Jump to content

Even voorstellen....


Kiek

Recommended Posts

Hallo,

 

Na een paar dagen snuffelen op het forum even een berichtje. Ik ben Kiek en 36 jaar oud. Na 1,5 jaar oefenen voor een tweede (ons meisje is nu 3) bleek uiteindelijk na een kijkoperatie dat ik endometriose heb en verklevingen. Wij zijn meteen in het IVF proces gerold. Ik ben gisteren begonnen aan het lange schema zodat de endo eerst wordt stil gelegd. Ik zie er wel een beetje tegen op met name de stemmingwisselingen door lang gebruik van de deca. De eerste prik viel mee, gelukkig want er zullen er nog vele volgen :-). Op 27 februari mag ik beginnen met de gonol. Spannende tijden... Voor een ieder die met dit bijzondere traject bezig is, succes!!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Kiek,

 

welkom! Ik ben vandaag ook nieuw, en toevallig kwam ik bij je uit.

Ik herken gedeeltelijk je verhaal, ook ik heb endometriose. Helaas een ernstige variant, dus zit al een tijdje in de molen. Omdat het niet zeker was hoe vruchtbaar en met welke complicaties ik uit een operatie voor endometriose zou komen, heb ik toestemming gekregen om een IVF ronde in te mogen gaan.

Als dit niks oplevert, zal ik alsnog eerst geopereerd moeten worden. Mijn eerste IVF is mislukt, maar gelukkig had ik nog een cryo-ronde (zit ik nu in). Als dit mislukt, is het even gedaan, ik krijg geen groen licht voor nog een IVF ronde.

Ik ben trouwens goed 7 maand in overgang gezet voordat ik IVF ronde in mocht, ik wens je veel succes!

 

groet,

clementine

Link to comment
Share on other sites

Hallo kiek en Clementine,

 

Fijn om dit berichtje te lezen....(niet fijn van de endo natuurlijk), ik ben niet de enige.....Ik heb ook endo en ben nu bijna drie maanden in de overgang gezet voor IVF. 6x Iui is mislukt. Helaas. Ik hoop dat de IVF lukt! Ook voor jullie. Ik zit trouwens in het wachtbankje maart.

Nou wie weet horen we nog meer van elkaar! Succes in ieder geval.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use