Jump to content

Misselijk en wat eet je 's avonds


Twinklestar

Recommended Posts

Ik heb gedurende de dag last van vlagen van misselijkheid en buikpijn. 'S ochtends gaat het weg als ik een licht ontbijt neem (crackers, witbrood, yoghurt e.d). 'S middags een normale lunch. En tussendoor iets kleins zoals een cracker of fruit.

Het avondeten echter is een ander verhaal. Eigenlijk heb ik al helemaal geen zin om te koken en het warme eten smaakt me ook niet zo. Het liefste eet ik iedere dag soep met brood. Maar dat is natuurlijk niet echt gezond.

Gisteren hadden we Indisch gehaald ( pittig) en daarna heb ik de hele avond buikpijn gehad en was ik vreselijk misselijk. Mijn maag doet nu nog pijn. Dat eet ik dus voorlopig niet meer.

Hebben jullie nog tips van licht verteerbare maaltijden voor 's avonds? En wie heeft hier ook last van?

Link to comment
Share on other sites

Oeh herkenbaar.

 

Ik ook 1x zwaar gekruidde wraps gehad, te veel ook. Viel inderdaad erg slecht.

 

Wat mij hielp is minder kruiden en kleinere beetjes. Soms een half portie opscheppen en schaaltje bewaren voor later. Maar later had ik geen zin meer en nam dan vaak nog een appel, broodje, cracker of soms een chippie. Kliekje met lunch ook lekker!

 

Maar ehh, soep met brood op zich okay, als je de soep met groenten doet. Ik heb sltijd soepgroenten thuis, ook tomaten en 3 soorten bouillonblokjes. Zo klaar, gezond en gevarieert!

 

Verder heb ik gedroogde fruit met granen reepjes, die eet ik naast fruit tussendoor. Ook zalig!

 

En net ontdekt, volkoren crackers met pindakaas en banaan erop bij ontbijt. Honger neemt hier in grote sprongen toe nu ook! :)

 

Succes en veel geluk, xxx Miki/Testr

 

P.s. pannenkoeken en poffertjes gingen en gaan er nog steeds goed in bij mij. Dat is echt het ding wat eruit springt bij mij!!!

Link to comment
Share on other sites

Ik kon erg moeilijk eten bij beide zwangerschappen. Wat mij enorm geholpen heeft, naast de gebruikelijke dingen als crackers naast je bed, geen lege maag etc. was dat mijn moeder meteen mijn diepvries vol heeft gegooid met dingen als soep, pastasaus en groenteprutjes. Ik hoefde dus niet meer te koken en dat scheelde echt een slok op een borrel. Mijn man kon het eten zo opwarmen en ik kon gaan eten zonder dat ik al misselijk was geworden van het koken. Je kunt aan mensen in je omgeving die weten dat jij zwanger bent, vragen of zij als ze koken een dubbele portie willen maken. Ik heb dat laatst ook voor een zwangere vriendin gedaan die bijna niks kon eten, zo misselijk was ze. Een aantal hele kleine porties pasta met wat groente (zonder ui en knoflook want daarkon ze niet tegen) die ze alleen nog op hoefde te warmen. Dat heeft haar wel weer aan het eten gekregen.

 

Zorg ook dat je voor het avondeten even kunt rusten, zodat je niet te moe bent. Misschien kun je een uurtje eerder weg van werk, zodat je net nog even een dutje kunt doen. Als je moe bent, ben je sowieso eerder misselijk en om dan nog warm eten weg te krijgen... geen strak plan. Evt kun je ook kijken of je tussen de middag iets warms kunt eten, als je op je werk een kliekje op kunt warmen ofzo.

 

En bovenal: ga niet nadenken over wel of niet gezond, goed voor je kindje etc. Je kindje krijgt echt wel genoeg, eet vooral waar je wel zin in hebt en wat je wel weg krijgt. Dus dwing jezelf geen vlees of aardappels of wat dan ook te eten als het je tegenstaat! Als jij het liefste soep met brood eet, dan is dan prima. Je kunt in soep proberen nog wat extra groente te verwerken of er een handvol rijst of pasts in meekoken. In soep zitten ook voldoende zouten e.d. dus juist soep met brood (en je zegt tussendoor ook fruit te eten) lijken mij prima!!

Link to comment
Share on other sites

Mee eens, als jij het prettig vind en geen last heb van je misselijkheid eet je lekker soep met brood, je baby krijgt zn voedingstoffen toch wel, en als het goed gaat die misselijkheid over en kan je weer "gewoon "eten.

 

Eet waar jij je goed bij voelt, scheelt ook eet stress en en stress kan je ook niet gebruiken.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor alle tips. Gisteren tomatensoep gemaakt met stokbrood erbij. Had ik waarschijnlijk weer teveel stokbrood gegeten want toen kreeg ik daar weer buikpijn van... Het stomme is dat ik vaak heel misselijk ben maar niet kan spugen ( heb ik ook altijd last van als ik ziek ben). Het liefste zou ik soms alles eruit willen gooien zodat dat gevoel weg is maar dat lukt dus niet.

Ik ga me in ieder geval maar niet meer zo druk maken of ik wel genoeg gezonde dingen binnen krijg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use