Jump to content

Over en uit, mogen niet opnieuw beginnen


fientje

Recommended Posts

Na een aantal jaren stil te hebben gelegen vanwege de drukte op de eigen zaak, waren we weer van plan wat te ondernemen. Ter voorbereiding wilde men een volledig cardiologisch onderzoek, omdat ik het Syndroom van Turner heb. Nu dat hebben we geweten, uitslag was dat er diverse problemen zijn gevonden en dat het sterk afgeraden wordt om zwanger te worden. Dus met andere woorden: einde verhaal. Geen eiceldonatie...:crybaby2:

Link to comment
Share on other sites

Hee Fientje,

 

Ik ken jou nog we hoor l!!

 

Moet wel eens je denken, hoe zal het met Fientje zijn?

 

Het is idd een paar jaar geleden!

 

Maar meiske wat een rot nieuws jeetje komt echt hard aan zeg pooh!

Dat is flink schrikken!

Heb je dan ook klachten van die problemen die ze gevonden hebben?

Merk je daar iets van?

En gaan/kunnen ze er wat aan doen?

 

Ik kan me voorstellen dat je heel verdrietig bent, dit is ook heel moeilijk

je bent jaren bezig in deze malle molen om zwanger te worden en dan krijg je dit te horen pfff moeilijk hoor!

Het positieve er van is wel dat het goed is dat ze er achter komen, anders had jij in

problemen gekomen tijdens zwangerschap of bevalling, met alle gevolgen van dien.

 

Ik wens je heel sterkte om dit nieuws te verwerken en het een plekje te geven in jullie leven

dat zal niet meevallen

en heeft zeker zijn tijd nodig.

 

Ik wou ook dat ik wat voor je kon doen!

 

sterkte meiske!!

 

liefs Claudia

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie voor de lieve reactie. Het moet echt nog een plekje krijgen..

 

@Claudiaatje: Dat is nu het stomme: totaal geen klachten, maar wel een enorm risico bij zwangerschap. Moet nog verschillende onderzoeken ondergaan, maar vermoedelijk gaan ze proberen met medicatie de conditie van het hart beter te krijgen, zodat ik in de toekomst minder risico loop. Ben inderdaad aan de ene kant wel blij dat ze erachter zijn, want stel je voor dat ik toch een nieuwe poging had gedaan, had het echt fout kunnen aflopen.

 

Ik zie trouwens dat het bij jou gelukt is. Gaat alles goed met jou en de kleine? Geniet er maar van. Ze worden snel groot, alweer ruim een jaar zie ik...

 

Heel veel groetjes,

 

Fientje

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

hoi fientje

 

Hoe gaat het nu met je?

 

Dat je daar geen klachten van heb dan, wel apart maar aan de andere ook wel weer fijn voor jezelf

De andere kant is dan weer dan hadden ze het misschien eerder ontdekt.

En als ze de behandeling met medicijnen gaan doen om je hartconditie te verbeteren en geen enge operatie nodig zijn is dat ook wel een klein lichtpuntje.

 

Een second opion is misschien een optie, maar ja de problemen zijn een feit en gevaarlijk bij een zwangerschap/bevalling, zou misschien dan alleen over het behandelsplan gaan denk ik zo.

 

Is het trouwens zo dat als je hartconditie met byv medicijnen verbeterd, dat je dan alsnog zwanger mag worden?

 

Ik vind het trouwens moeilijk om hier over Noa te schrijven dat moet namelijk moeilijk voor je zijn om te lezen dat het bij andere met TS en ECD wel lukt.

Ik zal het dan kort houden het gaat heel goed Noa ze is flink aan het oefenen om zelf te eten met een vorkje en achter een loopkarretje te lopen

het is een hele vrolijke meid en erg lief het is een schatje.

en het gaat zeker snel ze is alweer 14 maanden.

En ik ga stoppen met de kraamzorg per januari en ben aan het solliciteren voor wat anders iets rustiger vaste plek en vaste tijden, kraamzorg was voor mij niet meer te doen met een kleintje,

spijtig maar ik kies voor mijn dochtertje en voor mezelf, was mezelf niet meer, was helemaal op!

Nu ik al thuis ben gaat het veel beter.

 

heel veel sterkte

 

Neem je tijd en denk aan jezelf

 

Geef elkaar lekkere dikke knuffels en blijf met elkaar praten, zo belangrijk!

 

ps je mag me ook emailen

 

 

Liefs Claudia

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Gaat gelukkig al wat beter. Was ook zeer tegenstrijdig in mijn gevoelens. Langs de ene kant is er natuurlijk de kinderwens, maar ook mijn eigen gezondheid. En als het één te koste van het andere..??

Grootste gevonden probleem is een verwijde aorta, omdat deze tijdens een zwangerschap ook nog eens vergroot en daardoor het risico op springen/scheuren hiervan is dus de voornaamste reden van het afraden. Met de medicatie probeert men vooral de bloeddruk zo laag mogelijk te houden, zodat de druk op de wanden zo klein mogelijk is. Helaas dus geen kans om met medicatie toch zwanger te mogen worden, immers de aorta verkleint daarmee niet en bovendien mogen de meeste medicijnen niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap. En wat jij al zegt Claudia, het risico blijft een feit en er is gewoon een bepaalde mate van verwijding afgesproken vanaf wanneer de zwangerschap wordt afgeraden. Daar zit ik dus boven. Een second opinion zal dus inderdaad met name gaan over een mogelijk behandelplan, dus met welke medicatie het beste effect te bereiken.

 

Ik snap inderdaad dat het voor sommigen moeilijk is om te te lezen dat het bij andere wel gelukt is enzo. Echter ik gun het iedereen en niemand kan er wat aan doen, dat het bij mij niet lukt. En ja het si ook heel erg druk zo'n kleintje hé?? Hopelijk vindt je nu wat meer rust.

 

Groetjes,

 

Fientje

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use