Jump to content

Eigen baas en zwanger


eer

Recommended Posts

Even een vraag, zijn er nog meer dames op het forum die ook ZZP'er of freelancer zijn en weten bij wie we (eventueel)

kunnen aankloppen voor een " uitkering" tijdens je zwangerschapsverlof.

Volgens mij bestaat er zo iets, iemand deze weg al bewandeld??

 

groet

eer

Link to comment
Share on other sites

He Eer,

 

Jaha, hier nog een zzp'er en heb vorige keer de hele weg bewandeld!

 

Heb je een goede AOV? Dan moet je daar melden dat je zwanger bent. Ze willen dan waarschijnlijk een brief van je huisarts of van je verloskundige waarin staat dat je daadwerkelijk zwanger bent en wat je uitgerekende datum is. Ik heb via mijn AOV een heel goede uitkering gekregen (betaal dan ook behoorlijk veel premie :-( )

 

Daarnaast krijg je via de UWV een uitkering: de ZEZ-uitkering (Zwanger en Zelfstandig). Deze kan je aanvragen via http://www.uwv.nl/particulieren/formulieren/formulieren/AG14001096.aspx

 

Succes!

 

groeten,

Mariek

Link to comment
Share on other sites

Ha Mariek!

 

Ik heb zelf nog geen AOV, was pas net begonnen. Jullie allemaal wel dan? Wat keert die uit dan, pas toch als je ziek bent? Ik hoop dat ik er nog 1 af kan sluiten, nu ik zwanger ben.

 

Toch veel zelfstandigen hier, leuk!

Link to comment
Share on other sites

Meiden, bedankt voor jullie reacties.

We hebben hier net alle paperassen tevoorschijn getoverd en idd mijn AOV betaald een gedeelte en UWV / ZEZ gaat uitkeren.

ook hebben we nog even gebeld met beide instanties en zoals we het hebben begrepen keert de UWV het min. loon van een 23 jarige , dan wel ouder dan 23 uit.

Dus dan kom ik op 16 weken x 331,20 = € 5300,- en nog de aanvulling van mijn AOV ...al met al kunnen we dan weer de hypotheek betalen:36_1_13:

 

wat doen jullie zoal ??

Ik verleen administratieve diensten

Link to comment
Share on other sites

@testr.... Je kunt natuurlijk een AOV verz afsluiten maar die gaat niet uitkeren voor je zwangerschaps periode, je moet (bij mij althans) de verzekering minimaal 2 jaar hebben wil hij uitkeren bij zwangerschap.

 

suc6

Link to comment
Share on other sites

@testr.... Je kunt natuurlijk een AOV verz afsluiten maar die gaat niet uitkeren voor je zwangerschaps periode, je moet (bij mij althans) de verzekering minimaal 2 jaar hebben wil hij uitkeren bij zwangerschap.suc6
Dat is wel een goeie omdat iedere verzekering weer andere polisvoorwaarde hanteerd.. Nu heb ik mijn verzekering al een aantal jaren maar toch eens nakijken hoe dat zit.
Link to comment
Share on other sites

He meiden,

 

Destijds, toen ik mijn AOV aan het regelen was, was de Goudse de enige die al na 1 jaar een zwangerschapsuitkering deed, de rest inderdaad pas na 2 jaar.

 

Best leuk he, die ZEZ-uitkering ;-) Ik kreeg ook zoiets. Naast de AOV-uitkering, die al helemaal niet misselijk was (meer dan 10.000 euro terug gekregen...)

 

Ik ben marketing communicatie adviseur/consultant/specialist of hoe je het ook wilt noemen. En jullie?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een tekstbureau maar al een hele tijd weinig (nu zelfs geen) werk. Ben ook niet hard op zoek nu ik zwanger ben van twee, maar ik dacht dat de uitkering gebaseerd was op hetgene je het laatste jaar hebt verdiend? Kan dus nooit veel zijn bij mij maar alles is meegenomen.

Mijn vriendin die ook mijn accountant is, zoekt het momenteel voor me uit. Ik heb verder geen speciale verzekeringen dus zal het alleen met de overheid moeten doen...

Link to comment
Share on other sites

leuk om te horen wat jullie allemaal doen.

Mariek aan je uitkering te zien betaal je ook behoorlijk ...ik heb mijn AOV verz. enkele jaren geleden qua premie gehalveerd van € 500,- p/mnd naar

€ 250,- met als gevolg dat mijn uitkering ook niet meer 100% is maar dat was toen een overwogen besluit. Van vriend lief zijn salaris zouden we toen hebben kunnen leven dus niet meer helemaal "nodig" om zoveel premie te betalen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Scorpio71

@ Eer: Wat een goed idee om deze topic te starten.

Ben momenteel bezig met een webshop nadat ik vorig jaar mijn baan heb opgezegd.

