Jump to content

Voorstellen Yvonne


Yvonne1985
 Share

Recommended Posts

Hallo,*

 

Ik ben Yvonne, ben 27 jaar en woon al 7 jaar samen met mijn vriend in Someren. Wij zijn vanaf 15 maart 2009 bezig voor een kindje en vanaf halverwege dit jaar in Nijmegen terecht gekomen.

 

In maart 2011 bij ons locale ziekenhuis in Geldrop de standaard testen gedaan en daar bleek dat mijn vriend geen enkele levende/bewegende zaadcel had. Volgens het ziekenhuis in Geldrop zou een ICSI behandeling i.c.m. Tese nog de enige oplossing zijn.

 

Toen zijn we doorverwezen naar het Radboud ziekenhuis en daar bleek dat er genoeg bruikbare zaadcellen aanwezig waren voor 'alleen' een ICSI behandeling, voor IVF was het zaad niet goed.

 

Bij het genetisch onderzoek van mijn vriend is gebleken dat hij een afwijking heeft in zijn chromosomen waar dus ook ons vruchtbaarheidsprobleem vandaan komt. Mijn vriend heeft een gebalanceerde translocatie, dat is een uitwisseling tussen 2 chromosomen. Omdat hij deze afwijking heeft is de kans op een kind met een afwijking bij ons 10%. De eerste 3 maanden van een eventuele zwangerschap kunnen ze dit wel al zien.

 

Daarnaast heb ik ook nog een eivoorraad van 3 jaar. Dus als ik 3 jaar later geweest was, was ik hoogstwaarschijnlijk te laat geweest...

 

Ik ben 30 december begonnen met mijn eerste ICSI behandeling, heb 1 februari de punctie gehad (12 eicellen) en 4 februari de terugplaatsing ( van de 12 eicellen had ik 2 B en 2 C embryo's. We hebben de 2 B-tjes terug laten plaatsen).

 

Vandaag was mijn officiele testdag maar had vrijdag al een positieve zwangerschapstest in handen. Heel raar om na 3 jaar een positieve test in handen te hebben. Ik kan het eigenlijk ook nog niet helemaal geloven na*al het slechte nieuws van afgelopen jaar.

 

Dus mag zeker niet klagen dat ik nu zwanger ben na een eerste ICSI poging met alleen B embryo's! Nu hopen dat de eerste echo en de overige tests goed zijn en dan hoop ik dit jaar ook een IVF moeder te mogen worden!

 

Groetjes Yvonne

Link to comment
Share on other sites

Hoi Yvonne,

 

Welkom op het forum!

Wat een goed nieuws zeg, zeker gezien jullie medische situatie. Van harte gefeliciteerd met jullie positieve zwangerschapstest!

 

Ik ben gisteren bevallen van ons ICSI kindje, precies een jaar nadat wij de eerste afspraak voor het ICSI traject hadden. Hopelijk mag jou dat ook gebeuren!

 

Liefs,

Melis

Link to comment
Share on other sites

Hey Yvonne,

welkom op het forum. Van harte gefeliciteerd met jullie positieve zwangerschapstest. Ook hier zwanger na de 1e ICSI poging en 1e TP van B-embryo`s.

Spannend, weet je al wanneer je de eerste echo hebt? Geniet ervan!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Yvonne,

 

ook ik ben nieuw op dit forum, maar wil je meteen even feliciteren!

Ook ik heb vandaag positief getest, na 4,5 jaar misschien nu een zwangerschap? Ik begrijp je onwerkelijkheid gevoel heel goed! Op naar de echo! Ik wens je veel succes deze weken en dat de kleine puk maar goed mag groeien.

 

groet,

Clementine

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie berichtjes!

 

Ik moet morgen naar het ziekenhuis bellen voor de uislag van de test en hoor dan denk ik wanneer ik de echo heb.

 

Melis, van harte gefeliciteerd! Wat leuk precies ern jaar na de eerste afspraak! Geniet er lekker van!!

 

Clementine, ook jij gefeliciteerd met je positieve test!! En voor de komende weken ook verl succes gewenst!

 

Groetjes Yvonne

Link to comment
Share on other sites

Hoi Yvonne, welkom hier!

Wij zijn via een ICSI-TESE-traject zwanger mogen worden van ons dochtertje (ook in Nijmegen).

Gelijk bij de eerste terugplaatsing was het bij ons ook raak :-)

Wij hadden er 2 laten terugplaatsen, waarvan er 1tje was blijven "plakken".

Aangezien jij er ook 2 hebt laten terugplaatsen, ben ik heel benieuwd of jij zwanger bent van een tweeling ♥♥

Hou je ons op de hoogte?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use