Jump to content

in 2 jaar tijd FSH zeer verhoogd


nina82

Recommended Posts

Hallo,

 

2 Jaar terug zijn we de mm ingegaan en zijn er bloedtesten gedaan. Onderandere is mijn FSH gemeten. Die was toen 7,7 en dat is normaal. Na 6 IUI's en 1 ivf en 2icsi behandelingen helaas nog niet zwanger en weer bloed getest. Mijn AMH blijkt nu 0,4 te zijn en FSH 23, wat extreem hoog is voor mijn leeftijd van 29. Dit is allemaal een maand na mijn laatste ICSI gemeten. Denken jullie dat het zou kunnen dat de puregon nog in in mijn lijf zat? Zowiezo ga ik voor een second opinion, voor mijn eigen gemoedsrust. Hebben jullie ook positieve verhalen over toch een ivf/icsi behandeling met verhoogde FSH waarden? Anders blijft voor ons alleen eiceldonatie over.

 

Nina

Link to comment
Share on other sites

Jeetje Nina, dat lijkt me schrikken. Het enige wat ik weet is dat toen wij voor een second opinion kwamen en we nog middenin een poging zaten, de arts zei dat ik na drie maanden na de behandeling terug kon komen voor bloedonderzoek e.d. Volgens hem duurde het zo lang voor de hormonen uit je bloed zijn. Maar daar zullen de meningen over verschillen. Hoop voor je dat het een foutieve momentopname is. Succes en sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Hoi!

Van de week heb ik ook bloed geprikt. Bij mij was het fsh de laatste keer ook veel te hoog. Ik moest, zoals ik het heb begrepen, op amh prikken, omdat dat een hele constante waarde is, die een heel goed beeld geeft waar je zit ten opzichte van de overgang. Ik heb in september een operatie aan een eierstok gehad en halen mijn verdenkingen dat hierdoor de boel van slag is. Je fsh kan per cyclus wat schommelen begreep ik.

 

Sterkte

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

De afgelopen cyclus heb ik nog een keer geprikt op de FSH waarde, en nu was deze 9,5. Waarschijnlijk toch nog te veel hormonen in mijn lijf gehad door de isci. Nu kunnen we toch voor icsi nummer 4 gaan!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use