Jump to content

Eerste keer positief na cryo


Floortje

Welke WD voor het eerst positief na cryo?  

40 members have voted

 1. 1. Welke WD voor het eerst positief na cryo?Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Er is heel veel over geschreven, maar ik heb nog geen poll gezien waarin je kunt invullen wanneer je voor het eerst positief hebt getest na een cryo. Er is wel een mooie poll voor verse terugplaatsingen, maar ik ben dus ook erg benieuwd naar cryo's.

 

Groetjes,

 

Floor

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Inderdaad Testr, je hebt helemaal gelijk, wat goed dat je dat nog even zegt! Het is handig te weten hoe oud de cryo's waren / in welk stadium (meercellig, morula, blastocyste) ze waren. Dus voor de vrouwen die dat weten en willen melden: leuk als jullie het even posten!

Ik heb na al het pluizen op het forum trouwens de indruk gekregen dat de meeste cryo's 4 tot 6 dagen oud zijn. Ouder dan 6 dagen heb ik volgens mij niet voorbij zien komen en ik heb ook maar weinig vrouwen gehoord over een cryo van 3 dagen oud. Klopt dat een beetje met jouw indruk Testr? Jij bent er veel mee bezig geweest!

 

Ik heb trouwens een morula van 6 dagen oud teruggeplaatst gekregen en vanmiddag (WD 10) nog negatief getest, dus ik vrees dat ik op moet naar de volgende ronde...

Link to comment
Share on other sites

Bij de eerste cryopoging testte ik na TP van 2 morula's (dag 5) positief op WD 8 geloof ik. Heel licht streepje, hcg bleek bij bloedprikken op WD 14 ook erg laag (134) en dat is uiteindelijk fout gegaan.

Tweede cryoTP (1tje) niet zwanger.

 

Derde keer cryo (uit de 2e ICSI) zijn er weer 2 teruggeplaatst, dit keer 4 dagen oud. 's Ochtends was er één 7-cellig en één net aan het versmelten, maar ook de 7-cellige was op het moment van terugplaatsen al aan het versmelten. Ik testte toen op WD 6 (dus 10DPO) al duidelijk positief en hcg was toen ook erg hoog op WD 15: 1200. Dat bleek later dus ook logisch omdat er eentje nog doorgedeeld was en ik zwanger was van drie!

Link to comment
Share on other sites

Jose, ik denk inderdaad dat je waarschijnlijk eerder ook al een positieve test zou hebben gehad. De meeste vrouwen die zwanger zijn testen eerder positief, heb ik de indruk.

Tsja, Miepie80 ik heb je verhaal gelezen, het is toch wat! Wat een cadeau!

Wat betekent DPO, hoe oud de embryo's zijn lijkt me, maar waar staat de afkorting dan voor?

Link to comment
Share on other sites

Oh, precies. Ik snap het. Ik had de afkorting nog nooit gehoord. Bij een verse terugplaatsing is de punctiedatum dag 0, en de eerste dag na de punctie dag 1 DPO dus dat is dan simpel. Bij een cryo bereken je je DPO door de wachtdagen na de terugplaatsing en het aantal dagen dat het embryo oud is bij elkaar op te tellen. Heb ik het zo goed begrepen?

 

Eigenlijk zou ik de poll nog een keer moeten maken met de DPO als uitgangspunt, misschien doe ik dat nog, maar eerst maar even de reacties op deze poll afwachten.

 

Ik zit op wachtdag 10 en mijn cryo was 6 dagen oud, dus ik zit vandaag op dag 16 DPO. En dan negatief testen.... Hmmm, niet zo hoopvol.

 

Veel dank voor de handige info Miepie!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 4 weeks later...

Nou beste IVF moeders, ik hoop morgen weer een cryo teruggeplaatsing te hebben, mits de embryo's goed ontdooien. Ik hoop natuurlijk over een paar dagen zelf de poll te kunnen invullen, maar ik ben ook nog steeds benieuwd naar andere reacties!

Liefs,

Floortje

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mariek!

 

Dat is een goed bericht! Ik heb een begin morula en 6-cellige (ze zeiden van goede kwaliteit, maar dat snap ik dus niet...) teruggeplaatst gekregen en vandaag WD 5 al een test gewaagd. Negatief, uiteraard, maar ik hoop gewoon de komende dagen een klein streepje te zien opkleuren dat steeds donkerder wordt! De laatste keren gebeurde er niets, maar ook dat heeft me geholpen naar de negatieve uitslag toe te groeien. Gek is dat, maar op die manier komt het besef wat geleidelijker en voorzichtiger binnen, dan klap, boem de verpleegkundige die meldt dat ze slecht nieuws heeft.

