maar dat komt bij gebrek van, haha)

 

maar thanx voor de adviezen :) denk dat ik gewoon de vk maar eens moet bellen wat ik er aan kan doen *zucht* en anders maar gewoon accepteren :)

 

overdag kan ik niet slapen, als ik dat ga doen dan heb ik ook nog eens inslaapproblemen, schiet niet zo heel erg op dus...:s

Link to comment
Share on other sites

Je hebt al antwoord op je vraag gekregen. Toch nog even mijn verhaaltje:

 

Toevallig heb ik vanochtend bij mijn moculair arts gezeten met een doorslaap probleem. Al maanden word ik elke nacht tussen 3 en 4 uur wakker en slaap daarna niet echt meer. Hij schrijft normaal melatonine voor, omdat dit inderdaad en lichaamseigen stof is. Helaas kon hij dit niet voorschrijven omdat ik volgende week intake heb in Gent voor ivf-poging 3. Ik ben dus nog niet eens begonnen, laat staan zwanger. Het had iets met invloed op hormonen te maken.

 

Glaasje melk drinken helpt bij mijn man altijd goed.

Ik weet natuurlijk niet hoe het is als je zwanger bent, maar 10 tot 30 minuten uit bed gaan zorgt ervoor dat je weer beter kan inslapen.

Magnesium slikken??? Moet je wel even navragen of dat kan. Slik dat nu 2 keer per dag(op voorschrift van arts) en helpt goed de spieren en zenuwen te ontspannen.

 

Veel succes ermee en ohm voor je slapeloze nachten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use