Jump to content

Hoog fsh/ Laag amh ervaringen ivf


Herfst80

Recommended Posts

Beste dames,

 

Ik vroeg me af of er aanwezigen op het forum zijn die ervaringen hebben met de combinatie hoog fsh/laag amh en ivf.

 

Wij hebben in een ivf selectieprocedure 3 maal iui gehad omdat mijn fsh te hoog was (16-17-16) en de amh hierbij laag (0.2-0.1).Onze behandelend arts heeft in een gesprek aangegeven dat de kans op een eigen kind op dit moment minimaal is. Hij sprak al over de mogelijkheid voor eiceldonatie. Volgens de arts is er wel kans op bevruchting maar zegt de fsh waarde ook iets over de eicelkwaliteit (slecht) waardoor de kans op innesteling minimaal is. Op dit moment ziet hij geen meerwaarde in een ivf behandeling.

 

Aangezien ik pas 32 ben, ben ik nog niet in staat hier ook nog maar over na te denken. Wij gaan nu voor een second opinion naar een ander ziekenhuis.

Ik ben benieuwd of er lotgenoten zijn die hun ervaringen hier omtrent willen delen. Ik ben benieuwd of er mensen toch behandeld zijn, hoe het traject verlopen is, en uiteraard ook naar eventuele succesverhalen.

 

Bedankt!

 

Gr Herfst

Link to comment
Share on other sites

Hoi herfst,

 

Er is verderop nog een oud topic met dit onderwerp, ook onder IVF. Daarin is een aantal vrouwen met hoog fsh toch zwanger geraakt, waaronder ik! Ik heb endometriose, een endocyste uit eierstok laten verwijderen, toen 6 iui's gehad en daarna bleek (als gevolg van de operatie) mijn eicelvoorraad laag, en fsh 16 (amh niet bekend). Balen!!! Gyn gaf aan een eenmalige poging tot IVF te doen, en gaf ons max 10% kans. Het was een zenuwslopende poging, met kort protocol en maximale dosering puregon. Ik had maar 2 groeiende kleine follikels, en het leek een zinloze poging. De gyn gaf advies om door te spuiten. Op de ochtend van de eventuele punctie (onder voorbehoud gepland ivm te weinig follikels) bleek ik 6 follikels te hebben, 4 eitjes, 4 bevruchtigen, waarvan 3 topembryoos. 2 zijn er teruggeplaatst, 1 is een miskraam geworden en de ander bleef zitten. Afgelopen oktober is onze schat Jack geboren. Nu nog 1 embryo in diepvries.

 

Zet 'm op geef niet op! Veel sterkte!

Liefs

Toverstafje

Link to comment
Share on other sites

Hey hoi,

 

ik ben in afwachting: de vorige Icsi-poging is afgeblazen omdat mijn oestrogeenspiegel te hoog was. Ook mijn FSH en LH klopten niet met het tijdstip van de cyclus. De volgende keer dat ik ongesteld wordt moet ik mijn bloed op de 2e dag laten prikken. Ze gaan dan ook de AMH waarde bepalen. Deze waarde kunnen ze alleen in Rotterdam vaststellen en is de zuiverste methode om vast te stellen hoever je van de overgang afzit, aldus mijn arts. Het bloed zal wel in Rotterdam worden onderzocht, want ik kan gewoon in mijn eigen ziekenhuis bloed prikken.

Ik weet niet of je veel op gaat schieten met een second opinion. Misschien dat ze een ander traject dan volgen in een ander ziekenhuis? Nou ja, sterkte.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Dames,

 

Bedankt voor jullie reactie! Toverstafje, via een van mijn (gekmakende) googlesessies heb ik bij toeval jullie oude topic teruggevonden en in zijn geheel doorgelezen. Fijn om te lezen dat er ook een aantal succesverhalen zijn!

 

@Hildever Er zijn meerdere ziekenhuizen waar amh bepaald wordt...bij mij werd dat elke cyclus opnieuw gedaan. En alleen de amh waarde zegt ook niet alles; de kansen liggen uiteraard anders bij een (zeer) lage amh, maar ook hier las ik over vrouwen die met een laag amh toch zwanger zijn geraakt..je moet (helaas) net dat ene nog goed van kwaliteit zijnde eitje treffen...Jij ook heel veel succes!

 

Grtjs Herfst

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use