 

Ik weet dat het allemaal door de medicijnen kan komen, maar ik voel me deze keer wel anders dan de laatste keren toen het mis was. Dus ergens zegt een stemmetje dat deze (voorlopig) laatste poging misschien wel een happy end gaat krijgen.... We blijven hopen en de komende dagen zal het duidelijk worden.

 

Ik wens je een heerlijke zwangerschap!!!

Link to comment
Share on other sites

Ohhhhh, dames, zojuist na 15 minuten heeeeeeel licht positief op kruidvat 2x5..... Ik vervloek die dingen, want heb er nog nooit een streepje op gehad, terwijl de kruidvat + wel en predictor de vorige keer vals positief hebben gegeven.

Ik zien 'm in de schaduw, in het licht, met een oog dicht, etc, ect. Niet wit, maar roze, alleen heel erg licht. Mijn man ook, dus het is geen hallucinatie.

Ervaringen???

Link to comment
Share on other sites

Dank voor je reactie Mariek! Dat geeft een beetje goede moed! Net nog eentje gedaan, de gekte barst nu natuurlijk helemaal los in mijn hoofd ;-) Na, 7/8 minuten een duidelijk streepje, maar heel heel licht roze. Ik heb er zelfs een foto van kunnen maken. Vervolgens ook een minuscuul drupje bruin tussen de bollenprut... Hopen dan maar dat dat van de innesteling is! Wat is het toch een emotionele rollercoaster!Ik zal natuurlijk het verdere verloop even laten weten!

Link to comment
Share on other sites

Haha, ohhhh, zo herkenbaar! Maar probeer jezelf zo rustig mogelijk te houden. Stress is echt een hele grote boosdoener. Ik heb 2 weken na de tp Valdispert geslikt, om mezelf in een soort 'relax-stand' te houden. Stresshormonen zijn funest.

Dat drupje bruin kan zeker van de innesteling zijn. Klopt helemaal met de timing.

Vandaag niet meer testen! Morgenochtend pas weer. Probeer afleiding te zoeken, anders word je helemaal gek ;-)

Link to comment
Share on other sites

Ja, het is echt zo spannend! Ik voel me net een ongeduldige peuter, ik ga nog net niet van ongeduld op de grond stampen, ha, ha. Maar ik weet natuurlijk ook dat alleen de tijd een antwoord geeft op de vraag of het goed zit. Alleen kon ik maar een glazen bol toveren... Maar jij mag al bijna echt testen toch? Nog niet stiekem een testje gewaagd? Ik hoop dat het deze keer helemaal goed gaat en je hcg waarden enorm gaan pieken!

Link to comment
Share on other sites

hey floor kon me niet beheersen na jou bericht. Klusje kwam niet meteen maar toch een lichte streep! wel die van kruidvat 2 voor 10 maar als ik niet zwanger was bleef die echt alleen bij een min

vorige maand met cryo ging dat ook zo dus durf nu niets ervan te vinden!!

het was met avondurine wd 9 tja......

 

ik test nu pas vrijdag weer, drukke dagen

succes voor ons beide dan hè :)

Link to comment
Share on other sites

Ivfmoeke!

Nee, dat meen je niet!!! Nou dat is echt wel een goed bericht toch?

Die kruidvat 2 x10 geven die indroogstreep (bij mij) pas na een tijdje hoor, maar ik zit dan de halve dag naar zo'n ding te staren en kijk het kruisje er gewoon op.... Misschien hebben andere vrouwen er wel hele goede ervaringen mee.

Anders misschien een keer de kruidvat 2x5 proberen? Jeetje wat ontzettend spannend!! Ik duim voor je dat deze innesteling lekker doorzet!

Ik had net binnen de tijd de kruidvat 2 x 5 en de CB met + positief. Toen ik overmoedig werd en de digitale CB zonder wekenindicator er in doopte kreeg ik 'niet-zwanger' op het venster. Ik las wel dat die pas vanaf hcg 50 meet, dus ik ga het gewoon morgen nog een keer proberen.

Heeeeeeel veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use