Jump to content

Teleurgesteld..


Deniseke

Recommended Posts

Hi meiden,

 

Heb me gisteren aangemeld op jullie forum en heb mijn verhaaltje in het kort bij wie is wie neergezet.

Vandaag heb ik mijn laatste echo voor de punctie gehad en ik ben zoooo teleurgesteld. Ik ben begonnen met 8 follikels aan elke kant (16 in totaal dus) en heb er nu in totaal nog maar 4 over (3 links en 1 rechts)!

Tot overmaat van ramp bleek ook nog dat de zwemmers van mijn man van zulke slechte kwaliteit zijn, dat ze niet ingevroren kunnen worden. Mijn gynaecologe schrok ontzettend van wat ze op de echo zag en is gaan overleggen of het wel de moeite waard was om een punctie uit te voeren.

Donderdag onderga ik dan toch echt de punctie (met een heel slecht gevoel erover) en vanavond mag ik mijn pregnyl injectie zetten..

 

Sorry voor mijn gezeur, maar ik moest het even kwijt. Zijn er hier mensen die met dezelfde aantallen follikels een punctie hebben ondergaan?

Link to comment
Share on other sites

Jeetje wat een teleurstelling zeg. En dan ook nog een dubbele teleurstelling ook dus met je man zijn zaad.

Ik heb beide pogingen weinig follikels gehad. De eerste keer maar 3 en de 2e keer maar 5. Met 3 follikels mocht de punctie nog doorgaan. Omdat er bij mij toch maar 1 embryo mag worden terug geplaatst is de punctie gewoon doorgegaan. Wonder boven wonder waren er nog 2 follikels meegegroeid en zijn er van de 5 aangeprikten 3 eicellen gevonden.

 

Succes voor morgen.

Link to comment
Share on other sites

ik weet niet op de hoeveelste poging je zit maar als je er een slecht gevoel over hebt en je man ook is het mss een idee om deze poging niet verder door te zetten

hoe moeilijk dat ook is

maar een poging afmaken tot na de punctie en m dan moeten tellen met een slecht gevoel en geen goede uitkomst is ook naar

als je nu stopt en geen punctie doet teld hij geloof ik niet als volledige poging en kun je de volgende opnieuw proberen

dit zeg ik niet om je te kwetsen maar om je te laten weten dat je niet door MOET zetten omdat de dokters dat willen

Link to comment
Share on other sites

Tja, ik denk dat je je gevoel moet volgen... ik wil je in ieder geval laten weten dat het wel kán. Ik had bij mijn IVF poging maar 3 follikels dachten ze, uiteindelijk zijn er 5 eicellen gepuncteerd. Daarvan zijn er 4 bevrucht en uiteindelijk 3 gestopt met delen. Die ene die overbleef is bij mij teruggeplaatst en dat is nu een prachtige jongen van anderhalf. Maar ik had er toen ik hoorde dat er maar 1 teruggeplaatst kon worden / was overgebleven ook helemaal geen vertrouwen meer in. Ik ben wel doorgegaan op aanraden van mijn arts. En maar goed ook, maar ja, dat is achteraf gepraat. Ik vind het advies van Pleun een goed advies; doe wat je hart je ingeeft.

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Bij mij was het andersom...ik had op vrijdag de laatste controle dag maar een stuk of 4 eitjes die de arts dacht te kunnen aanprikken en dus werd de punctie wel gepland op maandag. Tijdens de punctie bleek dat er nog een enorme groeispurt had plaatsgevonden en er uiteindelijk 10 stuks aangeprikt konden worden.

8 bevrucht, 2 teruggezet en 1 in de vriezer ...en nu...een tweeling op komst!!

Weet je wat het is soms verwacht je iets omdat het "normaal" is en dan is het resultaat uiteindelijk heel anders...ik bedoel je kunt ook 15 eitjes hebben waarvan er geen een goed doordeelt.

Ik zou gewoon doorgaan en hopen dat de "gouden combinatie' er tussen zit!

 

Heel veel succes!!

 

stiertje

Link to comment
Share on other sites

Hallo deniseke,

 

Ik schreef mee op het forum wachtbankje november.

Ik had slechts 3 folikels. Uiteindelijk zijn er toch nog 2 eitjes uitgekomen, waarvan er 1 bevrucht was en teruggeplaatst is. Helaas is dit uitgelopen op een vroege miskraam, maar het kan dus wel!

