Jump to content

Wat helpt tegen obstipatie/verstopping?


J0se

Recommended Posts

Meiden, ik zit even met de handen in mijn haar...... ( figuurlijk dan, anders typt het lastig).

 

Mijn dochter heeft ontzettend moeite met poepen, zo erg....dat ze de hele dag brult en krijst. Het is begonnen sinds we overgegaan zijn op de Nutrilon Forte, daarvoor had ze iedere dag 1 of meer poepluiers.

2 dagen terug heeft ze na 4 dagen niet gepoept te hebben mbv de thermometer het eruit gekregen met zoveel pijn, dat de tranen ook in mijn ogen stonden. Het luchtte haar zo op, dat ze de rest van de dag heerlijk rustig was.

Nu hetzelfde verhaal, weer zo'n last ervan.... wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat ze kan gaan poepen? De thermometer heb ik alweer geprobeerd, maar geen resultaat. Ook al extra lauw water gegeven, ook nog geen resultaat.

Wat zijn nog meer verantwoorde manieren?

 

Liefs José

Link to comment
Share on other sites

Jose, wat sneu zeg! Is het misschien niet verstandig om toch even een ha te bellen? Dit is zo zielig! Of zou een warme kruik kunnen helpen? Geen idee of dat mag hoor. Maar als ikzelf slecht naar de wc kan, dan wil dat wel eens helpen.

 

Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

We hebben net toch met de dienstdoende vk gebeld, zij raadde aan om een theelepeltje zonnebloemolie door de voeding te doen. Datm oet laxerend werken.

Het weekend nog even aankijken, heeft ze maandag nog last, dan naar ha.

Als ze morgen nog zodanig last heeft ook naar de ha.

 

Maar nu vergeten te vragen, is dat erdoor heen doen eenmalig of doe ik dat nu iedere voeding? Heeft iemand ervaring met olie door de voeding doen?

Link to comment
Share on other sites

Hey José!

 

Vervelend probleem!!!

 

Ons meissie had het laatst ook. Ze is natuurlijk wel een heel stuk ouder (wordt in februari 3). Wij hebben 's nachts de huisartsenpost gebeld. Zij hadden het ook over een thermometer of een paracetemol zetpil. Als ze met een uur nog niet gepoept had, moesten we weer bellen. Dat had ze dus niet... en toen konden we een klisma gaan halen. Ik denk dat dat nog een beetje vroeg is voor een klisma voor jullie meisje... Maar misschien kan je vragen of je een zetpil paracetemol mag geven?

 

Sterkte!!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi, paar druppeltjes olie kan inderdaad helpen, en dan door elke fles tot ze gepoept heeft.

Ik zou als ik jou was weer terug gaan naar de gewone nutrilon, obstipatie door forte is een bekend fenomeen helaas.

Als het dan weer goed loopt, en ze blijft hongerig (neem aan dat dat de reden is dat je naar forte bent gegaan) dan kun je proberen of half forte, half normaal wel goed verdragen wordt.

En gewoon bellen hoor, naar de hap als ze niet gaat poepen vannacht! En als ze vannacht niet kan slapen van de pijn ook. Dan krijg je ws laculose waarmee het als het goed is snel verholpen moet zijn.

Succes, erg naar!

Link to comment
Share on other sites

Tnx Pleun, ik houd het even in de gaten....als het niet beter wordt, zal ik naar de ha.

 

Ze heeft iig vannacht wel goed geslapen, gelukkig! Maar nu is het inmiddels weer in volle gang. Gisteravond laat een heeeeel klein beetje poep in de luier, lang niet wat ik gewend ben. Dus ik hoop dat dit een beginnetje is en dat de rest vandaag gelanceerd wordt.

Maar iedere keer deze ellende vind ik voor haar ook vreselijk, dus misschien evengoed even naar de ha.....

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jose,

 

Wij hebben het ook met onze dochter gehad. Ook met nutrilon wij zijn toen teruggegaan naar de normale nutrilon maar met apart Nutriton (johannes broodpitmeel) daar werd haar flesvoeding wat dikker van waardoor ze rustiger ging drinken en daarna ook gewoon verzadigd was. Maar ook veel problemen met ontlasting gehad ook wij hebben toen het advies gekregen om zonnebloemolie door haar voeding te doen maar ik mocht het niet in iedere voeding doen maar om de voeding en met veel resultaat. Nu ben ik overgestapt naar de Friso en ze heeft nergens geen last meer van nu poept ze om de dag dus dat is prima. Ik hoop dat het een beetje helpt ik weet wat het is om je kleintje zo te zien worstelen. Ik heb ook wel eens huilend bij haar gestaan dat ik me totaal geen raad meer wist zo zielig! Heel veel sterkte.

 

Groetjes,

Balu01

Link to comment
Share on other sites

Dank je Balu en ook alle andere meiden voor het delen van de ervaringen en geven van tips!

 

Balu, die moeizame ontlasting was dat nadat je begonnen was met Nutriton? Of heb jij eerst ook Forte gegeven?

 

Gelukkig had L_otte vanavond een flinke poepluier, dus ik hoop en denk dat de olie wel geholpen heeft. We kijken eht nog een paar dagen aan. Het is ook meteen een ander meisje, het lucht haar dus echt op. De ontlasting was trouwens niet dik/hard, maar pastei/pasta.

 

We zijn trouwens teruggegaan naar 3 standaard en 1 forte...hopelijk werkt dat beter.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jose,

 

Nee wij hebben het voor de nutriton gehad en toen ik er mee begon werd het steeds beter met haar. Soms heeft ze er nog wel eens last van aangezien ze langzaamaan vast voedsel gaat krijgen en dan doe ik in haar fles nog wat olie en dan kan ze een uurtje later mama een hele mooie goed gevulde luier geven hahaha. Heel veel succes en hopelijk gaat het met jou prinses dadelijk ook een stuk beter. Hayley slaat nog steeds als ze gepoept heeft een zucht uit van opluchting zo mooi om te zien dat ze zich dan weer lekker voelt :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use