Jump to content

Mijn Rug!!


tulpie
 Share

Recommended Posts

Moet het even kwijt..

Ben vandaag 10 weken zwanger maar ik heb zo'n ongelofelijke pijn in mijn rug!

Iemand hier ervaring mee?

Ik heb al gewandeld, probeer veel te bewegen maar lig het liefst in bed of op de bank..

maar ja dat gaat natuurlijk niet..

Link to comment
Share on other sites

Als het je onderrug is moet je eens een ondersteunende buikband proberen. Mijn vriendin is nu ook 10 weken en heeft iscias, die heeft er wel baat bij.

Niet goedkoop, dat wel.

Bij prenatal te krijgen

 

Sterkte met je rug, probeer wel te genieten!

Link to comment
Share on other sites

wellicht last van zwangerschaps ischias?? Heb ik ook rond die periode gehad...

info kan je daar over vinden via Google.

K ben toen wel gelijk naar secar therapie gegaan, om oefeningen mee te krijgen,

en bewegings adviezen.

 

Na 16 weken geen last meer van gehad.

Link to comment
Share on other sites

Ook ik heb enorm last van rugklachten gehad in de periode van 8-16 weken. Ik wist soms niet waar ik het zoeken moest, dit omdat ik ook extreem moe was in deze tijd.

Heb een aantal fysio-bezoeken gedaan en haar tips opgevolgd, zoals opstaan/omdraaien etc op een uitademing te doen.

Ook is het belangrijk dat je je benen symmetrisch gebruikt, dus eerst beide benen op de grond en dan pas opstaan.

 

Sterkte nog ff, het wordt draaglijker!

Link to comment
Share on other sites

hallo

 

ik ben morgen 7 weken maar maak me ook zo zorgen omdat ik zo pijn heb ik mijn rug

dacht altijd dat dit teken van miskraam was, maar als ik hier zo lees kan het ook heel wat anders zijn

en daarom niet meteen een slecht teken?

morgen heb ik de 1ste echo, ben er zo bang voor, heb al 2x miskraam gehad en al 4 jaar bezig met kinderwens

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden,

 

Ik heb in eerste drie maanden ook veel last gehad van zeurderige pijn in m'n onderrug. Was toen ook bang dat t een slecht teken was, maar het tegendeel is waar. Ben nu ruim 40 weken zwanger (Yep, vol spanning wacht ik af) en het was bij mij dus gewoon een zeangerschspssymptoon.

Link to comment
Share on other sites

Hai Tulpie, ik ben nu 19 weken. Dus weet het nog niet. :)

 

Ik draag ook best groot, dus dacht paar weken terug: dat gaat nooit. Maar dus wel, zover. Ik draag hem ook in de nacht. Het geeft op de buik mooi mee en knelt niet, maar wellicht dat dit wel gebeurt als de billen gaan meegroeien.

 

Helpt het wel iets voor de rug? Ik draag er nu soms ook een band van Prenatal omheen. Weer extra steun! Merk het meteen als die uitgaat.

Link to comment
Share on other sites

OK!

Nou dan kan ik in ieder geval tot week 19! HAHA!

's nachts heb ik hem ook aan.

mij is altijd verteld wel mgoed op te passen met extra steun want je maakt je eigen spieren zo zwak..

Ik had de vorige zwangerschap ook zo'n band, inderdaad erg lekker maar nu met 11 weken nog wat overbodig lijkt me hoewel ik eruit zie alsof ik 20 weken ben! (vooral 's avonds).

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hoe is nu?

 

Ik draag hem nog steeds overdag samen met een verstevigende band (22 wkn).

 

En nou: mijn buikspieren vond de gyn van de week juist sterk (kon liggend op de rug -zonder de 'wonder' onderbroek- mijn benen lang hoog houden, toen hij de onderkant naar beneden klapte, zodat ik kon afstappen).

 

Dus ik zeg "lekker dragen zolang het kan"!

 

Succes..

Link to comment
Share on other sites

He Testr,

Wat fijn dat je al die banden gewoon kunt gebruiken zonder dat je buikspieren het begeven! dat is maar es goed om te weten!

Rete duur die onderbroeken maar ze zitten nog heerlijk!

Ik ben blij met je tip!

Groetjes Tulpie

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

hee testr, ik ben benieuwd of je de onderbroeken nog draagt!

Ik geloof dat ze bij mij over een week of wat wel uit moeten helaas....

Ze zitten nu al aardig strak!

Maar mijn rugklachten zijn minder..

Ik slaap met een warme kruik in mijn rug en dat is heel fijn!

Verder maar veel afwisselen van houding en beweging!

Hoe is het met jullie rug?

Liefs Tulpie

Link to comment
Share on other sites

Wat fijn dat het zo goed gaat Tulpie! Je bent ook alweer ver, super.

 

Hier ook minder last en nog wel regelmatig die onderbroeken aan, inderdaad strakker. Maar zonder voelt soms ook weer naakt ofzo?

 

Draag jij hem helemaal niet meer nu? Wel een band? Die draag ik wel zodra ik de deur uit ga.

 

Geniet van het weer!

Link to comment
Share on other sites

Ik had ook al vroeg in de zwangerschap last van mijn rug. Behalve rust en slaap heb ik er verder niets aan gedaan. Op een gegeven moment heb ik speciale zwangerschapsslips gehaald van noppies en die gaven me veel steun. Verder heb ik zo rond de 20 weken een voedingskussen gehaald en heb ik deze gebruikt ter ondersteuning van mijn rug bij het slapen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use