Ik verkoop cosmetica en alles wat daarbij hoort. Ook doe ik kinder feestjes, make up, nagels lakken, body tattoo's,Cakepops en Cupcakes maken maar ook chocolade en siroop fonteinen verhuur ik op feesten.

Vooral kinderen zijn erg blij met de gekleurde chocolade die uit zo'n fontein stroomt. Ik word al helemaal blij van hun koppies als ze ongeduldig in de rij staan. Maar ik merk dat ik nog van alles moet regelen voor later :(

Mijn man heeft al jaren een eigen bedrijf, vandaar dat de stap voor mij iets makkelijker was om te gaan doen wat ik ECHT leuk vind.

Zal morgen effe onze accountant maar een belletje geven.

Bedankt dames en ik lees graag meer hierover......

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ook ik ben zzp'er. Kon me toen nog vrijwillig verzekeren bij het UWV, dat heb ik voor het maximale bedrag gedaan. Kost wel wat, maar ik wist dat ik zwanger was en hoe dan ook een verzekering uitgekeerd ging krijgen en het zich terug zou betalen.

 

Maar let op! Er is niet 1 andere verzekeraard die je zal verzekeren voor zwangerschap als je al zwanger bent. Er is mij letterlijk gezegd 'een brandend huis kan niet verzekerd worden' ... Dus let goed op wat je gaat afsluiten en laat je goed adviseren.

 

Ik ben interim manager / organisatie adviseur. Leuk om te zien dat er zoveel ondernemers zijn hier!

 

Henne, ik ben gestopt met mijn (hele goede) baan toen ik midden in de mmm zat. Had het ook al 2 jaar uitgesteld met het idee 'straks ben ik zwanger'. Op een gegeven moment dat los gelaten en gewoon gaan doen wat ik echt wil. Het is tenslotte al erg genoeg om in de mmm te zitten, maar daar weet jij ook alles van natuurlijk ;-)

Groetjes

Toverstafje

Link to comment
Share on other sites

Is ook zo, maar mijn man heeft nog niet zo lang een eigen bv en zit in het vastgoed..... Wat dus met de crisis gewoon niet loopt en onzeker is qua inkomen. Dus op dit moment is het om meer redenen niet slim. Vandaar het 'o.a.' en mocht ik het tzt door willen zetten dan moet ik toch van alles goed uitzoeken want ik ben deels arbeidsongeschikt. Dus ik ben al een soort half afgebrand huis of bouwval hihi.

Link to comment
Share on other sites

Haha henne leuke uitspraak.

 

Ik heb het bedrijf van mijn vader over genomen plafond en wanden.

En hielp ook echt mee nu is dat gewoon veel te zwaar en doe ik de boekhouding.

Volgend jaar wil ik graag een web winkel er bij opzetten.

Maar het bedrijf loopt wel door ook als ik er niet ben.

 

Wel leuk om jullie verhalen ze te lezen.

 

Liefs Jessica

Link to comment
Share on other sites

Ik vond net op n site ( gesprek uit 2009) dat je de BTW van de kinderopvang mag aftrekken als je BTW plichtige bent ... Ik zal is nakijken of dat nog actueel is. ( scheelt weer 1/5 deel) Tevens zag ik op de belasting site nog iets van kinderopvang vergoeding oid. Ook al is je inkomen hoog krijg je toch nog 30% vergoed, iemand bekend mee ?? Eer

Link to comment
Share on other sites

@Eer, ik heb de premie ook terug laten schroeven. Betaalde op ten duur rond de 450 euro per maand. Maar omdat ik na de geboorte van Yinthe stukken minder ben gaan werken was dat niet meer reeel. Mijn accountant heeft toen geregeld dat ik minder premie ging betalen. Zit nu zo rond de 250 euro, net als jij. Goede vraag, wat de kinderopvangkosten betreft. Zou best kunnen dat ze als kosten worden opgevoerd. Ik zal het eens navragen bij mijn accountant. Houd me niet zo bezig met de boekhouding en financien van mijn bedrijfje, zoals je merkt ;-) Besteed dat allemaal uit. Ieder z'n vak.

 

@Henne, jijzelf een soort half afgebrand huis en dat met een man in de vastgoed, haha ;-) Wat zou je willen gaan doen als zelfstandige?

Link to comment
Share on other sites

Ik vond net op n site ( gesprek uit 2009) dat je de BTW van de kinderopvang mag aftrekken als je BTW plichtige bent ... Ik zal is nakijken of dat nog actueel is. ( scheelt weer 1/5 deel) Tevens zag ik op de belasting site nog iets van kinderopvang vergoeding oid. Ook al is je inkomen hoog krijg je toch nog 30% vergoed, iemand bekend mee ?? Eer

 

Ben benieuwd of dat nu nog steeds zo is. Ze zijn zo aan het snoeien in de kinderopvang....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use