Jump to content

Hoeveel tijd tussen mislukte poging en de volgende


NCM
 Share

Hoeveel tijd tussen mislukte poging en de volgende  

33 members have voted

 1. 1. Hoeveel tijd tussen mislukte poging en de volgende

  • Geen, bij de eerstvolgende menstruatie met nieuwe poging begonnen
   8
  • 1 cyclus pauze
   18
  • 2 cycli pauze
   1
  • Langer gewacht
   7


Recommended Posts

Hai!

 

Vorig weekend is onze tweede ICSI poging mislukt. Nu krijgen we allerlei adviezen (pauze nemen, maar ook direct doorgaan). Zelf denken we om 1 a 2 cycli pauze te nemen aangezien ik even zwanger ben geweest maar de zwangerschap heeft dus niet doorgezet. Ik vraag me af wat jullie ervaringen zijn en waar jullie voor gekozen hebben. Uiteraard hangt het nog steeds van ons af maar ik hoor graag jullie overwegingen en keuzes

 

Groeten

NCM

Link to comment
Share on other sites

Hoi NCM bah wta erg nogmaals sterkte helaas weet ik precies hoe je je voelt

 

Wij hebben de eerste 3 pogingen in iets meer als een half jaar gedaan en ik geloof dat daar elke keer een maand tussen zat, maar daarna hebben we precies een jaar gewacht met de cryotp aangezien het mij allemaal te veel werd. Onze cryo is toen wel even ingenesteld maar helaas in een vmk geeindigd.

Nu hebben we weer rust gehad van mei tot januari en zie het resultaat we zijn nog nooit zover geweest als nu dus we gaan zien hoe het gaat lopen.

 

Maar mijn advies is doe waar je je goed bij voelt en als dat voor jullie een maand is neem je een maand rust en als dat een half jaar is doe je een half jaar. Jullie moeten het ondergaan dus jullie moeten je er goed bij voelen.

 

Heel veel succes hopelijk heb je binnenkort een mooie positieve test in de handen

Link to comment
Share on other sites

Heej heej,

 

Bij onze mislukte verse poging moesten we 1 maand rust nemen. Bij onze mislukte cryo pogingen hebben we geen pauze gehad. Dit wilde ik absoluut niet. Iedere maand die we zouden "overslaan", vond ik zonde.

Je moet doen wat voor jullie werkt.

 

Liefs Elke

Link to comment
Share on other sites

Hee NCM,

Hier dan ook even een hart onder je riem steken.

Bij ons zkh is het verplicht om na een verse poging of na je laatste cryo, minstens een maand pauze te hebben. Soms wordt dit langer, als er geen plek is om te starten.

Na een verse poging moet je dus altijd een maand niets, om je lichaam tijd te geven te herstellen. Het maakt dan dus niet uit of de volgende TP een cryoTP of verse TP is.

 

Zo hebben wij het dus ook afgelopen jaar gedaan:

Verse TP - maand rust & evaluatie v.d. poging en bespreking cryoTP - TPcryo1 - TPcryo2 - TPcryo3 - TPcryo4 - maand rust en bespreken nieuwe poging - Verse TP - tja en nu weet je hoe het me gaat :-(

 

Je moet vooral doen wat goed voor je voelt. Je niets aantrekken van hoe het hoort, of hoe het zou moeten (behalve natuurlijk wat de arts je adviseert). HEt is jullie traject!

En ik vind het zelf fijn om een verse poging in een redelijk rustige werkperiode te doen. Gelukkig had ik inderdaad beide verse pogingen vrij. Dat werkt voor mij goed.

Meid, doe wat goed voelt en als je twijfelt om al op nieuw op te starten, zou ik het vooral niet doen. Daar zijn je pogingen letterlijk en figuurlijk te kostbaar voor.

Link to comment
Share on other sites

De enige adviezen die je mee moet nemen in je keuze zijn die van je behandelend arts. Verder helemaal doen wat voor jullie goed voelt. In de afgelopen jaren hebben wij zowel langere pauzes gehad, van een half jaar tot bijna een jaar, tot helemaal geen pauzes tussen cryo pogingen. De pauzes waren soms verplicht ivm onderzoeken, maar soms ook vanuit onszelf. En naast pauzes van een alf jaar hebben we ook wel eens drie teruplaatsingen gehad in vier maanden. Het was net wat goed voelde en hoe het uitkwam.

 

Luister naar je lijf, jullie gevoel en je arts en lekker naar verder naar niemand :-) hoe goed bedoeld ook. Maar wees wel heel eerlijk tegen jezelf en laat je niet opjutten door zaken als werk, leeftijd, vakantieplanningen ed. Dan ga je gedwongen knopen doorhakken en is het nog niet je eigen keuze. Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Wat vervelend die mislukte poging!

Dat gevoel kan ik nog zo naar boven halen!

Bij ons in het zh mag je meteen doorgaan wanneer je voor de verwachte ongesteldheidsdatum ongesteld wordt door naar de volgende poging.

Wanneer je ook maar even zwanger bent geweest is hun beleid dat je 3 maanden rust moet nemen om je lichaam herstel te gunnen...

 

Het zijn moeilijke keuzes.. enerzijds de 'gemiste kansen' in de maanden dat je niks doet, anderzijds de rust en het geestelijke en lichamelijke herstel van deze 'achtbaan'..

Succes met het nemen van je besluit!

Liefs Tulpie

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ik zeg (uit eigen ervaring) vooral niet noodgedwongen haasten. Timing is every thing. Geef je lijf, hoofd en leven ook weer even de ruimte. Dan ga je veel relaxeder de poging in en onderga je het mogelijk veel minder zwaar.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Ik heb ingevuld direct door na een poging maar heb ook wel eens 1 of 2 maanden overgeslagen ivm onderzoeken of vakanties van de arts en ons zelf.

Wij hebben in het begin veel pogingen/ cryopogingen achter elkaar gedaan omdat ik het zonde van de tijd vond om te wachten. Maar toen ik eenmaal door onderzoeken een maand moest overslaan merkte ik dat dat toch ook wel even heel lekker was. Emotioneel gezien hakt het er op den duur ook best in.

Maar wat hier ook al wordt gezegd doe waar je je goed bij voelt.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 years later...
Hallo allemaal!

 

Ik ben nieuw op dit forum, kunnen jullie mij misschien een beetje wegwijs maken? Alvast bedankt!!

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

 

 

Hoi melientje,

 

Er is een groep waar nieuwe leden zich voor kunnen stellen. Maar de meeste dames die met iui/ivf/icsi bezig zijn actief op het wachtbankje.

Dat is een actief groepje,ndus wees welkom.

Daarnaast is de zwanger door oa ivf ook een actieve groep.

 

Gr

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use