Jump to content

Hoeveel tijd tussen mislukte poging en de volgende


NCM

Hoeveel tijd tussen mislukte poging en de volgende  

33 members have voted

 1. 1. Hoeveel tijd tussen mislukte poging en de volgende

  • Geen, bij de eerstvolgende menstruatie met nieuwe poging begonnen
   8
  • 1 cyclus pauze
   18
  • 2 cycli pauze
   1
  • Langer gewacht
   7


Recommended Posts

Hai!

 

Vorig weekend is onze tweede ICSI poging mislukt. Nu krijgen we allerlei adviezen (pauze nemen, maar ook direct doorgaan). Zelf denken we om 1 a 2 cycli pauze te nemen aangezien ik even zwanger ben geweest maar de zwangerschap heeft dus niet doorgezet. Ik vraag me af wat jullie ervaringen zijn en waar jullie voor gekozen hebben. Uiteraard hangt het nog steeds van ons af maar ik hoor graag jullie overwegingen en keuzes

 

Groeten

NCM

Link to comment
Share on other sites

Hoi NCM bah wta erg nogmaals sterkte helaas weet ik precies hoe je je voelt

 

Wij hebben de eerste 3 pogingen in iets meer als een half jaar gedaan en ik geloof dat daar elke keer een maand tussen zat, maar daarna hebben we precies een jaar gewacht met de cryotp aangezien het mij allemaal te veel werd. Onze cryo is toen wel even ingenesteld maar helaas in een vmk geeindigd.

Nu hebben we weer rust gehad van mei tot januari en zie het resultaat we zijn nog nooit zover geweest als nu dus we gaan zien hoe het gaat lopen.

 

Maar mijn advies is doe waar je je goed bij voelt en als dat voor jullie een maand is neem je een maand rust en als dat een half jaar is doe je een half jaar. Jullie moeten het ondergaan dus jullie moeten je er goed bij voelen.

 

Heel veel succes hopelijk heb je binnenkort een mooie positieve test in de handen

Link to comment
Share on other sites

Heej heej,

 

Bij onze mislukte verse poging moesten we 1 maand rust nemen. Bij onze mislukte cryo pogingen hebben we geen pauze gehad. Dit wilde ik absoluut niet. Iedere maand die we zouden "overslaan", vond ik zonde.

Je moet doen wat voor jullie werkt.

 

Liefs Elke

Link to comment
Share on other sites

Hee NCM,

Hier dan ook even een hart onder je riem steken.

Bij ons zkh is het verplicht om na een verse poging of na je laatste cryo, minstens een maand pauze te hebben. Soms wordt dit langer, als er geen plek is om te starten.

Na een verse poging moet je dus altijd een maand niets, om je lichaam tijd te geven te herstellen. Het maakt dan dus niet uit of de volgende TP een cryoTP of verse TP is.

 

Zo hebben wij het dus ook afgelopen jaar gedaan:

Verse TP - maand rust & evaluatie v.d. poging en bespreking cryoTP - TPcryo1 - TPcryo2 - TPcryo3 - TPcryo4 - maand rust en bespreken nieuwe poging - Verse TP - tja en nu weet je hoe het me gaat :-(

 

Je moet vooral doen wat goed voor je voelt. Je niets aantrekken van hoe het hoort, of hoe het zou moeten (behalve natuurlijk wat de arts je adviseert). HEt is jullie traject!

En ik vind het zelf fijn om een verse poging in een redelijk rustige werkperiode te doen. Gelukkig had ik inderdaad beide verse pogingen vrij. Dat werkt voor mij goed.

Meid, doe wat goed voelt en als je twijfelt om al op nieuw op te starten, zou ik het vooral niet doen. Daar zijn je pogingen letterlijk en figuurlijk te kostbaar voor.

Link to comment
Share on other sites

De enige adviezen die je mee moet nemen in je keuze zijn die van je behandelend arts. Verder helemaal doen wat voor jullie goed voelt. In de afgelopen jaren hebben wij zowel langere pauzes gehad, van een half jaar tot bijna een jaar, tot helemaal geen pauzes tussen cryo pogingen. De pauzes waren soms verplicht ivm onderzoeken, maar soms ook vanuit onszelf. En naast pauzes van een alf jaar hebben we ook wel eens drie teruplaatsingen gehad in vier maanden. Het was net wat goed voelde en hoe het uitkwam.

 

Luister naar je lijf, jullie gevoel en je arts en lekker naar verder naar niemand :-) hoe goed bedoeld ook. Maar wees wel heel eerlijk tegen jezelf en laat je niet opjutten door zaken als werk, leeftijd, vakantieplanningen ed. Dan ga je gedwongen knopen doorhakken en is het nog niet je eigen keuze. Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Wat vervelend die mislukte poging!

Dat gevoel kan ik nog zo naar boven halen!

Bij ons in het zh mag je meteen doorgaan wanneer je voor de verwachte ongesteldheidsdatum ongesteld wordt door naar de volgende poging.

Wanneer je ook maar even zwanger bent geweest is hun beleid dat je 3 maanden rust moet nemen om je lichaam herstel te gunnen...

 

Het zijn moeilijke keuzes.. enerzijds de 'gemiste kansen' in de maanden dat je niks doet, anderzijds de rust en het geestelijke en lichamelijke herstel van deze 'achtbaan'..

Succes met het nemen van je besluit!

Liefs Tulpie

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ik zeg (uit eigen ervaring) vooral niet noodgedwongen haasten. Timing is every thing. Geef je lijf, hoofd en leven ook weer even de ruimte. Dan ga je veel relaxeder de poging in en onderga je het mogelijk veel minder zwaar.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Ik heb ingevuld direct door na een poging maar heb ook wel eens 1 of 2 maanden overgeslagen ivm onderzoeken of vakanties van de arts en ons zelf.

Wij hebben in het begin veel pogingen/ cryopogingen achter elkaar gedaan omdat ik het zonde van de tijd vond om te wachten. Maar toen ik eenmaal door onderzoeken een maand moest overslaan merkte ik dat dat toch ook wel even heel lekker was. Emotioneel gezien hakt het er op den duur ook best in.

Maar wat hier ook al wordt gezegd doe waar je je goed bij voelt.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 years later...
Hallo allemaal!

 

Ik ben nieuw op dit forum, kunnen jullie mij misschien een beetje wegwijs maken? Alvast bedankt!!

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

 

 

Hoi melientje,

 

Er is een groep waar nieuwe leden zich voor kunnen stellen. Maar de meeste dames die met iui/ivf/icsi bezig zijn actief op het wachtbankje.

Dat is een actief groepje,ndus wees welkom.

Daarnaast is de zwanger door oa ivf ook een actieve groep.

 

Gr

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use