Jump to content

Kosten ICSI


Amy81

Recommended Posts

Hai meiden,

 

Momenteel zijn wij bezig met onze 3e ICSI. Ik ben erg bang voor het moment dat wij zelf moeten gaan betalen. Ik zie zoveel wisselende berichten voorbij komen wat betreft de kosten en kan hier erg van schrikken. Zijn er meiden die mij hier iets meer duidelijkheid over kunnen geven? Het zou mij zoveel rust geven wanneer ik weet dat er eventueel nog een laatste betaalde poging achteraan kan komen, al ben ik mij er zeer wel van bewust dat ook dàn het moment aan kan breken dat het weer niet lukt maar goed, dat moment probeer ik een beetje voor mij uit te schuiven:-)

 

Ik loop zelf in Nijmegen, zijn er meiden die weten wat hier de kosten zijn voor een ICSI? En hoe zit dit in andere ziekenhuizen? Alvast onwijs bedankt meiden voor het meedenken:icon_smile:

 

Groetjes, Amy

Link to comment
Share on other sites

Hoi Amy, een IVF behandeling op zich, dus zonder medicatie, kost in elk nederlands ziekenhuis hetzelfde. Wij hebben tot n toe 1860 euro per behandeling betaald. Daar komen de medicijnen dan nog bij en dat verschilt sterk per persoon. Heb je een kort of lang protocol etc. Voor een cryo tp betaal je geloof ik iets minder dan 500 euro excl evt medicatie. Dit zijn kosten per cryo, dus bij een tp van twee is het dubbel!

 

Wat de bedragen voor 2012 zijn weet ik nog niet, maar dat zal een verzekering je vast kunnen vertellen. Of de administratie van het ziekenhuis, gynaecologen weten het vaak zelf ook niet goed.

 

Maar....eerst deze 3e poging hè! Wie weet is het allemaal helemaal niet nodig.

Link to comment
Share on other sites

Hey meiden,

 

Thanxs voor de uitleg; SLIK, we gaan nog even sparen;-) Maar Henne, er zit dus geen verschil in prijs bij ICSI of IVF als ik het zo lees? En is €1860,- dan standaard ook al moeten er meerdere follikelmetings plaatsvinden? Van de medicijnen wist ik inderdaad dat het scheelt hoeveel je spuit en of je het lange of korte protocol doet.

 

Thanxs voor het meedenken, ik kon namelijk niks vinden op internet dus dit forum helpt weer:-) Nu maar al mijn hoop vestigen op deze poging!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use