Jump to content

Help, dringende vraag over flesvoeding


Guest Hope30
 Share

Recommended Posts

Ik zit met een probleem met Desley zijn flesvoeding. Vooraf moet ik wel zeggen dat Desley heel snel is met alles. 3 Dagen na zijn geboorte kon hij al zijn hoofdje optillen, hij is een heel sterk kindje. Na 5 weken lachtte hij al, en kan ook op zijn zij draaien. Verder is hij nu ongeveer 55 cm en 4.5 kilo. Maar 10 dagen geleden was hij 53 cm lang en 4105 gram. Dus hij is in 10 dagen 400 gram aangekomen. Is dat wel normaal????? Hij zit geloof ik wel om de middenlijn qua curve.

 

Dan over de flesvoeding, hij krijgt Nutrilon hypoallergeen en verdraagt hij prima, geen darmkrampjes, geen reflux. Gelukkig!

 

Hij krijgt nu al 2 weken 6x per dag 120 cc water en 4 scheppen voeding. Dus in totaal 135 cc per fles en 810 cc per 24 uur. Zijn tijden van voedingen zijn om 06:30 uur, 10;30 uur 14:30 uur 18:30 uur 22:30 uur en om 02:30 uur.

 

Sinds een paar dagen lijkt het dat hij in de nacht echt honger heeft en komt hij 1 uur eerder. Hij doet over zijn fles wel 15-20 minuten. Maar in de nacht huilt hij omdat hij nog wel trek heeft. Gisteren kreeg ik het advies om de laatste fles van 22:30 uur ipv 135 cc 170 cc te geven. Hebben we ook gedaan ook al vond ik dat best wel veel. Hij accepteerde het en idd hij heeft de hele nacht doorgeslapen tot 05:30 uur. En ik maakte hem per ongeluk wakker anders sliep hij zeker tot 06:00 uur. Maar nu heeft hij gisteren maar 5 voedingen gehad ipv 6 en de laatste fles dus meer. Nu weet ik niet wat ik moet doen dus heb ik het consultatieburo gebeld. En ik kreeg voor de zoveelste keer een ander advies. Ze zei:

Ja maar Desley is bijna 6 weken en hij moet dus 6 voedingen op een dag krijgen want 5 is te weinig. Waarop ik zei: maar in de nacht komt hij 1 uur eerder omdat hij honger heeft, wat moet ik doen? Ja zegt dat mens: kijk maar wat je doet. Maar 5 voedingen per 24 uur is te weinig voor éen kindje van 6 weken. Hij MOET 6 voedingen hebben zegt ze. IK vroeg: ja maar hoeveel cc per fles? En wanneer is de laatste fles? Ze kon geen duidelijk antwoord geven! Nu snap ik waarom ze het consternatieburo noemen!! Altijd een ander advies!

 

Hoeveel flesvoeding kregen jullie kindjes met 5,5/6 weken oud per dag? 5 of 6 voedingen? EN hoeveel cc per keer? En om de hoeveel uur?

 

Wat zal ik doen?

 

6 voedingen van 135 cc per dag en niets veranderen met het gevolg dat hij in de nacht eerder komt?

 

of wat ik gisteren deed:

 

4x 135 cc (4 scheppen Nutrilon ) om 06:30, 10:30, 14:30, 18:30 uur en de laatste fles van 22:30 uur 170 cc zodat hij genoeg heeft en de nacht doorslaapt? Maar dan heeft hij wel 5 voedingen ipv 6

 

of

 

4x 150 cc ( 5 scheppen Nutrilon ) om 06:30, 10:30, 14:30, 18:30 uur en de laatste fles van 22:30 uur 170 cc zodat hij genoeg heeft en de nacht doorslaapt?

 

of omdat dat mens van het consultatieburo zei dat de laatste fles met 170 cc te veel was dat ik dan:

 

4x135 cc ( 4 scheppen Nutrilon ) op de tijden hierboven en de laatste fles van 22:30 uur 160 cc geef met 5 scheppen Nutrilon in plaats van 170 cc.

 

Hoe doen/ deden jullie dat? Want ik kom er nu echt niet meer uit en voel me zo wat een slechte moeder geloof ik. En is 5 voedingen voor een kindje van bijna 6 weken idd te veel? Kortom HELP!!!!!

