Jump to content

Tip: Fertiliteitsyoga


Dee78

Recommended Posts

Een tip voor degenen die het leuk vinden, nieuwsgierig zijn en/of op zoek zijn naar een vorm van ondersteuning voor, en evenwicht & ontspanning in hun lichaam:

 

http://fertiliteitsyoga.com/fertiliteitsyoga/cursus.html

 

 

Ik heb de cursus gevolgd samen met een aantal andere meiden uit verschillende delen van NL. We waren allemaal erg enthousiast!

Er staat nu volgens mij geen nieuwe reeks gepland, maar bij voldoende belangstelling zal er vast iets bedacht kunnen worden. Het is ook mogelijk 1 op 1 af te spreken (kosten zijn dan uiteraard hoger).

 

De cursus omvat:

* 'gewone' oefeningen en yoga-houdingen die gericht zijn op ontspanning van het bekkengebied

* de zonnegroet (yoga), die vervolgens uitgebreid wordt naar een 'endocriene' zonnegroet, gericht op klieren en organen die betrokken zijn bij de hormonale huishouding

* tai chi oefeningen voor 's avonds voor ontspanning van lichaam en geest, met -zo je wilt- positieve affirmaties

* informatie over voeding (wat is goed en wat kun je beter laten, zoals koffie/groene thee/chocola/suikers/boter/soja enz)

* informatie over supplementen (wat heb je nodig en hoe kun je dat het beste innemen zodat je lichaam de stoffen ook daadwerkelijk kan opnemen)

* informatie over superfoods (extra boost voor je lichaam).

 

 

De cursus heeft mij in positieve zin verrast, met name doordat alle informatie erg goed uitgelegd/onderbouwd wordt. Voorafgaand vul je een uitgebreide vragenlijst in en er wordt ook gevraagd of je van een aantal dagen wilt opschrijven wat je eet en drinkt, zodat er advies op maat gegeven kan worden. De docente is trouwens bezig met het samenstellen van een boek waarin alle informatie opgenomen zal worden (ik weet niet op welke termijn dat beschikbaar zal zijn).

Link to comment
Share on other sites

Interessant. Zie mezelf helaas op 17 maart nog niet starten, maar hou het in gedachten. Misschien zijn er meer meiden omgeving Rotterdam die interesse hebben en kunnen we kijken of een locatie hier ergens mogelijk is?

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Voor wie wil: er zijn weer nieuwe reeksen gepland...

 

Data en tijden volgende cursus

Zaterdag 14 april, 10-15u (incl 1u lunchpauze)

Zaterdag 28 april, 10-12u

Zaterdag 5 mei, 10-12u

 

 

Data en tijden daarop volgende cursus:

Zaterdag 12 mei, 10-15u (incl 1u lunchpauze)

Zaterdag 19 mei, 10-12u

Zaterdag 26 mei, 10-12u

 

 

Data en tijden daarop volgende cursus:

Zaterdag 2 juni, 10-12u 10-15u (incl 1u lunchpauze)

Zaterdag 9 juni, 10-12u 10-15u (incl 1u lunchpauze)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use