Jump to content

Wie stamcellen opslaan uit navelstrengbloed?


Sen
 Share

Recommended Posts

Ik heb gezocht of er als iets is geschreven op het forum over dit onderwerp maar heb niets kunnen vinden via de zoekfunctie dus vandaar dat ik een nieuwe topic open. Ik wist niet zo goed waar ik hem onder moest zetten dus heb maar gekozen voor de sectie "Zwanger".

 

Wie heeft stamcellen uit navelstrengbloed laten opslaan of overweegt dit te gaan doen?

 

Je kan het opslaan voor jezelf (je kindje dan) of doneren aan andere zieke mensen die het dringend nodig hebben.

 

hier even wat info hierover van de site van Stamcelbank Nederland:

 

Na de bevruchting bestaat een embryo uitsluitend uit stamcellen die bij de opbouw van uw kind en de placenta worden gebruikt. Bij de geboorte van uw kind zijn een groot aantal van deze oorspronkelijke stamcellen nog ongebruikt. Deze oorspronkelijke bouwstenen van uw kind zijn dus nog steeds beschikbaar in de navelstreng en placenta.

 

In het verleden gooide men de placenta, inclusief deze onvervangbare stamcellen, weg. Nu de schijnbaar onbegrensde mogelijkheden van stamcellen bekend zijn geworden en het daarbij mogelijk is deze langdurig te bewaren, is het dan ook aan u om deze mogelijkheid aan te grijpen.

Waarom zijn de stamcellen van uw kind zo waardevol?

Stamcellen worden inmiddels, en in toenemende mate, gebruikt bij de behandeling van een groot aantal voorkomende aandoeningen. Het onderzoek naar de toepasbaarheid van stamcellen is in volle gang. Wereldwijd vinden onderzoeken plaats die steeds vaker leiden tot zeer opzienbarende resultaten. De medische wetenschap gaat er vanuit dat steeds meer aandoeningen middels stamceltherapie zullen kunnen worden behandeld. Tot voor kort moest men bij bijvoorbeeld kwaadaardige bloedaandoeningen vertrouwen op het vinden van een beenmergdonor. De kansen om daarvoor een juiste "match" te vinden is slechts 1 op 40.000 (en zelfs hoger voor personen van Aziatische of Arabische afkomst). Zelfs na een succesvolle beenmergtransplantatie is de kans op afstoting nog steeds 50%. Lichaamseigen stamcellen hebben inmiddels bewezen een natuurlijke vervanger te zijn van deze donortransplantatie methode en dit zonder kans op afstoting. Bij de geboorte van Uw kind doet zich een unieke gelegenheid voor. In de navelstreng/placenta bevindt zich een aanzienlijke voorraad oorspronkelijke stamcellen die zonder enig probleem voor u of uw kind uit de navelstreng kunnen worden gewonnen, bewerkt en opgeslagen voor eventueel gebruik in de toekomst.

 

[h=2]Wanneer en hoe worden deze cellen afgenomen?[/h]De stamcellen worden direct bij de geboorte afgenomen uit de placenta/navelstreng door de verloskundige of de arts. Wij adviseren om een aanzienlijke hoeveelheid - minimaal 60 cc maar bij voorkeur 250 cc - navelstrengbloed af te nemen.

 

De stamcelafnameset die u van ons gratis ontvangt na aanmelding, biedt daarvoor voldoende capaciteit. Deze set heeft een unieke code die bij bewerking is gekoppeld aan de gegevens van u en uw kind. U dient de set zelf bij u te hebben bij de bevalling, of dit nu thuis of in het ziekenhuis gebeurt. De procedure kost niet meer dan ca. 5 minuten en is pijn- en risicoloos voor zowel moeder als kind.

 

Opslag van stamcellen uit de navelstreng:

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]Afname, testen en opslag

[/TD]

[TD]eenmalig

[/TD]

[TD]

€ 195, =

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Continue opslag, controle en beveiliging

[/TD]

[TD]per kwartaal

[/TD]

[TD]

€ 25, =

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben dit laten doen, ook bij Stamcelbank Nederland (SCBN).

Vooraf met de verloskundige over gehad, het was geen enkel probleem.

Tijdens de bevalling nam de ziekenhuis VK het over (want meconiumhoudend vruchtwater), aan haar moest even snel uitgelegd worden hoe het moest (ze had het nog nooit gedaan), maar door de duidelijke instructies erbij, ging het allemaal prima.

Voor de 25 EUR per kwartaal gaan we het niet laten, wie weet wat ze in de toekomst allemaal kunnen.

 

Na opsturen kregen we van SCBN een spreadsheet met gegevens over het bloed. Zag er allemaal goed uit.

 

PS: ik heb het ook niet als belastend ervaren tijdens (na) de bevalling trouwens. Ze zijn 'daar' toch bezig en wat ze precies aan het doen waren, kon mij niet schelen met m'n baby op de borst :)

Link to comment
Share on other sites

okay :-) maar ik begrijp dus dat je het voor jezelf hebt opgeslagen. Je kan het namelijk ook doneren, dat is uiteraard kosteloos. Ik wil het zoiezo doen maar twijfel of ik het voor mezelf wil bewaren of ga doneren. Want nu kunnen er ernstig zieke mensen (vaak ook kindertjes) mee gered worden. En hoe groot is de kans dat je kind het zelf nodig zal hebben?! ik ga eens informeren of je misschien ook beiden kunt doen.

Link to comment
Share on other sites

Nee, wij hebben het echt voor Milou laten opslaan. Of wellicht voor een familielid (dan moeten ze eerst een beetje bloed gebruiken om te testen of dat familielid een match is).

Ik wist eigenlijk niet eens dat je het gelijk kon doneren.

 

Ik zou zelf niet het risico willen lopen dat Milou het ooit nodig zou hebben en dat we dan alles weggegeven hebben. Ook al is het een hele kleine kans, zo onzelfzuchtig kan ik niet zijn. Een combi zou heel mooi zijn!

 

De VK zei trouwens dat het een aantal jaar geleden helemaal hot was, dat het toen veel meer gedaan werd dan nu (nou ja, nu is dan 2010 ... haha).

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hee Sen,

Wanneer kun je stamcellen gebruiken? Aan wat voor aandoeningen moet ik denken?

Ik heb al veel gelezen op de site maar kwam daar niet echt uit..

Ik las net bij jou ook: Hoe groot is de kans dat jouw kindje het nodig gaat hebben?

ik twijfel geloof ik nog hoewel ik altijd erg open sta voor donaties ed

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij staat het wel ergens voor welke aandoeningen alleen weet ik dat niet meer uit m'n hoofd. Zal het nog eens opzoeken. De kans op zo'n aandoening? Tja, klein denk ik en bij iedereen verschillend natuurlijk. Maar als je het dus voor jezelf niet nodig vindt en de kosten van opslag niet ziet zitten, waarom dan niet doneren? Je kan er mensenlevens mee redden en anders gooien ze het weg. En je hoeft er geen inspanning voor te doen. Het is een korte simpele procedure van een paar minuten

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use