Jump to content

1ste ICSI in Juni


RooDje

Recommended Posts

Vandaag hebben mijn vriend en ik te horen gekregen dat we onze eerste ICSI poging mogen beginnen in Juni. De exacte datum weten we nog niet. 19 April krijg ik wel al prikinstructies en dan horen we ook de startdatum. Het recept voor de medicatie heb ik al en ook het nodige papierwerk m.b.t. Evt. Cryo's en het doneren van ander genetisch materiaal. Genoeg om over na te denken dus! Ik heb begrepen dat we nog even moeten wachten omdat het ziekenhuis dat de bevruchting en terugplaatsing uitvoert (VUMC) een wachtlijst heeft tot Juni.

Zijn er meer meiden die in Juni gaan beginnen met hun eerste behandeling? En zo ja, hoe bereiden jullie je erop voor?

Liefs,

RooDje

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Ha RooDje: We gaan hopelijk in juni gelijk op....helaas is het niet gelukt, gisteren ong geworden....
He verdorie Lavendel! Wat een enorme domper dat je ongesteld bent geworden! Hoe voel je je? Weet je nu al wat je schema gaat worden voor de volgende poging dan?Knuffel van RooDje
Link to comment
Share on other sites

Ja schema kan ik ondertussen al dromen helaas.....ik zal rond 22 mei ong worden, dan starten we gelijk weer. Ik moet het hele schema weer gaan volgen...er zijn geen cryo's over. Dus voor de 4e keer zal mijn lichaam weer alle prikken/neusspray en punctie moeten ondergaan! Schema zal weer worden: Synarell/Puregon/Pregnyl/punctie/3x pregnyl erna....

 

Ik voel me verdrietig maar ook weer strijdlustig hoor! Ik wil en laat me niet gek maken, we houden de moed erin!

Link to comment
Share on other sites

Ja schema kan ik ondertussen al dromen helaas.....ik zal rond 22 mei ong worden, dan starten we gelijk weer. Ik moet het hele schema weer gaan volgen...er zijn geen cryo's over. Dus voor de 4e keer zal mijn lichaam weer alle prikken/neusspray en punctie moeten ondergaan! Schema zal weer worden: Synarell/Puregon/Pregnyl/punctie/3x pregnyl erna....Ik voel me verdrietig maar ook weer strijdlustig hoor! Ik wil en laat me niet gek maken, we houden de moed erin!
Oh joh! Bij ons mag dat niet zo snel achter mekaar. Moet minstens 1 cyclus tussen zitten zei de arts. Oh ja jij gebruikt neusspray! Ik ken niet veel vrouwen die dat gebruiken eigenlijk. Hoe gaat dat in z'n werk?Ik moet dit weekend ongesteld worden en dan aan de pil. Vanaf 30 mei Lucrin spuiten en ongeveer 2 weken daarna Puregon erbij. Dan Pregnyl en dan punctie.Wat heftig dat je voor de 4de keer moet Lavendel! Dat gaat je ook niet in de koude kleren zitten!Kan me voorstellen dat je verdrietig bent. Hou vol meis! Ik sloeg laatst een boekje open met spreuken. Er stond: de moeilijkste opdrachten worden gegeven aan de beste studenten...
Link to comment
Share on other sites

Ha RooDje: er zit ook precies 1 cyclus tussen hoor, ik ben nu ong, en rond 22 mei start weer een nieuwe cyclus. En dan beginnen we weer!Goeie spreuk!
Oh ok! Was nog niet helemaal wakker toen ik dat las!Moet je de komende poging nou zelf gaan betalen?
Link to comment
Share on other sites

Oh ok! Was nog niet helemaal wakker toen ik dat las!Moet je de komende poging nou zelf gaan betalen?
Ja dat klopt, en gisteren te horen gekregen dat mijn vriend geen werk meer heeft, maar goed.....het zit ons ff niet mee. Gelukkig hebben we spaarcenten.
Link to comment
Share on other sites

Ja dat klopt, en gisteren te horen gekregen dat mijn vriend geen werk meer heeft, maar goed.....het zit ons ff niet mee. Gelukkig hebben we spaarcenten.
Dat meen je niet?! Wat erg zeg! Dat is geen kattepis als je dat zelf moet betalen! Gelukkig dat je nog spaarcenten hebt, maar hopen dat hij snel weer een nieuwe baan vindt, helemaal als er straks een kindje op komst is! ;-)
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Roodje: Lief dat je naar me vraagt. Ik heb de beslissing genomen om echt even wat afstand te nemen. Het werd me teveel. En nu voel ik me alweer stukken beter! Volgende week ook lekker een vakantie geboekt, we zijn er heel erg aan toe! Daarna kijken we wel verder wat we doen. Maar het is eerst tijd om even zonder behandelingen weer leuke dingen op te pakken. Hoe is het met jou?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use