Jump to content

Huishouden slecht voor zwangere vrouwen


Raba

Recommended Posts

Huishouden slecht voor zwangere vrouwen

 

huishoudelijk200.jpg

Zwangere vrouwen op gelet! Leg die stofdoek neer, dweil aan de kant en roep onmiddellijk je man erbij. Het is in jouw staat namelijk niet goed om huishoudelijk werk te doen…

Wetenschappers van de Erasmus Universiteit in Rotterdam beweren namelijk dat saaie en repetitieve huishoudelijke taken het risico op een vroeggeboorte verhogen. Sporten is overigens wel goed voor de toekomstige moeder en het ongeboren kind.

De wetenschappers vroegen aan bijna 12.000 jonge moeders hoeveel lichaamsbeweging ze verrichten tijdens de zwangerschap. Daaruit blijkt dat mentaal saai werk, waaronder huishoudelijke taken, de kans op een vroegtijdige geboorte – minstens 3 weken vóór de uitgerekende datum – met 25% verhoogt.

De onderzoekers weten nog niet hoe dit komt, maar ze vermoeden dat saaie activiteiten de stresshormonen beïnvoeden die de bevalling in gang kunnen zetten.

Uit het onderzoek bleek ook dat sport wel goed is voor moeder en kind. Toekomstige mama’s die niet sporten lopen namelijk meer kans op een baby met ondergewicht.

Onderzoeker Hajo Wildschut: ‘Een zwangerschap is geen ziekte, de meeste toekomstige moeders zijn gezond en zetten perfect gezonde baby’s ter wereld. Daarom moeten zwangere vrouwen niet stoppen met sporten. Ze kunnen veilig hun dagelijkse fysieke activiteiten verder zetten, ook inspannende sporten als joggen of gewichtheffen. Sport houdt je fit en je gewicht onder controle, het beperkt de kans op moeilijkheden en vergemakkelijkt de geboorte.’

Activiteiten zoals joggen, squashen en oefeningen met gewichten kun je tot laat in de zwangerschap blijven doen. Schaatsen en paardrijden kun je misschien beter vermijden

Link to comment
Share on other sites

Huishoudelijke taken zijn slecht voor ongeboren baby

 

media_xl_3717194.jpg

Saaie en repetitieve huishoudelijke taken verhogen het risico op een prematuurtje. Uit recent onderzoek blijkt wel dat sport goed is voor de toekomstige moeder en het ongeboren kind.

 

Saai werk

Een onderzoek bij bijna 12000 jonge moeders vroeg naar de hoeveelheid lichaamsbeweging die vrouwen verrichten tijdens de zwangerschap. Daaruit blijkt dat mentaal saai werk, waaronder huishoudelijke taken, de kans op een vroegtijdige geboorte, dat is minstens drie weken voor de uitgerekende datum, met een kwart verhoogt. Het is de onderzoekers nog niet duidelijk waarom, maar ze denken dat het huishouden doen stresshormonen verhoogt die de bevalling kunnen opwekken.

 

Blijven sporten

Toekomstige mama's die niet sporten lopen dan weer meer kans op een baby met ondergewicht, intensieve lichaamsbeweging daarentegen kan geen kwaad voor zowel de moeder als het kind. Onderzoeker Hajo Wildschut: "Een zwangerschap is geen ziekte, de meeste toekomstige moeders zijn gezond en zetten perfect gezonde baby's ter wereld. Daarom moeten zwangere vrouwen niet stoppen met sporten. Ze kunnen veilig hun dagelijkse fysieke activiteiten verder zetten, ook inspannende sporten als joggen of gewichtheffen. Sport houdt je fit en je gewicht onder controle, het beperkt de kans op moeilijkheden en vergemakkelijkt de geboorte." (ep)

Link to comment
Share on other sites

Zwangere vrouwen moeten meer vis eten

 

media_xl_3714211.jpg?20100530113421

Tot nu toe krijgen zwangere vrouwen het advies niet te veel vis te eten, wegens de ongewenste stoffen als dioxines die daar kunnen inzitten. Ten onrechte, meldt de Sunday Telegraph nu, het is juist aan te bevelen om tijdens de zwangerschap veel vis te eten want dat verkleint de kans op hersenproblemen bij de baby.

 

"Meer voor- dan nadelen"

Volgens professor Jack Winkler, de directeur van de Voedingsbeleid afdeling van de Londense Metropolitan University, is het advies van de Britse overheid om tijdens de zwangerschap wekelijks hoogstens twee porties vis te eten achterhaald en "uiterst conservatief. De gunstige voordelen van met name visolie zijn veel groter dan de risico's".

 

Volgens recent onderzoek zijn met name de vette, omega-3 bevattende zuren die bekend staan als de docosahexaenoïde zuren, esssentieel voor het goed functioneren van de hersenfuncties en lopen vrouwen die weinig vis eten een groter risico dat hun baby hersenproblemen zal hebben. (belga/tw)

 

30/05/10 11u17

Link to comment
Share on other sites

[h=1]Cafeïneverslaving remt groei van baby[/h]media_xl_3703002.jpg?20100521130630

Zwangere vrouwen die meer dan zes kopjes koffie per dag drinken krijgen kleinere baby's dan toekomstige moeders die minder cafeïne consumeren.

 

Groei

De onderzoekers bestudeerden meer dan 7.300 vrouwen vanaf de vroege zwangerschap, tussen de twee tot drie procent van hen dronken zes kopjes koffie per dag. De lengte van hun baby's bij de geboorte was kleiner dan dat van kinderen van moeders die minder koffie dronken tijdens de zwangerschap. "Cafeïne lijkt vanaf het eerste trimester de groei van de foetus te treffen", aldus onderzoekster Rachel Bakker.

 

Volgens de onderzoekers is er nog wel meer onderzoek nodig naar dit onderwerp. Andere studies linkten een lager geboortegewicht al aan het gematigde gebruik van één tot twee kopjes koffie per dag. Andere studies weerleggen dit dan weer. (ep)

 

21/05/10 13u09

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use