Jump to content

Wie heeft ervaring met Dusseldorf?


Daantje'78

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ik ben nieuw op dit forum, maar helaas niet nieuw met ICSI. Wij hebben godzijdank al een geweldige zoon van sinds een week 3 jaar via ICSI. Sinds 2 jaar proberen wij alweer een tweede kindje te krijgen. Wij zaten in Zwolle in combinatie met een ander ZH. Vorig jaar maart kreeg ik tijdens de 2de poging acute galblaas en tussendoor. Die moest er dus uit. De gynecologen hebben ons verzekerd dat de poging gewoon door kon gaan, maar dat we hem iets moesten verlengen. De poging is dus niet gelukt en dan zeggen ze ook nog: Nou dan weten we dat we dit een volgende keer maar niet meer moeten adviseren. :mad: Dus ik was proefkonijn (althans zo voelt het) en ben 1 poging kwijt. Ons vertrouwen is weg en daarom willen we nu naar Dusseldorf. We hebben al een gesprek daar gehad, maar ik moet eerst afvallen. Ik kom namelijk van 1 poging 20 kilo aan. Waarom dat snappen ze niet, maar men vermoed nu dat het hormoon decapeptyl in combi met zuivel bij mij funest is. Sinds ik geen zuivel meer gebruik ben ik gelukkig al 9 kilo :happy7:kwijt.

Maar goed hier gaat natuurlijk mijn vraag niet over. Ik dacht alleen dat wat achtergrond info misschien handig zou zijn.

Mijn vraag is dus wie heeft er ervaring met Dusseldorf? Ik zie er erg tegenop om straks weer een poging te doen het is de laatste die vergoed wordt en ik ben bang dat het misschien niet te betalen is om daarna door te gaan. Ik ken niemand die IVF-ICSI doet of heeft gedaan en dat maakt het voor mij emotioneel extra zwaar dit keer.

Ik hoop dat hier iemand mij kan helpen met info en misschien soms een peptalk.

 

Groetjes,

Daantje

Link to comment
Share on other sites

Hoi Daantje

 

wij hebben ervaring met Düsseldorf, daar is onze dochter "ontstaan", er is een speciaal Düsseldordf topic;

http://www.ivfmoeders.nl/showthread.php?15263-Dusseldorf-het-vervolg

 

Heerlijk dat jullie al een zoontje hebben ,ongelofelijk dat ze je de poging niet lieten afbreken, ik weet wat het is het laten verwijderen van je galblaas, daar moet je echt wel even van herstellen!

ik hoop dat je hier op het forum de info vind die je zoekt, heel veel succes!

 

groetjes

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Beste Daantje,

 

Bah ook al zo'n naar verhaal. Wij hebben ook al 2 icsi pogingen in Nederland gehad. de 1e behandeling is verder goed verlopen alleen helaas zonder resultaat. De 2e is bij ons net zoals bij jullie zwaar tegen gevallen!!! Ook wij hebben hierdoor besloten naar Dusseldorf te gaan. Wij zijn vorige week maandag gestart met het spuiten van Menopur, en ik heb afgelopen maandag mijn eerste meting gehad. De metingen doen wij overgens wel in Nederland.

 

In Dusseldorf zijn ze kennelijk(gelukkig) veel voorzichtiger want ik moest de behandeling afbreken omdat de eitjes veel te snel groeiden. Wel balen maar dit voelt beter dan onze laatste poging in Nederland die wel als poging gelde, terwijl die naar ons inzicht ook voor de punctie afgebroken had moeten worden betreft de omstandigheden. Dan had het namelijk ook niet als poging gegeld......

 

Dr Scholtens is een fijne man die alles heel nauw per persoon bekijkt. Je voelt je echt een klant met een wens en geen patient met een probleem!!! Ze waren vanmorgen ook erg meelevend dat ik moest stoppen maar zeiden dat ze bij de volgende keer de hoeveelheid medicijnen gingen aanpassen, en eerder en vaker gingen kijken met de echo.Wij hebben er echt een goed gevoel bij en dit is toch ook wel erg belangrijk niet?

 

Ik vind het ook fijn om er even over te schrijven/praten met mensen die in een soortgelijke situatie zitten. Anders denk je toch vaak dat je de enigste bent die dit allemaal overkomt....

 

Fijne dag verder!!!!

 

Groetjes Sanneke.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sanneke,

 

bedankt voor je reactie. Fijn te horen dat je een positief gevoel hebt bij Dusseldorf. Dit had ik ook, maar het gesprek was alweer zolang geleden dat ik erover begon te twijfelen. En je hebt gelijk af en toe erover praten/schrijven doet je goed.

 

Hoe gaat het nu met je? Echt vervelend voor je dat de poging afgebroken wordt heb ik ook een keer gehad. Was helemaal ontgoogeld. Ik hoop voor je dat je snel weer mag beginnen en dat het dan natuurlijk raak is.

 

Groetjes,

 

Daantje

Link to comment
Share on other sites

Beste Daantje,

 

Met mij gaat het weer goed hoor. Inderdaad was ik ook een paar dagen van slag..... Maar goed nieuwe poging nieuwe kansen toch? Ik reageer gewoon te snel op de hormonen, maar dit is beter dan te weinig of bijna helemaal niet reageren. Over een aantal weken hebben we weer een gesprek in Dusseldorf over hoe nu verder. Hoe gaat het met jullie?

 

 

Groetjes Sanneke

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sanneke,

 

Wat goed dat je er over een paar weken weer voor gaat, ik hoop dat het jullie dan echt gaat lukken. Hier gaat het op het moment zwaar :mad: ...!

Ik ben ook even een tijdje niet op het forum geweest, omdat ik dat emotioneel even niet kon handelen. Op het moment krijgen al diegene met wie ik samen zwanger was de tweede of de derde en daar wordt ik best een beetje depri van. Ik gun het ze allemaal hoor, maar het is wel confronterend. Als je begrijpt wat ik bedoel. Daarbij blijk ik ook nog eens afgekeurd te zijn voor mijn werk i.v.m. mijn gehoor, dus alles komt tegelijk. Gelukkig gaat het afvallen wel weer goed 11 kilo:happydance: nu wil ik er nog 9, dan ben ik alle aangekomen kilo's weer kwijt.

Ook ik reageer heel (te) goed op de hormonen en het klopt dat dit beter is dan niet of nauwelijks. Maar het afbreken is ook erg vervelend en dat moet je ook maar weer even slikken en verwerken.

 

Ik weet we moeten positief blijven, maar dat lukt mij altijd beter voor anderen dan voor mijzelf. Ik ben ervan overtuigd dat jou poging volgende keer doorgaat en hoop enorm dat deze dat ook goed uitpakt.

 

Groetjes,

Danielle

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use