Jump to content

nieuwe forummer!


D@@ntje
 Share

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ook ik ben nieuw hier op het forum.

Ik ben Danielle en ben getrouwd met IJsbrand, wij zijn 30 jaar.

Mijn man heeft in 2002 en in 2007 zaadbalkanker gehad.

gelukkig heeft hij na de eerste keer zaad in laten vriezen voor de zekerheid.

Maar omdat dit door de narcose en medicijnen die hij toen kreeg niet van optimale kwaliteit is komen wij alleen nog in aanmerking voor ICSI.

Dat is wel een raar idee, er zijn hier zoveel mensen die al zolang bezig zijn (op de normale manier) met kinderen proberen te krijgen en voor ons is dit nu het eerste.

Ik heb bijna het gevoel dat het niet helemaal eerlijk is en dat wij een paar stappen overslaan.

Maar goed we hebben natuurlijk andere dingen gehad met hem, bestalingen en chemo's dus ons pakkie verdriet hebben we misschien al een beetje gehad.

 

Maar goed.

Na een lange wachttijd (en miscommunicatie) bij het ziekenhuis zijn we 29-09-2011 voor een informatie middag geweest om te starten met de ICSI.

Na een persoonlijk gesprek met de arts kwamen we erachter dat mijn cyclus precies liep dat ik de volgende dag meteen kon beginnen met de decapeptyl!

Daarna Gonal F erbij, en na de injectie van 28-10-2011 net pregnyl waren we 30-10-2011 aan de beurt voor een punctie.

Bij de punctie hebben ze 11 eitjes kunnen vinden.

Daarvan zijn er 10 bevrucht en 2-11-2011 is er 1 teruggeplaatst.

van de overgebleven embryotjes zijn er 7 ingevroren.

17-11-2011 ben ik geprikt voor de HCG en alles is goed!

Ik ben nu dus zwanger!

Nu moeten we weer wachten tot 29-11-2011 want dan wordt er met een echo gekeken of het embryotje wel op de goede plek is gaan nestelen.

Het is allemaal zo spannend!

 

Ik vind het fijn dat ik nu dit forum gevonden heb om met mensen te praten die weten wat die behandelingen allemaal inhouden.

 

Dus hopelijk steek ik een heleboel van jullie op, kunnen we elkaar steunen op tijden dat dat nodig is en natuurlijk ook blij voor elkaar zijn als er mooie dingen gebeuren!

 

Groetjes Danielle

Link to comment
Share on other sites

Hoi Daniëlle,Welkom bij ons op het forum!Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap!!Zo te lezen hebben jullie zware jaren achter de rug, heftig hoor!! Ik weet er helaas zelf hoe het is, bij mijn man is er ook in 2007 zaadbalkanker geconstateerd. Zes chemokuren laten, een 8-uur durende operatie en veel verdriet en ellende is hij in 2008 schoon verklaard. Met zaad dat 4 jaar ingevroren heeft gelegen en van slechte kwaliteit, zijn wij ook begonnen aan onze enige optie ICSI. Het was meteen raak en inmiddels alweer ruim 24 weken zwanger. De wonderen zijn de wereld nog niet uit!!Geniet van je zwangerschap, het is je/jullie enorm gegund!! Liefs Melissa

Link to comment
Share on other sites

@melissa,

Wat fijn om te horen dat het allemaal goed kan komen!

Ok, zo ziet het er nu voor ons ook uit maar toch, ik kan er nog niet helemaal bij in mijn hoofd.

We hebben zo lang gewacht, en nu gaat het allemaal zo snel.

Het lijkt net of het ongeluk nog moet komen......

Zo moet, en wil ik ook niet denken, maar toch......

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use