Jump to content

Wanneer?


Guest kio1977
 Share

Recommended Posts

Guest kio1977

Wanneer serieus nadenken over adoptie?

Zitten nu in Ivf 1 en ben zo benieuwd wanneer andere stellen overgaan tot adoptie of het overwegen. Is Ivf 1 te snel? Hoe ervaren jullie dit? Mijn emoties schieten v hot naar her als ik bedenk dat t ook wel eens niet kan gaan lukken met Ivf !!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Kio!!

 

WIj zijn een beetje gaan nadenken over adoptie voor we aan IVF begonnen. We hebben destijds tegelijk de aanvraag voor een BKA (buitenlands kind ter adoptie)nummer en de IVF-afspraak voor poging 1 gedaan.

Na de BKA te hebben gekregen moet je nog een jaar wachten tot je aan de cursus mag beginnen. Dus nog een jaar de tijd om er serieus over na te denken. En je bent dan nog nergens toe verplicht en je hoeft nog in het begin niks te betalen.

Voor ons heeft dat achteraf wel heel veel tijd bespaard. En we vonden het ook een geruststellend idee dat er uiteindelijk wel een kindje zou komen. Ook als IVF niet zou lukken(wat dus bij ons het geval was).

Link to comment
Share on other sites

Hoi Kio,

 

Na onze eerste mislukte IUI en vervolgens een IUI die niet door kon gaan vanwege te weinig zaad, hebben wij ons in juni 2010 ingeschreven voor adoptie. Een maand later kregen we in het ziekenhuis het advies om verder te gaan met ICSI. Wij waren er dus ook vroeg bij. In november 2010 kregen we de acceptgiro al en we zouden in mei 2011 deel kunnen nemen aan de VIA. In november zijn wij van start gegaan met onze eerste ICSI-poging en het voelde voor ons niet goed om verder te gaan met de adoptie. We hebben de procedure toen uitgesteld voordat we betaald hadden. Net voor onze derde ICSI, in augustus 2011, hebben we de procedure weer opgepakt en konden we in februari 2012 al deelnemen aan de VIA.

Inschrijven kan helemaal geen kwaad, dat kun je maar alvast gedaan hebben. Je moet nog best wel een tijdje wachten tot de VIA en stoppen of uitstellen kan altijd nog. Het kost je dan alleen wat moeite en een postzegel.

Ik zou ervoor gaan!

 

Succes met je poging.

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben een BKA-nummer aangevraagd toen de 3e ivf mislukt was. We wisten dat je ongeveer een jaar moet wachten tot de start van de VIA en wilden de tussentijd gebruiken om zelfbetaalde pogingen te doen. Nu is dat laatste wat uitgelopen dus het medische traject is voor ons niet afgesloten. Daarnaast konden we iets eerder instromen in de VIA, dus het loopt nu tegelijk (poging + VIA) maar dat maakt niet uit. Binnen onze VIA groep zijn er nog een aantal stellen die nog in een medisch traject zitten. En voor een paar andere stellen is dat hoofdstuk al afgesloten.

Als we klaar zijn met de VIA gaan we alle info en impact laten bezinken. Ook hebben we het gevoel dat we nog niet 'klaar' zijn met proberen zelf zwanger te worden. Pas als dat gevoel er is, zullen we ons gaan aanmelden voor de gesprekken met de Raad voor de Kinderbescherming.

 

Volg je gevoel, voor iedereen is dit anders! En het hangt er misschien ook van af hoe je ivf-poging gaat verlopen (trek je het een beetje, verloopt het hoopvol met mooie embryo's of zijn de artsen niet zo optimistisch etc).

Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Zie nu je handtekening in je profiel (staat niet in je bericht ivm posten via mobiel denk ik?).... en zie dat je al terugplaatsingen achter de rug hebt binnen de 1e ivf. Dacht al dat je naam me bekend voorkwam van een wachtbankje ;-).

Meerdere cryo's ingevroren dus? Dat is op zich een goed teken, de embryo's zijn er blijkbaar goed genoeg voor en het biedt weer extra kansjes. Hoop voor jullie dat het gaat lukken!

Link to comment
Share on other sites

Hai Kio,

 

Voordat wij begonnen aan ons eerste ICSI avontuur heb ik ons ingeschreven voor adoptie. Tussen ICSI 2 en ICSI 3 hebben we de VIA gedaan en daar heb ik 0,0 spijt van: sterker nog, ons enthousiasme voor adoptie is er nog steeds ondanks dat ik zwanger ben, wie weet wat de toekomst brengt!

 

Het kan dus volgens mij nooit kwaad om in ieder geval het BKA nummer aan te vragen.

 

Resa! Alles goed? Ik las dat je nog steeds enhousiast over adoptie bent, ben blij voor je:-) Dikke knuffel voor jou!

Link to comment
Share on other sites

Guest kio1977
Zie nu je handtekening in je profiel (staat niet in je bericht ivm posten via mobiel denk ik?).... en zie dat je al terugplaatsingen achter de rug hebt binnen de 1e ivf. Dacht al dat je naam me bekend voorkwam van een wachtbankje ;-).Meerdere cryo's ingevroren dus? Dat is op zich een goed teken, de embryo's zijn er blijkbaar goed genoeg voor en het biedt weer extra kansjes. Hoop voor jullie dat het gaat lukken!
@dee klopt ja we hadden erg veel goede embryo s alleen de vierde is maandag niet goed ontdooit!
Link to comment
Share on other sites

Guest kio1977

Bedankt vast voor diegenen die reageerden ik ga t even laten bezinken.... Heb de info brochures wel net gehad trouwens

Link to comment
Share on other sites

Wij hadden een BKA nummer aangevraagd toen we in het ziekenhuis kwamen. Dat was ruim voor IVF. Omdat we wisten van de wachttijden en we alle opties open wilden houden.

Maar verder hadden we nog helemaal niet over adoptie ja/nee nagedacht, voor ons was het dus puur praktisch om aan te vragen. Waarom niet was onze redenatie. We mochten ook met de cursus beginnen tussen IVF 1 en 2 in, dat hebben we uitgesteld en dan kost het nog steeds niks. (en van IVF 2 een dochter gekregen dus nu is adoptie niet meer aan de orde voor ons).

Succes met alles!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Kio,

 

Wij hebben pas na de behandelingen het bka-nummer aangevraagd en hebben tot de start van de cursus gedacht: we doen het om uit te zoeken of het wat voor ons is. Tijdens de behandelingen was het voor ons niet echt een onderwerp, maar tijdens de cursus bleek al snel dat we het heel graag willen!

 

Succes met afwegen!

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Lieve mensen,

 

Adoptie is een veelbesproken onderwerp, vaak niet altijd even positief.. Helaas, want er zijn ook enorm veel adopties die wél positief zijn verlopen!

Voor mijn afstudeerscriptie wil ik u graag vragen om mijn enquête in te vullen.

Het kost maar 2min van uw tijd want het is een korte enquête..

Als u op onderstaande link klikt komt u gelijk bij de enquête.

Link:

http://www.thesistools.com/web/?id=267140

 

Alvast heel erg bedankt!

 

Groetjes,

Amy

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use