Jump to content

Fingers crossed!


RooDje

Recommended Posts

Hallo Dames,

 

Ik ben RooDje, 30 jaar.

Sinds September 2010 ben ik gestopt met de pil. In April 2011 had ik een positieve test in handen, maar bij de eerste echo met 11 weken bleek dat het vruchtje was gestopt met ontwikkelen met 6,5 week. Een week later heb ik een curretage ondergaan, omdat mijn lichaam het vruchtzakje niet afstootte. In Januari zijn we (op mijn verzoek) naar de HA gegaan. Na semenanalyse bleek dat mijn vriend verminderd vruchtbaar is en nog meer onderzoeken hebben we afgelopen vrijdag te horen gekregen dat we in aanmerking komen voor ICSI. Op 5 April horen we wanneer we precies mogen beginnen. Aan de ene kant ben ik gerust omdat het nu "uit onze handen is", maar aan de andere kant zie ik ook wel op tegen de behandeling.

Ik hoop hier een beetje m'n ei kwijt te kunnen (hehe!) en in jullie ervaringen te mogen delen.

 

Liefs,

RooDje

Link to comment
Share on other sites

Welkom op dit forum. Succes met de ICSI. Je krijgt nu wel een echte kans om zwanger te worden. Zelf kwamen mijn man en ik ook direct in aanmerking voor ICSI. Het was best een klap destijds om er achter te komen dat we nooit een reeele kans op een natuurlijke zwangerschap hadden gehad. De behandeling is pittig. Ik kan mij voorstellen dat je er tegenop ziet, maar ik kan uit eigen ervaring ook zeggen dat het best te doen is geweest.

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel ChrisH. Inderdaad, nu hebben we een kans.

De fertiliteitsarts zei dat we meer kans hadden om de loterij te winnen dan op de natuurlijke manier in verwachting te raken. Dat was best moeilijk om te verwerken.

Ik geloof zeker dat de behandeling pittig is, maar ik zie dat het jou een tweeling heeft opgeleverd, dus ik heb weer hoop!

 

Bedankt voor je berichtje!

 

Liefs,

RooDje

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use