Geef de moed niet op. Jullie hebben slechts 1 embryo nodig voor een mooi wondertje!

Het is erg jammer dat er geen reserves zijn, maar wie weet wat er nog gebeuren kan.

 

Je moet voor jezelf bedenken of je acheraf geen spijt gaat krijgen van het niet doen van een punctie en achteraf niet gaat denken, wat als ik het nou wel gedaan had.

 

Heel veel sterkte.

Wij hebben dezelfde teleurstelling gehad, maar uiteindelijk heeft dit ons 1 embryo opgeleverd. Nu weten we voor de toekomst dat het toch mogelijk is!

 

Lieve groet,

 

Hope!

Link to comment
Share on other sites

Hi meiden,

 

Bedankt voor jullie eerlijke en lieve reacties! We hebben er een goed gesprek over gevoerd en we gaan ervoor! Het is pas onze eerste poging en we nemen deze kans.

Morgen om 09.15 is de punctie. Ik vind het een spannend idee en probeer er daarom niet veel mee bezig te zijn.

Ik zal morgenavond of vrijdag even laten weten, wat het geworden is!

 

Nogmaals, bedankt voor jullie reacties!

 

Groetjes Denise

Link to comment
Share on other sites

Ik kom je ook een positief verhaal brengen maar net als Pleun zegt: volg je gevoel!

Ik had bij mijn laatste poging 3 follikels. Ik totaal in de put maar het VU heeft geen seconde getwijfeld. Ik had ontzettend veel geluk: alle 3 de follikels hadden een eitje. Alle 3 bevrucht en goed doorgedeeld. Een ervan slaapt nu heerlijk in zijn bedje en ik heb er zelfs afgelopen maand ook nog een cryo TP van gehad! Het kan dus absoluut!!!

 

Succes he!!

Link to comment
Share on other sites

Hi Deniseke,

 

Goed dat jullie er samen een goed gesprek over hebben gehad en hebben besloten te doen wat goed voelt, namelijk doorzetten en morgen voor de punctie op te gaan.

Wil ik je daarvoor succes wensen en hopen op mooie follikels en een bevruchting.

 

Tevens kan ik je nog een suc6 verhaal vertellen want ik had bij mijn 3e IVF poging maar EEN follikel waarvan ik nu dik 10 weken zwanger ben.

 

Ook ik was behoorlijk teleurgesteld aangezien ik bij de eerste poging nog 3 follikels had (ook niet veel maar dan kun je nog de beste kiezen). De arts heeft bij de punctie mijn gouden eitje wel speciaal behandeld, want de follikel werd gelijk in de speciale vloeistof die ze in het lab gebruiken geplaatst en heeft de arts hem hoogst persoonlijk zelf snel naar het lab gebracht.

 

Ik ga voor jullie duimen

eer

Link to comment
Share on other sites

Hoi Denise, ook van mij een verhaaltje met een positief tintje. Afgelopen maand mijn eerste IVF gehad, en er waren maar 2 follikels te vinden voor de punctie. In beiden werd een eicel gevonden, en beiden met succes bevrucht. Daarvan is er een ingevroren en een teruggezet laatste week november. En afgelopen maandag heb ik positief getest voor de zwangerschap :-)

Veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Wat geweldig, nog meer lieve reacties van jullie!!

 

Vanmorgen is de punctie geweest en dat is me toch een potje meegevallen zeg! Ik had zoveel horrorverhalen gehoord over puncties dat ik helemaal over mijn toeren was. Hartstikke zenuwachtig liep ik naar binnen en voordat ik een infuus kregen zat ik al te janken als een klein kind met een hartslag van 139!! Na het roesje (helemaal geweldig dat roesje haha) kalmeerde ik toch en werden er maar liefst 7 follikels aangeprikt. Het prikken viel echt reuze mee. Ik onderga nog 10x liever een punctie dan een keer naar de tandarts. Even later werd me medegedeeld dat er 3 eitjes zijn gevonden! En als klap op de vuurpijl waren er dit keer ook bij mijn man weinig maar wel goed bruikbare zwemmers aangetroffen! Onze eitjes en visjes zijn nu in Dusseldorf en morgen krijgen we te horen hoe de bevruchting gegaan is!

 

Ik wil jullie nogmaals graag bedanken voor de lieve en meelevende reacties!!

 

Groetjes Denise

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use