Jump to content

Eiceldonor gezocht voor homostel


fien70
 Share

Recommended Posts

Hallo,

 

ik ben een vrouw van 41 jaar die draagmoeder wil worden voor onze beste vrienden, een homostel van 33 en 28 jaar.

Het zijn 2 lieve, fantastische mannen die reeds 8 jaar gelukkig samenwonen in Antwerpen en reeds geruime tijd denken aan de komst van een kindje.

Voor een homokoppel een niet evidente zaak. Voor adoptie in het binnenland komen ze amper in aanmerking door de lange wachtrij voor de tiental kinderen die jaarlijks geplaats worden. Voor adoptie via het buitenland zijn er vaak voorwaarden als zijnde dat het een christelijk gezin moet zijn of letterlijk geen homokoppel. Adoptie wordt op die manier een harde strijd zonder de minste zekerheid. Met dit in het achterhoofd denken ze al geruime tijd aan draagmoederschap. Reeds geruime tijd geleden had ik me aangeboden als draagmoeder maar in mei kwam alles in een stroomversnelling. Draagmoederschap is een proces waar goed moet over nagedacht worden en alle partijen op 1 lijn moeten staan, ook mijn man en kinderen. Vele gesprekken volgden en we kwamen uit op HTDM (hoogtechnologisch draagmoederschap) via UZ Gent. De eerste optie was een eicel van een halfzus, maar wegens te oud werd zij niet aanvaard door UZ. Wij zijn als wensouders en draagouders wel goedgekeurd en bijgevolg op zoek naar een eiceldonor voor kruisdonatie, de enige optie die ons nog rest via UZ Gent.

We zijn dus op zoek naar een lieve, toffe dame (jonger dan 37 jaar) die ons wil helpen om onze droom waar te maken. Via de kruisdonatie worden de eicellen van de donor gebruikt om een ander koppel te helpen hun kinderdroom waar te maken en krijgen wij andere eicellen. Op deze manier wordt het dus anonieme donatie.

Wie wil mijn lieve wenspapa's helpen om hun kinderdroom waar te maken ? Het kindje komt zeker in een warme, liefdevolle nest terecht waar het een zeer mooie toekomst zal krijgen.

 

Wie voelt zich aangesproken om ons te helpen ?

Contact via specialfien@gmail.com

 

Liefs,

Fien

Link to comment
Share on other sites

Hoi Fien, ik geloof dat ik je verhaal niet helemaal begrijp. Jij wordt draagmoeder maar wil dit niet met je eigen eicellen? Mag ik vragen waarom niet? En dan ga jij jouw eicellen dus ruilen met iemand anders? Waarom zou iemand dit willen? De vrouwen op dit forum moeten allemaal heel veel moeite doen om zwanger te raken. Dus ik denk niet dat die hun eicellen gaan afstaan of ruilen. Maar misschien begrijp ik het helemaal verkeerd.

Link to comment
Share on other sites

Fien, mooi dat jij dit voor hen wilt doen. Veel succes!

 

Wellicht is deze plek niet de juiste om iemand te vinden, aangezien wij allemaal zelf ook op zoek zijn naar oplossingen om zwanger te worden/blijven.

 

Ik ben benieuwd naar jullie verdere stappen. Hou ons op de hoogte?

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

 

Lieve Fien hoe super ik het ook vind dat je je vrienden wilt helpen deel ik eigenlijk ook de menig van de andere.

Ik hoop dat de droom van de wenspapa's uit mogen komen heel veel succes. Ik hoop dat je evt ons op de hoogte wil houden.

 

Liefs Corina.

Link to comment
Share on other sites

In Nederland is anoniem doneren alleen verboden. Vandaar waarschijnlijk dat er uitgeweken wordt naar België.

Anoniem blijkt uit ervaringen van donorkinderen schadelijk te kunnen zijn voor kinderen.

In belang van kind is het beter dat kind als het wil achter the roots kan komen.

Mogelijk als je niet anoniem/bekend eicellen wil verkrijgen heb je meer succes. Ik heb ook gedoneerd maar wel met prioriteit welzijn kind en zou daarom nooit anoniem doneren. Maar dat is persoonlijk.

 

Ik zou ook veel meer moeite hebben LTdraagmoederschap met gebruik van eigen eicellen, als HT. HT is bij een homostel onmogelijk.

Dat zijn namelijk eigen eicel en zaadcel plaatsen bij draagmoeder.

Je bent dan biologisch de vader en moeder van het kind alleen gedragen door een ander.

