Jump to content

Profielwerkstuk over onvruchtbaarheid


Silvie en Elise

Recommended Posts

Hallo,

 

Wij zijn Silvie Antonissen en Elise Hilgersom en zitten in 5 havo. Wij doen onze profielwerkstuk over onvruchtbaarheid. Hierbij willen wij een enquete maken en de ervaringen van vrouwen m.b.t. onvruchtbaarheid evalueren.

Als u zich geroepen voelt om onze enquete in te vullen zouden wij dit heel fijn vinden.

U kunt onze enquete vinden door de volgende link te openen: http://www.surveymonkey.com/s/XPW2BYM

 

Alvast heel erg bedankt.

 

Groetjes Silvie Antonissen en Elise Hilgersom

Link to comment
Share on other sites

Dag Silvie en Elise,

 

Het gaat dus om een profielwerkstuk waarbij de oorzaak van de verminderde vruchtbaarheid (vind ik zelf beter passen dan de naam "onvruchtbaarheid) bij de vrouw gevonden is? Aangezien je hiermee de doelgroep wel verkleint...

Anders zou ik vraag 2 van jullie enquette wat herformuleren...

 

Succes in ieder geval er mee...

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
Hoi,

Ik ben een student en maak ook een werkstuk over vruchtbaarheid. Nu heb ik een vragenlijstje gemaakt voor mensen die een kind hebben gekregen d.m.v een vruchtbaarheidsbehandeling. Ik zou het super vinden als jullie hem willen invullen!

 

Alvast bedankt!

http://www.thesistools.com/web/?id=298304

 

Heb het ingevuld. Vraag 11 miste voor mij de optie "nee minder"

 

Verder vond ik de vraag over geslachtsbepaling nogal vreemd. Het is niet zo dat als je vruchtbaarheidsbehandelingen doet dan kennelijk openstaat voor alle vergaande mogelijkheden omtrent het krijgen van babies. Op vruchtbaarheidsbehandelingen ben je noodgedwongen aangewezen, een geslachtsbepaling is denk ik eerder voor mensen bij wie zwanger worden juist heel vlot gaat. Maar dan nog, moet er niet aan denken.

 

Hoe dan ook, succes met je onderzoek!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use