Jump to content

Stoppen na verlof


Sweetformysweet

Recommended Posts

Vraagje, ik hoor namelijk zulke verschillende verhalen en misschien weet een van jullie wat je rechten en plichten zijn. Ik ben van plan om na mijn zwangerschapsverlof te stoppen bij mijn werkgever.

Ik wil uiteraard niet te vroeg opzeggen maar ook

Niet op het laatst. En heb ik wel recht op verlof sla ik mijn baan opzeg? En wat zou ik juist wel en juist niet moeten doen. Ik wil het uiteraard zo goed mogelijk doen maar moet er niet zelf door in de problemen komen. Heeft iemand van jullie al met dit bijltje gehakt?

 

Ik hoor heel graag!

 

Liefs Sweet

Link to comment
Share on other sites

Hoi, ik zat vorig jaar in dezelfde situatie. Ik had tot eind juni verlof (en moest daarna eigenlijk nog 2 weken werken tot aan de zomervakantie) en stond voor de klas - wat het iets makkelijker maakt, omdat ik wel zeker wist dat ze dan pas per aug een nieuwe collega zouden zoeken. Ik heb uiteindelijk eind april mijn ontslag per aug ingediend en die twee weken aan het eind vh schooljaar ben ik ziekgemeld (kon toch niks doen op school, alleen rapportvergaderingen enzo, en nog herstellende van PE en BI, dus viel ook te verantwoorden ;)).

 

Jouw werkgever krijgt jouw verlof vergoed, dus voor hem zou het niet veel uit moeten maken of je officieel nog in dienst bent of niet, en waarschijnlijk vinden ze het wel fijn als je het ruim vt voren laat weten dat je stopt.. maar wisselt denk ik ook erg per werkgever hoe hiermee om wordt gegaan. Zolang jij met verlof bent mogen ze je in elk geval niet ontslaan om zo eerder 'van je af te zijn' bij mijn weten!

Link to comment
Share on other sites

Vanuit het verleden (ongeveer 11 jaar terug) weet ik dat een collega stopte met werken toen zij haar eerste kindje kreeg. Zij wilde het geld van het zwangerschapsverlof eigenlijk niet hebben. Ze heeft daar destijds hemel en aarde voor bewogen, maar heeft uiteindelijk toch alles uitbetaald gekregen.

Zwangerschapsverlof wordt altijd betaald vanuit het UWV....

 

Wanneer vertellen vind ik wel een lastige... succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik zat in een iets andere positie, ik hoorde tijdens mijn verlof dat ik ontslagen werd. Wettelijk mag dat pas 6 weken NA afloop van je verlof anders heb je kans dat je recht op ww vervalt. Ik zou even goed informeren voor het geval dat.

 

Groetjes Sheenara

Link to comment
Share on other sites

Hoihoi,

Ik werkzelf op een p&o afdeling dus misschien heb je wat aan mijn antwoord.

Zoals hieronder al geschreven wordt verlof betaald door het uwv. Normaal gesproken vraagt je werkgever dit aan zodat hij compensatie krijgt tijdens jou afwezigheid. Een wekgever is namelijk vanuit de wet arbeid en zorgverplicht om jesalaris door te betalen op het niveau wat je nuverdient. De uitkering is namelijk gebasseerd op je dagloon. Hier zit een maximum aan. Als je dusveel verdiend zou je met alleeen een uitkering via het uwv minder krijgen.

 

Het is natuurljjk prettig als je werkgever tijdig weet dat je niet terug komt. Dan hoeft hij geen tijdelikke kracht te zoeken maar iemand die daarna ook kan bljven werken. Je kunt aangeven dat je na je verlof wilt stoppen met werken. Ze mogen je nu niet ontslaan,dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Ik zou geeoon in goed overleg afspraken maken. Dat is voor alle partijen prettig. En je ontslag in laten gaan aan het einde van je verlof en vakantie. Dit kunnen jullie samen schriftelijk vastleggen.

 

Voor vragen hierover kun je altijd het uwv om hulp vragen.

Overigens, als je zelf opzegt vervalt je recht op ww.

Link to comment
Share on other sites

Ik ga ook stoppen met werken bij m'n huidige werkgever.

Mijn verlof was officieel afgelopen vrijdag afgelopen, en heb m'n overige vakantie dagen

(waren nog 6 weken) er achter aan geplakt om ze op te maken.

Ik heb dit tijdens m'n verlof aangegeven dat ik wilde stoppen.

Vooruit gezegd dat ik het eerst af wilde wachten hoe het zou gaan lopen met het

kindje en of ik het nog zag zitten om weer te gaan werken.Dit vonden ze helemaal prima.

Bij m'n werkgever zijn ze heel soepel in dat soort dingen.

Nu werkte ik wel bij een hele grote stichting waardoor ze amper merken dat er 1 meer of minder is,

als dat bij jouw niet het geval is, zou ik het wel op tijd aangeven!!

Hou dus je vakantie dagen in de gaten, want daar kun je ook nog wat mee...het zij voor of na

je verlof....

Suc6!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use