Jump to content

Een paar cryo vragen


Mrs. De Vries

Recommended Posts

Hee meiden,

 

Even een vraagje. Wij zitten erover te denken om ZI te doen, in combi met de cryo(s). Is dit erg riskant?

Kunnen ze op de echo zien dat er zaad rondzwemt? (TP is in Genk, waar je een echo krijgt bij tp) We kunnen dit natuurlijk niet in overleg met de arts doen. Omdat alles normaal via GG gaat, maar om onze kansen te vergroten willen we dit buiten GG om doen...

Ik hoor namelijk wel eens verhalen van vrouwen (en mannen natuurlijk) die wel gewoon gemeenschap hebben in de cyclus dat er een cryo wordt teruggeplaatst. Maar of dit dan ook een natuurlijke cyclus is weet ik niet. Bij ons wel, en dat wil dus zeggen dat er een eitje is dat bevrucht kan worden.

 

Even ter info: We hebben +/- 18 IUI's gehad en 2 mislukte ICSI's.

 

En zou het nadelig van elkaar kunnen werken? Een 'pas' bevrucht eitje en een cryo-embryo? Of de eendebek bij terugplaatsing?

 

Misschien stomme vragen, maar ik zit er wel mee. Althans, de nadelen.

Link to comment
Share on other sites

Nee zaad kun je zeker niet zien op een echo.. En ik denk ook niet dat het een probleem is, het wordt vaak toch aangeraden om gemeenschap te hebben, maar dan wel beginnen de dag voor de eisprong! Onze arts raadde aan vanaf 3 dagen voor de eisprong het elke dag te doen tm de dag erna.

Waarom wil je zelfinseminatie doen ipv gemeenschap hebben? Let er wel op dat het op de "normale" manier allemaal van zichzelf steriel is maar als je hulpmiddelen gaat gebruiken en het sperma met de lucht in aanraking komt (ivm het overhevelen in een spuitje ofzo) dat het niet meer steriel is. Je moet dus wel schoon werken en steriele materialen gebruiken. Anders zadel je jezelfs straks nog met een infectie op.

 

Groetjes

Noor

Link to comment
Share on other sites

Noor, Bedankt voor je reactie! zie boven. :-)

 

Nog wat aanvullende info. Zaad is goed van kwaliteit, maar komt matig tot slecht uit de vriezer. In GG is het protocol dat het wordt ingevroren, ivm met bloedtest e.d. van donor.

 

Zijn met IUI 1x zwanger geweest, helaas miskraam bij 11,5 week.

Link to comment
Share on other sites

Oke, nu is het me duidelijk ;)

 

Ik heb meerdere keren een TP gehad in een natuurlijke cyslus, en mocht gewoon gemeenschap hebben rond de tp. Dus waarom zou je geen ZI kunnen doen denk ik dan.

Link to comment
Share on other sites

He Pippe!

 

Nou ja zeg dat had ik zelf ook moeten kunnen verzinnen dat je het daarvoor deed. Kun je nagaan hoe je toch altijd in je eigen gedachtenpatroon vastzit he.

 

Nou veel succes in elk geval. Ik hoop dat het dit keer raak is meid! 18x IUI is namelijk nog al wat; steeds die hoop en steeds die teleurstelling....

 

Nu een keertje raak hoor!

 

groetjes

noor

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben een bekende donor, maar voorheen gewoon alles via GG gedaan. Gewoon voor de safe en voelde voor beide partijen het beste. Echter willen we nu iets meer doen. En ik wist niet of er een 'klus' verbod was als het in een natuurlijke cyclus gebeurde. Zoals ik al zei, dit is nieuw voor ons omdat het nooit van toepassing is geweest. :-)

Link to comment
Share on other sites

Oke ja das wel fijn om te weten dat hij dat niet heeft ;-) maar dat is na 1 x checken toch ook duidelijk, als het verschil zo groot is met vers of bevroren zaad lijkt mij dat ze daarna vers zaad gebruiken.

Zal ik misschien te makkelijk over denken, het verschil is dan theoretisch niets anders dan dat hij partner zou zijn alleen nu dan donor.

 

Bij de volgende cryo zou ik inderdaad dan met ovulatietesten checken wanneer eisprong en dan iz doen, jullie kans zo groot mogelijk maken.

 

Maar las ik nou goed 18 x iui jeetje meid wat een doorzettingsvermogen ook pfff zijn er nog al wat.

Link to comment
Share on other sites

nou echt krom al die protocollen, ja dat was dan een idee geweest net alsof te doen met lena en de donor, vind het echt krom, maar dat zullen jullie ook vinden.

 

ook nog 2 icsi's, en er is bij lena niets gevonden waaruit wijst dat het niet lukt??

Ik hoop voor jullie dat bij de cryo er zi bij te doen dat dat gaat lukken, mag ondertussen wel een keer.

 

Ja de laatste loodjes wegen altijd het zwaarst he :-) nog een week of 3 dat is te overzien, maar ben erg blij als hij geboren is.

Weet niet of je mee gekregen heb, maar ons zoontje heeft een afwijking bij zn niertje/urinebuis en zal allerlei onderzoeken krijgen vanaf 2 weken oud en misschien operatie en we hebben nog geen idee wat hij er wel of niet aan over kan houden.

Dus ben erg blij als hij geboren is, maar aan de andere kant wat staat ons te wachten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use