Jump to content

Teleurgesteld..


Deniseke
 Share

Recommended Posts

Hi meiden,

 

Heb me gisteren aangemeld op jullie forum en heb mijn verhaaltje in het kort bij wie is wie neergezet.

Vandaag heb ik mijn laatste echo voor de punctie gehad en ik ben zoooo teleurgesteld. Ik ben begonnen met 8 follikels aan elke kant (16 in totaal dus) en heb er nu in totaal nog maar 4 over (3 links en 1 rechts)!

Tot overmaat van ramp bleek ook nog dat de zwemmers van mijn man van zulke slechte kwaliteit zijn, dat ze niet ingevroren kunnen worden. Mijn gynaecologe schrok ontzettend van wat ze op de echo zag en is gaan overleggen of het wel de moeite waard was om een punctie uit te voeren.

Donderdag onderga ik dan toch echt de punctie (met een heel slecht gevoel erover) en vanavond mag ik mijn pregnyl injectie zetten..

 

Sorry voor mijn gezeur, maar ik moest het even kwijt. Zijn er hier mensen die met dezelfde aantallen follikels een punctie hebben ondergaan?

Link to comment
Share on other sites

Jeetje wat een teleurstelling zeg. En dan ook nog een dubbele teleurstelling ook dus met je man zijn zaad.

Ik heb beide pogingen weinig follikels gehad. De eerste keer maar 3 en de 2e keer maar 5. Met 3 follikels mocht de punctie nog doorgaan. Omdat er bij mij toch maar 1 embryo mag worden terug geplaatst is de punctie gewoon doorgegaan. Wonder boven wonder waren er nog 2 follikels meegegroeid en zijn er van de 5 aangeprikten 3 eicellen gevonden.

 

Succes voor morgen.

Link to comment
Share on other sites

ik weet niet op de hoeveelste poging je zit maar als je er een slecht gevoel over hebt en je man ook is het mss een idee om deze poging niet verder door te zetten

hoe moeilijk dat ook is

maar een poging afmaken tot na de punctie en m dan moeten tellen met een slecht gevoel en geen goede uitkomst is ook naar

als je nu stopt en geen punctie doet teld hij geloof ik niet als volledige poging en kun je de volgende opnieuw proberen

dit zeg ik niet om je te kwetsen maar om je te laten weten dat je niet door MOET zetten omdat de dokters dat willen

Link to comment
Share on other sites

Tja, ik denk dat je je gevoel moet volgen... ik wil je in ieder geval laten weten dat het wel kán. Ik had bij mijn IVF poging maar 3 follikels dachten ze, uiteindelijk zijn er 5 eicellen gepuncteerd. Daarvan zijn er 4 bevrucht en uiteindelijk 3 gestopt met delen. Die ene die overbleef is bij mij teruggeplaatst en dat is nu een prachtige jongen van anderhalf. Maar ik had er toen ik hoorde dat er maar 1 teruggeplaatst kon worden / was overgebleven ook helemaal geen vertrouwen meer in. Ik ben wel doorgegaan op aanraden van mijn arts. En maar goed ook, maar ja, dat is achteraf gepraat. Ik vind het advies van Pleun een goed advies; doe wat je hart je ingeeft.

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Bij mij was het andersom...ik had op vrijdag de laatste controle dag maar een stuk of 4 eitjes die de arts dacht te kunnen aanprikken en dus werd de punctie wel gepland op maandag. Tijdens de punctie bleek dat er nog een enorme groeispurt had plaatsgevonden en er uiteindelijk 10 stuks aangeprikt konden worden.

8 bevrucht, 2 teruggezet en 1 in de vriezer ...en nu...een tweeling op komst!!

Weet je wat het is soms verwacht je iets omdat het "normaal" is en dan is het resultaat uiteindelijk heel anders...ik bedoel je kunt ook 15 eitjes hebben waarvan er geen een goed doordeelt.

Ik zou gewoon doorgaan en hopen dat de "gouden combinatie' er tussen zit!

 

Heel veel succes!!

 

stiertje

Link to comment
Share on other sites

Hallo deniseke,

 

Ik schreef mee op het forum wachtbankje november.

Ik had slechts 3 folikels. Uiteindelijk zijn er toch nog 2 eitjes uitgekomen, waarvan er 1 bevrucht was en teruggeplaatst is. Helaas is dit uitgelopen op een vroege miskraam, maar het kan dus wel!

