Jump to content

Ook behandeling in Elsendorp?


mirke
 Share

Recommended Posts

Hallo lieve dames,

 

Ik ben voor de tweede keer onder behandeling bij de artsen van de Geertgen en ik mag wel zeggen tot volle tevredenheid. De vorige keer zwanger geworden via een hormoonbehandeling, nu met een nieuwe partner moeten we helaas aan de ICSI vanwege de slechte zaadkwaliteit.

 

Ik ben inmiddels bijna 42 en ben onder de indruk van de medewerking die ik daar krijg. Niks wachten gewoon lekker zo snel mogelijk doorwerken om de natuur nog zoveel mogelijk kans te geven....

 

Maar iedere keer als ik daar in de wachtkamer zit en zie hoe al die mensen die voor hetzelfde komen, toch heel erg in hun eigen wereldje blijven hangen, vind ik dat weer jammer. Als je al ziet hoe veel je eigenlijk hebt aan het meepraten op een forum als deze, hoe fijn zou het zijn om daar gewoon vrijuit met iedereen te kunnen praten, ervaringen uit te wisselen en elkaar te steunen.

 

Daarom ben ik op zoek naar mensen die op dit moment ook in Elsendorp worden behandeld en die net als ik best verlegen zitten om een praatje als je daar zit. Wie weet moeten we rond dezelfde tijd en komen we elkaar daar tegen. Maar natuurlijk zou ik het ook erg leuk vinden om hier op het forum met wat meer mensen te praten die op dit moment worden behandeld door de artsen in de Geertgen kliniek... Zo zijn er artsen die ik liever zie dan andere artsen:-)

 

Ben benieuwd naar de reacties..

 

Groetjes Miranda

Link to comment
Share on other sites

hoi miranda,

ik was tot vorig jaar ook naar volle tevredenheid in behandeling bij Geertgen. Wat je zegt over 'iedereen in z'n eigen wereldje' herken ik wel. Ik denk dat het ook komt omdat je niet weet in welk stadium de anderen zijn. bij sommigen gaat het misschien heel slecht, zijn misschien al bijna uitbehandeld, anderen juist weer pril zwanger. de confrontatie dan dan best pijnlijk zijn. en het is ook best wel privé voor iedereen. hier op t forum ben je anoniem. kun je, als je iets verdrietig vind, eerst even huilen in je eigen huiskamer voor je weer reageert op het forum. En het is natuurlijk ook weer heel spannend elke keer. Net als in de wachtkamer van de huisarts of de tandarts ben je dan meer op jezelf gericht dan op andere mensen. Maar ik had ook wel graag een praatje gemaakt. Je zit natuurlijk min of meer in hetzelfde schuitje..

Ik vond zelf dr wissman erg prettig (alleen vervelend dat je er van uit kon gaan dat zijn spreekuur minimaal 1 uur uitliep) en één van de dames kuipers (met donker haar, zij was lekker to the point en down to earth). eigenlijk vond ik iedereen wel prettig behalve dr mendels. die man zij geen boe of bah.

ze zijn wel heel erg uitgebreid de afgelopen tijd, dus ik ken niet alle artsen meer. in november vorig jaar zijn we naar dusseldorf gegaan voor een laatste alles of niets poging (en het werd alles :-D). Er zijn ongetwijfeld nog meer meiden nu bij geertgen, vgs mij is er ook al een topic over (kijk maar even onder ziekenhuizen).

 

Hé, wat een enorme opbrengst qua follikels heb jij, zeg! zo zie je maar, de een heeft een tekort (zoals ik... ik had er maar 2 die goed groeiden) en de ander heeft overvloed! ik hoop dat je toch een punctie hebt gehad vandaag. iig veel succes.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use