Jump to content

geen hartactiviteit bij echo 5 weken en 4 dagen


Sterren
 Share

Recommended Posts

We hebben vandaag een echo gehad, we zijn 5 weken en 4 dagen zwanger.

Er was wel een vruchtzakje te zien en de dooier was moeilijk te zien (wel of niet was niet duidelijk) ook was er geen hartactiviteit. Volgens de gyn duidt dit op een dreigende miskraam. Bij 5,4 weken zou het hartje moeten kloppen volgens de gyn.Volgende week hebben we weer een echo. Heeft iemand positieve verhalen hierover? We zien het even niet meer zitten.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 53
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Huh? 5 weken en 4 dagen is veel te vroeg voor een hartje. De vroegste meiden hier was allemaal al boven de 6 weken. Bij ruim 7 weken moet er echt een kloppend hartje te zien zijn maar voor die tijd is alles mogelijk. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan en hou moed. Vind het een botte en misplaatste opmerking van die arts.

Link to comment
Share on other sites

ik ga met fren en elliebellie mee....is nog veeeeeeeelste vroeg en dat de dooier amper te zien is....dat was bij mij ook en ik was toch ook al 6 weken en een beetje zwanger, verder valt er ook niet te zien...5 weken is ng helemaal niets in zwangertaal...vind het idd raar van de gyn dat ie dat dan zegt en zeker dat hij zegt dat er zekerweten al een hartje had moeten kloppen....pas met 7 weken is dat zeker. daarom heeft eerdere echo's vaak ook helemaal geen nut.....anyway...hcg zegt meer over een dreigende miskraam dan een echo met 5 en een beetje weken, tenzij echt krampen en bloed is enzo...maar wat is in godsnaam de reden waarom je zo vroeg een echo krijgt, over het algemeen doen ze dat zelfs niet eens zo vroeg, ook niet met een dreigende miskraam....sterker nog, zelfs meiden die bloeden krijgen geen echo.

 

dussssssssssss hou jij nog maar mooi even hoop :)

Link to comment
Share on other sites

ja ik heb ook een echo gehad zo vroeg.. maar ook geen hartje gezien, toen met 7 weken wel hart activiteit. en ze zeiden ook dat het ook lang nog niet te zien was bij 5 wk. ik heb me hier niet druk over gemaakt.

maar goed het kan altijd mis gaan ook al heb je een kloppend hartje..(ook niet erg positief maar hou gewoon moed!!)

 

liefss

Link to comment
Share on other sites

Wat een rare uitspraak van je gyn, zeg...

 

Meeste ziekenhuizen doen de 1e echo pas tussen dd 6e - 7e week omdat dan het hartje vaak pas gaat kloppen.

Vanuit het VU kreeg ik de eerste echo met 7w3d.

 

Maak je niet teveel zorgen!

Link to comment
Share on other sites

Hier bij 6 weken en 6 dagen (is dus bijna 7!! weken) geen hartactiviteit, maar inmiddels ligt Joris wel hier op mijn arm... heb twee (lange, lange) weken later nogmaals een echo gehad en toen was alles in orde. Als de echo het enige is waarop je gyn afgaat, dan zou ik me nu nog niet te druk maken. Het kan dan nog alle kanten op. Stel je er zelfs maar op in dat er volgende week nog steeds niets te zien is, misschien moet je je afspraak nog een weekje verder uitstellen als je dat aan kan. Veel succes en sterkte met wachten!

Link to comment
Share on other sites

Vreemd, ik heb vandaag echo gehad bij 5.1 week en de gyn zei, ik kan alleen kijken waar het zit maar nog geen hartje, over 2 weken wil ik je pas weer zien. Wij zagen echt alleen een vruchtzakje, verder helemaal niks. Maakte me ook niet uit, wilde alleen weten sat het in de bm zat. En dat zat het.