Geef de moed niet op. Jullie hebben slechts 1 embryo nodig voor een mooi wondertje!

Het is erg jammer dat er geen reserves zijn, maar wie weet wat er nog gebeuren kan.

 

Je moet voor jezelf bedenken of je acheraf geen spijt gaat krijgen van het niet doen van een punctie en achteraf niet gaat denken, wat als ik het nou wel gedaan had.

 

Heel veel sterkte.

Wij hebben dezelfde teleurstelling gehad, maar uiteindelijk heeft dit ons 1 embryo opgeleverd. Nu weten we voor de toekomst dat het toch mogelijk is!

 

Lieve groet,

 

Hope!

Link to comment
Share on other sites

Hi meiden,

 

Bedankt voor jullie eerlijke en lieve reacties! We hebben er een goed gesprek over gevoerd en we gaan ervoor! Het is pas onze eerste poging en we nemen deze kans.

Morgen om 09.15 is de punctie. Ik vind het een spannend idee en probeer er daarom niet veel mee bezig te zijn.

Ik zal morgenavond of vrijdag even laten weten, wat het geworden is!

 

Nogmaals, bedankt voor jullie reacties!

 

Groetjes Denise

Link to comment
Share on other sites

Ik kom je ook een positief verhaal brengen maar net als Pleun zegt: volg je gevoel!

Ik had bij mijn laatste poging 3 follikels. Ik totaal in de put maar het VU heeft geen seconde getwijfeld. Ik had ontzettend veel geluk: alle 3 de follikels hadden een eitje. Alle 3 bevrucht en goed doorgedeeld. Een ervan slaapt nu heerlijk in zijn bedje en ik heb er zelfs afgelopen maand ook nog een cryo TP van gehad! Het kan dus absoluut!!!

 

Succes he!!

Link to comment
Share on other sites

Hi Deniseke,

 

Goed dat jullie er samen een goed gesprek over hebben gehad en hebben besloten te doen wat goed voelt, namelijk doorzetten en morgen voor de punctie op te gaan.

Wil ik je daarvoor succes wensen en hopen op mooie follikels en een bevruchting.

 

Tevens kan ik je nog een suc6 verhaal vertellen want ik had bij mijn 3e IVF poging maar EEN follikel waarvan ik nu dik 10 weken zwanger ben.

 

Ook ik was behoorlijk teleurgesteld aangezien ik bij de eerste poging nog 3 follikels had (ook niet veel maar dan kun je nog de beste kiezen). De arts heeft bij de punctie mijn gouden eitje wel speciaal behandeld, want de follikel werd gelijk in de speciale vloeistof die ze in het lab gebruiken geplaatst en heeft de arts hem hoogst persoonlijk zelf snel naar het lab gebracht.

 

Ik ga voor jullie duimen

eer

Link to comment
Share on other sites

Hoi Denise, ook van mij een verhaaltje met een positief tintje. Afgelopen maand mijn eerste IVF gehad, en er waren maar 2 follikels te vinden voor de punctie. In beiden werd een eicel gevonden, en beiden met succes bevrucht. Daarvan is er een ingevroren en een teruggezet laatste week november. En afgelopen maandag heb ik positief getest voor de zwangerschap :-)

Veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Wat geweldig, nog meer lieve reacties van jullie!!

 

Vanmorgen is de punctie geweest en dat is me toch een potje meegevallen zeg! Ik had zoveel horrorverhalen gehoord over puncties dat ik helemaal over mijn toeren was. Hartstikke zenuwachtig liep ik naar binnen en voordat ik een infuus kregen zat ik al te janken als een klein kind met een hartslag van 139!! Na het roesje (helemaal geweldig dat roesje haha) kalmeerde ik toch en werden er maar liefst 7 follikels aangeprikt. Het prikken viel echt reuze mee. Ik onderga nog 10x liever een punctie dan een keer naar de tandarts. Even later werd me medegedeeld dat er 3 eitjes zijn gevonden! En als klap op de vuurpijl waren er dit keer ook bij mijn man weinig maar wel goed bruikbare zwemmers aangetroffen! Onze eitjes en visjes zijn nu in Dusseldorf en morgen krijgen we te horen hoe de bevruchting gegaan is!

 

Ik wil jullie nogmaals graag bedanken voor de lieve en meelevende reacties!!

 

Groetjes Denise

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use