Jump to content

Hoe lang na de bevalling weer sporten?


fren-1976

Recommended Posts

Hi meiden,

 

Twee weken geleden ben ik bevallen van onze dochter Fiene. Ik heb een prima zwangerschap en dito bevalling (normaal, geen keizersnee) achter de rug en voel me dus prima!

 

Nu vroeg ik me af wat de richtlijn is wbt sporten? Ik zou graag weer mijn normale (hatha) yogaklasje gaan volgen, maar heb geen idee hoeveel tijd je normaal gesproken moet wachten voordat je weer iets kunt gaan doen? Ik geef geen bv, dus heb geen last van zware borsten ofzo. Op internet lees ik verschillende adviezen, dus ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Hockey laat ik de rest van dit seizoen wel aan me voorbij gaan ;-)

 

Groetjes

Fran

Link to comment
Share on other sites

Hoi Fren,

Heb zelf ook een prettige zwangerschap en bevalling mee mogen maken.

Op het einde van mijn zwangerschap had ik echt geen conditie meer, wat ik voorheen wel altijd had.

Na de bevalling ben ik volgens mij na 6 dagen voor het eerst buiten gaan wandelen. Eerst een klein stukje om te kijken hoe dit ging.

Ongeveer 7 weken na de bevalling ben ik weer gaan sporten. Speel volleybal en dit ging prima.

Zelfs daags na het sporten had ik weinig spierpijn.

 

Joggen is een ander verhaal. Oef, wat heb ik na 1 keer 15min. joggen last gehad van mijn rechter heup en linker schaambot.

De volgende dag kon ik als ik op mijn linker zij lag mijn rechter been niet eens omhoog krijgen. (nog nooit meegemaakt)

Met joggen blijk je het bekken anders te kantelen waardoor je klachten kan krijgen van bekkeninstabiliteit.

Auw, dat heb ik geweten. Gelukkig was dit na 1,5 dag een stuk minder.

Heb nog wel eens last van het schaambot en dit terwijl ik niet meer heb durven joggen.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Op advies van mijn fysio mocht ik ook pas weer ná de 6 weken gaan sporten.... uiteindelijk werd dat 7 ongeveer....

Je gewrichten zijn nog te week, en je (buik) spieren nog te zwak, waardoor je meer risico loopt op blessures!!

 

Ik had ook geen spierpijn na de eerste keren, was ik wel benieuwd naar, want tijdens m'n zwangerschap mocht ik

niet sporten.... op de 1 of andere manier 'pakt' je lichaam het wel weer heel snel op ofzo!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use