Jump to content

Vraag over aantal follikels/eitjes bij 40-jarige


charli

Recommended Posts

Hallo mensen,

 

Ik ben nieuw op dit forum en heb meteen een vraag. Heb vorig jaar een poging gedaan in brussel om eicellen in te vriezen. Ik had 6 goede follikels waaruit twee goede eitjes kwamen. Dat is niet veel. Ik was toen net 39.

Ben nu net 40 en heb gister een intake gehad bij het VU. O.b.v. de uitslag van brussel zegt de gyn dat ze niet weet of IVF bij mij wel kan vanwege de lage opbrengst.

Vraag: wat is normaal voor een 40-jarige qua aantallen? Heeft iemand ervaring hiermee.

 

dank Charli.

Link to comment
Share on other sites

Hallo charli,

 

ik denk dat het per vrouw verschillend is...

Volgens mij zegt leeftijd niet alles, ik las ook een keer van iemand van 29 jaar die maar twee goede eicellen had.

 

Ik heb twee keer een behandeling gehad

 

eerst ICSI 12 follikels en 8 eicellen 6 goede eitjes (40 jr)

tweede ICSI 30 follikels en 22 eicellen - 14 goede eitjes(41 jr)

 

Ik hoop voor je dat het toch lukt, elke kans is toch een kans......

 

Gr Littlegirl

Link to comment
Share on other sites

Hoi Charli,

 

Ik ben ook 40 jaar oud. Ik denk dat de aantal follikels/eitjes varieert veel tussen vrouwen. eerste poging had ik 9 eitjes (5 bevruchten), tweede poging 5 eitjes (4 bevruchten). Ik ken vrouwen van de zelfde leeftijd die meer of minder eitjes had dan ik. Niks standard of normal volgens mij! Ik hoop dat mijn antwoord helpt wat beetje! ik wens u sucess.

Groetjes,

vivid

Link to comment
Share on other sites

Hoi Charli,

 

Ik was 39 toen ik m'n 1e IVF traject inging en had toen een opbrengst van 6 eicellen. Op m'n 41e wilde ik graag een 2e IVF poging doen, maar ivm mijn leeftijd wilde het zkh eerst weten of het nog zinvol was. Ze hebben toen mijn eicellen geteld en bepaalde bloedwaardes gemeten. Omdat die goedwaren kon ik nog een poging doen en die leverden 7 eicellen op. In oktober 2011 heb ik m'n 3e IVF poging gedaan en die heeft 8 eicellen opgeleverd. Bij poging 2 en 3 is men wel op een bepaalde manier gaan stimuleren om het maximale resultaat eruit te halen. Als ik jou was zou ik in elk geval om een bloedonderzoek vragen om je kansen goed in te kunnen schatten.

 

Heel veel succes gewenst!

 

Groetjes Esly!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Charlie,

De doktoren kunnen idd aan de hand van Bep. onderzoeken zien hoeveel eitjes je nog op voorraad hebt.

Bij mijn eerste poging 41 had ik er 3, 2e poging 42 twee follikels en laatste poging (42) 1 follikel. De artsen hadden me gewaarschuwd dat de kans op n zwangerschap heel heel erg klein zou zijn. Anyway het was het gouden ei :-)

Suc6

Eer

Link to comment
Share on other sites

hoi Littlegi en idereen

Littlegi, je heb meer follikel gehad,kan je misschien schrijven welke Hormoon schema (medecijnen) gebruik jij?

want ik heb alijtd heel weinig eitjes gehad,die maken niet soms met je lijftijd.

 

gr,

eva

Link to comment
Share on other sites

Hoi Eva

ik had het lange schema dus eerst de pil ( microgynon) dan Deceptyl en daarbij gonal f 225 eenheden.

Ik heb bij de tweede poging mijn koffiegebruik terug gebracht naar drie kopjes per dag. (ik dronk wel 10-15 koppen per dag)

Dus volgens mij heeft koffie zeker invloed........

Ik weet niet of je veel koffie drinkt, maar mocht je net als ik veel koffie drinken dan is het zeker de moeite waard om het bij twee of drie kopjes te houden.

 

Ik hoop dat je er iets aan hebt

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Ik zit met een gelijkaardige vraag. Na 5 dagen stimuleren met menopur heb ik nog geen enkel follikel. Ik ben 40 jaar. Ligt dit aan mijn leeftijd ? Kunnen er nog follikels bijkomen ? De moed zit echt in mijn schoenen...

Link to comment
Share on other sites

Hoi ik ben ook 40 net mijn 1e IVF achter de rug volgens mijn zijn 2 dingen belangrijk voorrad en juiste dossis hormonen dit toegediend zijn denk ik dit zou ik toch bespreken met de doctor om dosis te verhogen of andere medicijn maar niet laten meteen inspreken en opgeven zou ik zeggen eerst proberen.

 

Heel snel zeggen zij ivm uw leeftij ( dond..... man ) kunnen wij helaas...

 

 

meiden voolhouden !!!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Meiden,

Ik was 38jr en had bij 1e 16 eitjes waar uiteindelijk 10 bevrucht waren. 2e ivf poging afgebroken. Te weinig eicellen 2.

Nu ben ik 39 en ben weer begonnen aan de 2e (b) poging... Mijn gonal hormomen worden opgehoogd van 225 naar 300. Dus het is spannend.

 

@ littlegirl. Ik ben ook een koffieleut. En ik doe ook het lange schema. Ik ben net begonnen met de pil en ik ben nu al mijn koffie drinken aan het minderen tot 2 en max 3 koppen. Straks wil ik ook beginnen met het drinken van granaatappelsap..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use