Jump to content

Wie bezorgt kindjes Pools weeshuis warme Kerst?


noor

Recommended Posts

Op dit moment ben ik bezig met een inzameling voor kinderen uit een Pools weeshuis voor de stichting F.R.I.E.N.D.S for Kids.

 

Deze stichting is opgericht door iemand uit mijn nabije omgeving die getrouwd is met een Poolse vrouw.

 

De omstandigheden waarin deze kindjes leven zijn ontzettend armoedig, voor ons gewoon niet te bevatten. Er is behoefte aan alles, dus echt alles is welkom. Van kleertjes tot speelgoed tot restanten luiers, (schone uiteraard hihi), verpakkingen babyvoeding die nog dicht zitten en niet meer gebruikt worden, noem maar op.

 

Tussen 5 en 10 december gaat onze vriend weer naar het weeshuis om spullen af te leveren. Het zou wel fijn zijn als de spulletjes wel schoon zijn want de mensen daar hebben nauwelijks tijd om naar de kindjes om te kijken laat staan om dingen nog schoon te maken.

 

Misschien hebben jullie nog kleertjes waar je niets meer mee kunt, speelgoedjes, restanten luiers, of wat je dan ook kwijt wilt en nog gebruikt kan worden, stuur dit dan alsjeblieft op naar de stichting. Hij kan dit dan meenemen naar Polen.

 

Ik verzeker jullie dat alles zeer goed gebruikt zal worden en dat je kinderen die het echt nodig hebben er heel erg mee helpt. Dit is hele directe hulp waarbij alles gedaan wordt uit zuivere motieven.

 

De stichting heeft geen geld om de verzendkosten te vergoeden dus mocht je wat op willen sturen, dan zou het voor je eigen rekening zijn. Maar ik hoop van harte dat je dit als kerstcadeautje aan arme kindjes zult willen missen. Stuur het als je echt geen geld hebt, svp niet ongefrankeerd op maar stuur me dan een mailtje. Misschien kan ik wat sponsors vinden die de portokosten willen vergoeden, maar zou nu nog even niet weten wie.

 

 

Het adres waar de spullen van de stichting naar toegestuurd kunnen worden, is:

 

 

CAMPAGNEWEG 5 J

4761 RM ZEVENBERGEN

 

Hopelijk hebben jullie nog wat dingetjes liggen die goed gebruikt kunnen worden. De armoe is hartverscheurend, geloof me.

 

Liefs

Noor

Link to comment
Share on other sites

wat is de leeftijd van de kindjes? want misschien kan ik nog wel wat kleertjes sturen.. Ik heb ook vaak hier van de kerk mee gedaan met zon actie alleen helaas doen ze nu schoenendoos actie..

 

dus als je laat weten welke leeftijd dan kan ik opzoek gaan..

 

liefss

Link to comment
Share on other sites

Hoi Dees,Er zitten kinderen van 0 tot 18 jaar. Als ik onze vriend aanhoor, wat ik bijna niet kan want ik kan er letterlijk niet van slapen, is het bijna onmogelijk voor een westerling om het aan te zien. Ze hebben niets niets niets.Dus mensen, al stuur je een paar rompertjes of een verwassen pyamaatje, een klein autootje of ies wat je kunt missen.. het hoeft niet nieuw te zijn, maar iets wat je niet meer zelf gebruikt..doe het in een envelop. De portokosten zijn niet zo heel hoog zolang het door de brievenbus kan. Je doet er heel veel goed mee en vele kleintjes maken toch een leuk pakket om mee te nemen.Liefsnoor

Link to comment
Share on other sites

Echt zo te gek..... een vriendin van mij die een avtieve blogger is heeft mijn oproepje overgenomen en nu heeft er ook een echt bedrijf gereageerd, snoozebaby die nog veel spullen heeft met een klein foutje en niet verkocht mogen worden maar wel weggegeven!Echt zo lief. Maar er zitten geen warme truien bij dus ik hoop echt op steun van de mama's hier!!! De winter in polen is lang en koud. En die arme stakkertjes hebben het koud.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

De actie was zó succesvol dat er te veel kleine maatjes waren voor het weeshuis. Er zitten ca 60 kinderen maar niet voldoende kleintjes voor de enorme berg spullen die wij bij elkaar hebben gehaald.

 

Wat er niet nodig was, gaat nu naar een opvangtehuis voor jonge moeders die door alles en iedereen verlaten zijn. De situatie was daar overigens nog schrijnender dan in het weeshuis (mijn baas wilde het niet eens tegen mij vertellen omdat ik er anders niet van zou slapen) dus het komt ondanks dat niet alles naar het weeshuis gaat wel enorm goed terecht.

 

Voor de mensen die hebben meegeholpen: bedankt!!

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use