 

Twinklestar: Meerdere forummers hebben hier hun donor gevonden. Mogelijk juist door de mmm is er meer empathie waardoor vrouwen willen doneren. Draagmoederschap met eigen eicellen is je biologisch genetisch een voldragen eigen kind afstaan. Lijkt mij wel een heel verschil met dat je van te voren weet dat het genetisch iig niet je kind is.

 

Fien : Ik hoop dat je zoektocht zal lukken. Heel veel geluk. Mooi dat je dat kunt doen. Mij lijkt het me te moeilijk om na de geboorte af te staan ook al is het LT draagmoederschap.

Heel veel geluk!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Fien, ik geloof dat ik je verhaal niet helemaal begrijp. Jij wordt draagmoeder maar wil dit niet met je eigen eicellen? Mag ik vragen waarom niet? En dan ga jij jouw eicellen dus ruilen met iemand anders? Waarom zou iemand dit willen? De vrouwen op dit forum moeten allemaal heel veel moeite doen om zwanger te raken. Dus ik denk niet dat die hun eicellen gaan afstaan of ruilen. Maar misschien begrijp ik het helemaal verkeerd.
Wegens mijn oudere leeftijd zijn de kansen op een genetische afwijking te groot en dat risico willen we niet lopen. De emotionele band zou ook te groot zijn om later afstand te kunnen doen van het kind.
Link to comment
Share on other sites

In Nederland is anoniem doneren alleen verboden. Vandaar waarschijnlijk dat er uitgeweken wordt naar België.Anoniem blijkt uit ervaringen van donorkinderen schadelijk te kunnen zijn voor kinderen. In belang van kind is het beter dat kind als het wil achter the roots kan komen.Mogelijk als je niet anoniem/bekend eicellen wil verkrijgen heb je meer succes. Ik heb ook gedoneerd maar wel met prioriteit welzijn kind en zou daarom nooit anoniem doneren. Maar dat is persoonlijk. Ik zou ook veel meer moeite hebben LTdraagmoederschap met gebruik van eigen eicellen, als HT. HT is bij een homostel onmogelijk.Dat zijn namelijk eigen eicel en zaadcel plaatsen bij draagmoeder. Je bent dan biologisch de vader en moeder van het kind alleen gedragen door een ander.Twinklestar: Meerdere forummers hebben hier hun donor gevonden. Mogelijk juist door de mmm is er meer empathie waardoor vrouwen willen doneren. Draagmoederschap met eigen eicellen is je biologisch genetisch een voldragen eigen kind afstaan. Lijkt mij wel een heel verschil met dat je van te voren weet dat het genetisch iig niet je kind is.Fien : Ik hoop dat je zoektocht zal lukken. Heel veel geluk. Mooi dat je dat kunt doen. Mij lijkt het me te moeilijk om na de geboorte af te staan ook al is het LT draagmoederschap.Heel veel geluk!
Wij komen uit Belgie en kunnen door het feit dat het om een homostel gaat niet uitwijken naar Nederland. De eerste keuze was gekende donatie maar UZ Gent laat dat spijtig genoeg niet toe indien er geen familieband is tussen de eiceldonor en de wensouders. LTDM zou inderdaad te zwaar zijn om afstand te kunnen doen. HT is net wel de voorkeur van UZ Gent met zaad van 1 van de wensouders en een (on)gekende eiceldonor. We zouden naar zuiderse landen kunnen afzakken met commerciele praktijken en op het randje van illegaal, maar dat willen we niet. De veiligheid en proffesionele aanpak van een ziekenhuis in eigen land stelt ons gerust daar we medisch en psychologisch een goede begeleiding krijgen.
Link to comment
Share on other sites

Wegens mijn oudere leeftijd zijn de kansen op een genetische afwijking te groot en dat risico willen we niet lopen. De emotionele band zou ook te groot zijn om later afstand te kunnen doen van het kind.

 

Sorry, ik zie nu dat mijn berichtje misschien wat bot overkwam wat overigens helemaal mijn bedoeling niet was. Ik snapte het eicellen ruilen niet helemaal maar in Nederland kan dit dus ook niet zonder anoniem te blijven. Ik kan begrijpen dat het emotioneel heel moeilijk kan zijn als het je eigen eicellen zijn.

Ik lees hier wel regelmatig dat vrouwen uitwijken naar Spanje voor ecd. Dit is verder volgens mij gewoon heel legaal. Succes met jullie verdere zoektocht.

Link to comment
Share on other sites

Heldere uitleg.

