Jump to content

vraagje


Sofia

Recommended Posts

Hallo!

Ik heb een vraagje. Ik ben me aan het inlezen op internet over aanvullende behandelingen bij een terugplaatsing. Nu, na 4x iui, 2x ivf, 6x cryo, heftife miskraam en nu net na de start van ivf 3 weer een miskraam, wil ik niet op de oude voet verder. Dit werkt niet! Ik heb nog 3 superembryo's voor cryo tp de aankomende maanden, maar ik heb besloten dat er geen eitje mijn lichaam terug in komt voordat er andere stappen genomen worden. Dit moet ik nog met mijn gyn bespreken, maar aangezien hij lachend alles van tafel veegt, ben ik op zoek naar eventueel ervaringen van anderen.ik las recent op een website over het succes met calorierijke drankhes via een infuus wat al in het buitenland wordt gedaan en waar succes mee geboekt wordt. Een eenvoudig middel, niet duur dus wanneer het niet vergoed wordt is dit makkelijk zelf te betalen. Intralipid heet het, heeft iemand hier ervaring mee?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sofia,

 

Ik kan je helaas niet helpen, maar het lijkt me bijzonder naar om een gyn te hebben die alles lachend van tafel veegt! Kan je niet uitwijken naar een gyn die er wel voor openstaat om met jou in gesprek te gaan?

 

Sterkte!

 

Groetjes Esly!

Link to comment
Share on other sites

Sofia zou idd eens in het topic over alan beer/ prednisolon kijken. Wat ik me ook afvraag: is er al aanvullend stollingsonderzoek en chromosoom onderzoek gedaan nav de miskramen? In Ndl. Doen ze dat meestal pas na drie miskramen, maar met IVF is dat natuurlijk helemaal doodzonde van je kansen.

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

ik heb een keer intralipid gebruikt. Ik werd toen wel kortstondig zwanger, maar de laatste poging was ik t vergeten mee te nemen en was ook zwanger. Nu nog steeds hopelijk!

 

Mijn Belg. prof vond het zeker t proberen waard maar schrijft t nog niet voor omdat het nog niet wetenschappelijk door hen is aangetoond.

 

Als je spec veagen hebt dan hoor ik t wel. Bij de alan beer topic zijn idd meer dames die het gebruikt hebben cq gaan gebruiken

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sofia,

 

Het klinkt inderdaad of er meer aan de hand is. Meerdere miskramen en meerdere mislukte behandelingen lijken mij een reden om zeker verder te kijken. Wil je geen second opinion overwegen in een ander ziekenhuis? Wellicht in het buitenland (belgie of Duitsland). Daar worden je ideeën in ieder geval niet zo maar van tafel geveegd en staan ze veel meer open voor dingen als intrapelid, prednisolon etc etc.

En wat henne ook al vraagt zijn er onderzoeken gedaan nav de miskramen?

 

Na meerdere mislukte pogingen waarbij ik nooit 1 positieve test had heb ik op advies van mijn gyn in duitsland een immunologisch onderzoek laten doen. Hieruit kwam dat mijn immunsysteem te actief was waardoor mijn lichaam de Emmy's niet accepteerde. Na een hoge dosis vitamine d, omega 3 visolie en het gebruik van prednisolon werd ik wel ineens zwanger.

Kijk zeker eens bij het alan beer topic.

Link to comment
Share on other sites

Thanks meiden! Ik kom zo weer verder. Ga zeker alan beer topic lezen, kruip ik morgen eens goed voor achter mijn laptoppie (krijg zo eters, anders deed ik het meteen.

Het is overigens niet zo dat mijn gyn een vervelende vent is, hij staat gewoon niet open voor nieuwe dingen en de laatste 2x heb ik nu gemerkt dat me dan op rare, bijna arrogante manier verteld wordt dat we dit zo in NL niet doen! Raar en ik accepteer dit ook niet meer! Ik ben verdorie 41, ik wil een kindje (als het kan) en heb weinig tijd te verliezen. Ik had al besloten om maandag te bellen om een onderzoek naar mijn imuumsysteem aan te vragen. Doet hij het niet, dan via mijn huisarts of accupuncturist die tevens huisarts is. Heel jammer dan voor het ziekenhuis:-) maar het is mijn lijf en mijn kinderwens!!

 

Jullie allemaal veel succes en zwangerschap!

 

Lieve groetjes, sofia

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use