Dus zou gewoon rustig afwachten meid

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook het advies gehad om vroeg een echo te maken omdat ik eerder een BBZ had. Mijn gyn gaf aan dat met 5 weken er geen hartactiviteit te zien is maar dat er wel gekeken kan worden of het goed zit.

 

Ik heb met 6 wkn en 3 dagen echo gehad en toen begon het hartje net te kloppen (lage hartslag) ben nu inmiddels 24 weken. Overigens vorige keer exact hetzelfde. Dus vind het nogal voorbarig van de arts.

Link to comment
Share on other sites

En dat noemt zich een gyneacoloog? Is idd wel erg kort door de bocht wat hij heeft gezegt! Inderdaad niet in paniek raken hoor!! Mijn eerste echo had ik met 5 weken en 2 dagen. Dit omdat ik een mega overstimulatie had van de IVF behandeling, en wij/ artsten wilden weten of er een beginnende zwangerschap zat. Je kon op de echo alleen maar een ieniemie klein zwart vlekje zien. Het vruchtzakje! En 2 dagen later, dus met 5 weken en 4 dagen zwangerschap maakten ze weer een echo. Het vruchtzakje was nu wat groter geworden en beter te zien, en ze meenden ook de dooier te zien, maar wisten het niet zeker omdat het nog vroeg was. Laat staan een kloppend hartje! Daar is het nog veeeeeel te vroeg voor!. Wij hebben een kloppend hartje gezien in met 6,5 week zwangerschap, heeeeel lichtjes. Dus houdt moed meis! Echt! Er zit iig een vruchtzakje en dat is prima!

Link to comment
Share on other sites

Heeft de arts zich niet gewoon een week vergist? Met 6w4d zou je een kloppend hartje kunnen zien (en soms ook dan nog niet), maar 5w4d.....kom op zeg, dat slaat nergens op. Je hebt nooit garanties, maar voor nu zou ik me nog maar niet heel erge zorgen maken. Er zit iets, het zit op de goede plek en dat is alles wat je rond deze periode kunt zien/zeggen. Laat je niet gek maken door een kennelijk onwetende arts (was ie nog in opleiding ofzo???). Sterkte de komende week en ik duim voor een mooi kloppend hartje de volgende echo!

Link to comment
Share on other sites

Wat is dat voor ziekenhuis duh een echo maken ze net als de rest zegt tussen de 6 en 7 week.

Wij hebben echo gehad op 6 week en 6 dagen dat vonden ze al link.

Dus er is geen man overboord geen bloed geen krampen niks aan de hand.

 

Liefs Jessica

Link to comment
Share on other sites

Dames bedankt voor jullie reacties. Dat stelt me al meer gerust.

We zijn echt naar huis gestuurd met de boodschap voldende week dinsdag weer een echo maar de kans is klein dat dan wel hartactiviteit te zien is. We moesten ons maar voobereiden op een miskraam. Deze gyn had ik nog nooit gehad, indien de zwangerschap doorzet ga ik in ieder geval noooooit meer naar hem toe. Was ook al de heel tijd aan het zeuren dat we geen dossier hadden, omdat we via Dusseldorf zwanger zijn geraakt.

Ik moet wel zeggen dat ik af en toe licht bloedverlies heb en bruine afscheiding, een inlegkruisje is voldoende hiervoor.

Ik blijf dus hoop houden.. geen bloed, in inder geval geen menstruatie gefft hoop. Zeker na zo een lange weg.

Ik houd jullie op de hoogte.

Link to comment
Share on other sites

Bruinverlies/ ietsje bloedverlies zegt totaal niets!! Pas als je heftige buikkrampen krijgt enz, tja, dan is het meestal niet meer pluis. Maar, blijf positief! Neem je zwangerschapsvitamines, drink granaatappelsap, enz enz, maar vooral positief, en ik hoop met je mee dat je volgende week wel wat ziet. Maar dan nog, dan nog, kan volgende week nog steeds iets te vroeg zijn!. Meestal wordt er hartactiviteit na de 7e week waargenomen. Dusss, hang on there!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use