 

Ja stom ik weet dat het VU de enige is die draagmoederzwangerschappen mogelijk maakt in Nederland. Alleen HT. En dat zal voor een homostel niet mogelijk zijn.

 

Ik hoop echt dat het jullie zal gaan lukken!

 

Heel veel geluk. Ik vind je heel erg dapper!

Link to comment
Share on other sites

Fien, er was ook nog een toppic( wel een ouden dacht ergens augustus 2010) over een homostel die op dezelfde manier als hoe jullie het hebben gedaan en die hebbeb een tweeling hebben gekregen. Die behandeling was, als ik het goed heb, op cyprus. Er was ook een webblog die bijgehouden werd door de toekomstige vader toenertijd. Misschien interessant voor je vrienden. Ff google op " wij willen papa worden" of zoiets. Wij zelfs staan. Straks ook voor een keuze van wel of niet een eiceldonor, en wie, we zitten nl nu in de laatste poging. Groetjes en veel succes!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Ik heb tot nu toe geen enkele reactie gekregen van een mogelijke eiceldonor.

Ik had zelf wel gereageerd op een oproepje van "Bloempje" hier op ivfmoeders.nl die haar oproepje geplaatst had in maart 2011 als volgt:

"Liefste wensouders,

 

Ik weet niet of ik hier aan het juiste adres ben, ik kan alleen maar proberen.

Omdat ik weet dat de weg naar een kindje soms lang is, en vooral dat het niet iedereen gegund is... zou ik mezelf willen aanbieden als eiceldonor.

 

Wie ben ik?

Ik ben een 24 jarige jonge meid uit België, ik ben gelukkig gehuwd en samen met mijn ventje hebben wij een schat van een zoontje van 21 maandjes jong.

Omdat het bij ons nog enkele jaartjes zal duren vooraleer er een 2de engeltje bijkomt, wil ik graag bijdragen aan de wens van iemand anders.

 

Ik kan jullie ook vertellen dat ik sportief ben, een niet roker en niet drinker.

Mocht er hier dus een koppel zijn met geen of niet voldoende eicelletjes, dan hoop ik hier alvast iemands wens waar te maken.

 

Alle anderen wens ik alle succes van de wereld, en vooral een wolk van een babytje toe.

Dikke xxxjes"

 

(dat had ik dus gekopieerd voor de wensvaders)

Ik kreeg snel een reactie per mail en ze zag het wel zitten.

Na enkele weken een goed contact via MSN en Facebook hadden we een afspraak gemaakt. Deze kon op het laatste moment niet doorgaan wegens een ongelukje dat hun zoontje thuis had.

Dan maar een weekje opgeschoven. Ook al overlijdt mijn mama die week, toch spreken we af want de kinderwens van de wensvaders is ook belangrijk. En wat gebeurt er ?! Ze komt gewoon niet meer opdagen. Geen sms, geen antwoord op haar gsm, gooit me van Facebook en ik zie nu dat haar oproep hier ook verwijderd is.

Ik kan jullie zeggen. Dat was hard ! Zowel voor de wensvaders als voor mij. Zoveel hoop, zomaar zonder 1 woordje uitleg weggeveegd !

Er bestaan dus echt mensen die "fake" zijn en met de gevoelens van anders spelen. Onmenselijk en laf ... dat zijn de enige woorden die ik hiervoor heb!

We staan dus terug bij af.

Link to comment
Share on other sites

Jezus wat erg zeg.

Wat een gemeen mens.

Wat een klap ook voor de wensvaders.

 

Waarschijnlijk zit je met een tijdsdruk gezien jouw leeftijd? Of maakt dat niet zoveel uit aangezien het biologisch niet jouw genen zal krijgen.\

Jij bent de baarmoeder, die is flauw.

Heb je ook al een oproep op De verdwaalde ooievaar gedaan?

 

Als er een Nederlandse donor reageert kan het dan ook dat de behandeling en punctie in Nederland plaatsvindt en de tp in België plaatsvindt?

 

Heel veel geluk met je zoektocht. Ik gun het jullie onwijs. En ik hoop dat alle gemene mensen niet reageren.

 

Dan ben je echt in en in gemeen.

 

Sterkte en heel veel geluk.

Link to comment
Share on other sites

Gisteren een andere eiceldonor gevonden waarmee ik al in contact was maar die ook voor haar broer wil doneren.

Als UZ Gent akkoord is met 2 donaties (kruisdonatie voor ons en gekende donatie voor haar broer) dan hebben we waarschijnlijk wel een eiceldonor.

Er is dus een lichtpuntje.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use