Jump to content

Ik ben Beanie


Beanie

Recommended Posts

En ik ben nieuw op dit forum.

Sinds april 2009 bezig met zwanger worden. Na 15 maanden (juli 2010) spontaan zwanger maar geëindigd in een miskraam. Daarna nix meer....

Nu belandt in het fertiliteitstraject. Hormonen okay, zaadonderzoek okay. Op de echo dacht ze te zien dat 1 eierstok actief is, de ander niet (rechts wel, links niet) Wij dachten aan IUI, naar aanleiding van wat de gynaecoloog had gezegd. Fertiliteits-arts had eerst gezegd IVF maar hield later de IUI als optie ook nog open.

Vorige week HSG en vandaag de uitslag. Rechts niet doorgankelijk, links wel maar aan de rechterkant van mijn baarmoeder ook een soort vervorming.

Ze raadt ons aan, mede gezien mijn leeftijd (39) om IUI over te slaan en direct over te gaan op IVF. Als we deze keuze maken moet er eerst nog een 'waterecho' gemaakt worden en eventueel een hysteroscopie ivm de vervorming in mijn baarmoeder. IUI is wel een optie maar dan willen ze eerst nog een diagnostische kijkoperatie met blauw doen, en een hysteroscopie.

Ik heb het hier moeilijk mee, aangezien ik erg had gehoopt dat we toch eerst IUI zouden kunnen proberen. Als we deze keuze (IUI) maken gaan er waarschijnlijk nog 1-3 maanden overheen voordat ik voor OK kan gaan. Kiezen we voor IVF dan kan in mijn volgende cyclus de echo gemaakt worden en evt. ook zo snel mogelijk de hyseroscopie. De verwachting is dan dat in januari als het allemaal goed gaat de eerste terugplaatsing zou kunnen plaatsvinden.

Ik vind het lastig. Ben een beetje bang dat ook als we wel kiezen voor IVF, ze besluit dat er toch een kijkoperatie gedaan moet worden (waarvan eerst werd gezegd dat die niet zou gaan plaatsvinden), en dat dat allemaal heel veel tijd gaat kosten. Aan de andere kant, levert een kijkoperatie misschien niets op, en IUI ook niet. Wie heeft hier ervaring mee, met een dilemma als deze?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use