 

Liefs Hope

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hope,

 

Toevallig had ik vanmorgen ook een discussie met het consultatie buro hierover, en ik heb eigenlijk hetzelfde Brayden komt overdag om de 2 a 2,5 uur krijgt 120 cc en drinkt dat dan ook op.n de nachten slaap hij 7 uur door dus ik gevraagd wat ik moest doen, daar werd op gezegt kijk naar wat je kindje zelf aan geeft. dus Brayden krijgt zo'n 6 a 7 voedingen per dag maar mij was gezegt dat hij tot hij 1 maand is op 120 cc moet blijven en daarna verhogen. ik persoonlijk zou gewoon de voeding wat omhoog doen zodat hij in de nacht wat meer slaapt, brayden was 3 dagen en kreeg toen al 90 cc want hij had honger.... ik zeg altijd maar zo leuk zo'n buro maar alleen voor de prikjes en verder ga ik op mijn eigen gevoel af elke baby is anders en jij als moeder ziet dat het beste.

 

groetjes Diaan

Link to comment
Share on other sites

Als je kindje met 6 weken op 5 voedingen de dag en nacht doorkan, dan zou ik terug gaan naar 5 voedingen. Ik zou dan langzamerhand steeds meer in de fles gaan doen. Ik zou dus langzaam (in stapjes van 10cc) ophogen naar 150 +5 en dan afgieten naar 150 cc. De laatste fles zou ik dan gewoon 150+5 doen en niet afgieten. En kijk maar 's wat er gebeurt. Als hij overdag die 4 uur tussen voedingen niet haalt, dan haalt hij het niet en ga je gewoon terug naar 6 voedingen en doe je ietsjes minder in de fles. Het is helemaal niet erg om daar een beetje mee te experimenteren. Je baby geeft wel aan of het goed is of niet.

Wat ik geleerd heb de afgelopen anderhalf jaar (sinds Thomas) is dat je qua voedingen ook vaak je eigen gevoel moet volgen. Hou je aan de (eind)hoeveelheden van het cb en verdeel het zelf naar hoe je het prettig vind. Je zal zien dat je kind dan zelf ook wel een beetje aangeeft wat hij wil.

Thomas zat met 6 weken op 5 voedingen en was volgens mij vergelijkbaar met Desley qua gewicht. Joris was een stuk zwaarder en heeft wel 7 of 8 weken 6 voedingen gehad... gewicht zegt dus niet alles. Joris krijgt nu 5 voedingen van 180+6 (=200cc) en is 4 maanden en 7 kilo.

De richtlijn is volgens mij 150cc x kilo lichaamsgewicht, google daar maar 's op. Dat is dus een richtlijn, daar mag je boven of onder gaan zitten. Je moet ervan uit gaan dat ze per 24 uur niet boven 1 liter melk mogen komen.

 

Ik hoop dat je er wat mee kan! Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hope,

 

Ik ben het met Esk eens. Als Desley 5 voedingen op een dag aankan, zou ik dat doen! Als hij daardoor verzadigd raakt en beter een nacht/dag doorkomt, dan is dat toch prima? Vind het nogal wat 6 voedingen MOETEN! Ik bedoel, als wij geen honger/trek hebben, nemen we toch ook niets? En als Desley bij 5 voedingen beter tot z'n behoefte komt, gewoon doen! Je gevoel volgen hoor, jij weet het beter....cb geeft maar een advies, maar het is nog altijd jouw kind. Begrijp dat je er onzeker van kunt worden, maar alleen maar heerlijk toch dat Desley zo een dag doorkomt? Hij heeft waarschijnlijk behoefte aan meer in een fles, nou dat kan met 5 voedingen prima, waardoor hij het misschien langer uitzingt.

 

Ik doe het nu ook, als L_otte 's morgens laat is, probeer ik het met 5 voedingen. Is ze vroeg, dan houd ik het op 6 voedingen.

Bij mij werd met 4 weken geadviseerd het op 6 te houden ivm de reflux. Maar Desley heeft nergens last van.

 

Volg je hart meid!

Link to comment
Share on other sites

Hope,

Catootje is nu zeven weken maar zit al drie weken op 5 voedingen per dag, eergisteren overgestapt naar 150 cc +5 en ze is helemaal tevreden.

Jij kent je kind beter dan het consultatiebureau, volg je gevoel....

Zolang je kindje meer dan 600 cc per dag krijgt is het prima!

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Het is bij mij alweer ff geleden ( 3 jaar ), maar bij Ilona was dat ook zo, ze huilde hele nachten lang tot ze 6 weken was en mn schoonmoeder zei geef haar maar meer voeding, gedaan en mevrouw sliep als een roosje, ik ben toen over gestapt op voeding voor hongerige baby's en kreeg ze ook maar 5 voedingen per dag.

Bij mij op cb waren ze er relaxe over, het was hun advies om over te stappen op voeding voor hongerige baby's en ze was ook behoorlijk groot en stevig dat ze zeiden dat het geen probleem was, ze kon het wel hebben.

 

Succes ermee

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use