Jump to content

Vu of AMC/nog een keer IUI of IVF- wie weet raad?


charli
 Share

Recommended Posts

hallo lieve mensen,

 

ik zie even door de bomen het bos niet meer en hoop op jullie ervaringen. Ben 40 jaar oud, heb 3 IUI pogingen achter de rug in een ziekenhuis in woerden. de gyn daar raadde me aan om ivm mijn leeftijd door te gaan met IVF. Ik heb een 3de dag echo gehad waaruit blijkt dat ik maar 5 follikels heb.

Ben in het VU aangemeld en zij willen eerst nog 3 keer IUI doen. zij zeggen dat IVF misschien bij mij niet zoveel zin heeft omdat ik niet zoveel follikels heb. Bij het AMC zouden ze meteen door gaan met IVF en krijg ik te horen dat er met extra stimulatie meer dan 5 follikels te 'maken' zijn. wat is er nou waar? Ik raak er een beetje van in de war en vind het best wel vervelend dat experts er zo anders over denken.

 

ik heb ook het idee dat het VU wat minder transparant is, d.w.z. dat ik de indruk krijg dat zij zomaar zouden kunnen besluiten om niet verder te behandelen als ze daar de noodzaak niet toe zien.Zij behandelen in principe tot 41. Krijg er mijn vinger niet goed achter. Aan de andere kant vind ik ze wel erg zorgvuldig. van het AMC heb ik het gevoel dat ze wat transparanter zijn. het AMC behandelt tot 43.

 

de cijfers van het VU zijn erg goed maar dat wordt misschien wel veroorzaakt omdat ze streng selecteren aan de poort en met ouderen werken.

 

wie heeft ervaringen met het VU en/of het AMC?

wie heeft meer info over wat nu wijsheid is in mijn situatie IUI of IVF?

 

alvast hartelijk dank.

charli

ps: voor iedereen die dit doorgemaakt heeft...wat een proces zeg ik neem er mijn petje voor af.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Charli,

 

Wat een onzekere situatie zeg en tja...wat is wijsheid? Is er bij jullie nog een andere oorzaak gevonden, behalve 5 follikels op echodag 3? Begrijp ik goed dat je al een keer gestimuleerd hebt?

Vind het namelijk wat kort door de bocht om te zeggen dat het niet uitmaakt met 5 follikels. Ik bedoel 5 follikels is immers een prachtig aantal. Wat zegt je eigen gevoel? Los van wat het ziekenhuis zegt.

Sta je meer achter de 'veilige' weg en nog 3 keer iui, of wil je meteen voor ivf gaan? Het is namelijk niet met zekerheid te zeggen dat met extra stimulatie meer dan 5 follikels te maken zijn. De ene cyclus is de andere niet en je weet het nooit van tevoren.

 

Zelf heb ik ervaring met het AMC icm een streekziekenhuis. Ik ben in het AMC alleen geweest voor de punctie en tp. Daar ben ik wel tevreden over. Dus in die zin kan ik je niet echt vertellen hoe en wat. Weet wel dat ze daar iets onzorgvuldiger zijn in het bijhouden van je dossier.

 

Heb ook op het punt gestaan om te kiezen voor het VU of DD, maar dat was omdat ik het in ons eigen ziekenhuis zoooooo zat was. Uiteindelik hebben wij voor DD gekozen en daaruit hebben we een prachtige dochter mogen krijgen.

 

Als ik in jou schoenen zou staan zou ik ( als je het mentaal ook trekt, want jouw klokje tikt wel) voor het VU gaan. Vanwege de cijfers, maar ook de geode verhalen die ik erover gehoord en gelezen heb.

Aan de andere kant is het misschien wijsheid om in jouw situatie meteen voor IVF te gaan, omdat daar het slagingspercentage hoger mee ligt dan bij IUI. Maar daar moet je wel klaar voor zijn en het ook aandurven, want IVF is een zwaar traject.

 

Volg je gevoel, waar sta je zelf het meest achter? Als je dat helder hebt, kun je misschien een concretere beslissing maken in het kiezen van het ziekenhuis/kliniek.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Trouwens .... zelf zijn er bij mij de laatste keer 2 follikels gepunctueerd en daarvan was er maar 1 (!!!!!) goed. Deze is godzijdank bevrucht en daaruit is onze dochter ontstaan. Het kan dus echt, zeke rmet 5 follikels!!!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Charli,Lastige keuze voor je, volg je gevoel/hart.Wij hebben een intake gesprek gehad in het AMC en vonden dat alles behalve prettig. Manlief heeft zaadbalkanker gehad en was tijdens het gesprek al schoon verklaard, maar dit was wel de leidraad van het gesprek. Men wilde ons pas helpen na diverse gesprekken met maatschappelijk werk.Op advies van een collega aangemeld bij het VU. Daar bleken wij alleen voor ICSI in aanmerking te komen. Duidelijk, direct maar vooral erg professioneel. Ik was voor de behandeling als gestopt met roken en was 15 kg afgevallen en hier waren de artsen erg blij mee. Om een lang verhaal kort te maken; na de 1e ICSI en 1e TP meteen zwanger en ons wondertje is inmiddels bijna 8 weken!Ik zou een ieder die het nodig heeft het VU aanraden. Succes met alles!

Link to comment
Share on other sites

Dag Charli,

 

wij hebben ICSI-behandelingen gehad in het AMC en zijn daar erg tevreden over geweest. Keurige begeleiding, vriendelijke artsen en verpleegkundigen. Alles volgens afspraak dus eigenlijk geen negatief punt over het AMC. En ook met resultaat; in februari 2011 uit de 3e ICSI-poging een mooie zoon. Nu opnieuw in de race voor een broertje of zusje!

Heel veel succes met het maken van je keuze!!!

Link to comment
Share on other sites

en zo zie je maar dat het zoooo persoonlijk is hoe je zaken ervaart!!!

 

@Melis25; helemaal een bijzonder verhaal, ook wij kwamen daar door het ziekteverleden van mijn man (botkanker) en keurig geholpen!!!!! Raar he?

Link to comment
Share on other sites

@ Melis; Hahaha, wij ook. Gezien onze leeftijden wilden we niet nog langer wachten.

Nou ja, maakt het uit. beide mannen gezond toch en ook nog eens trotse vaders en niet te vergeten wij trotse moeders......

Link to comment
Share on other sites

Tsja wat voor een gevoel heb je erzelf bij. Dat is belangrijk.

Ik heb bij het VU gelopen. Had telkens maar 3 folikels waarbij de laatste helemaal geen eicellen in zaten. Toen hebben ze direct gezegd het is beter te stoppen met icsi. Dit heeft met de endometriose te maken.

Ik vind de begeleiding bij het VU erg goed en heb geen ervaring bij het amc.

Verder is IUI natuurlijk veel minder belastend in mijn beleving dan ivf.

 

Succes met kiezen.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Charli,

 

Allereerst sterkte met je beslissing wat het ook gaat worden.

Ik kan alleen vanuit mijn eigen ervaring spreken en die is geen Nederland geen AMC en geen IUI.

AMC ben ik ronduit ontevreden over. Nederland is in het algemeen erg behoudend in zijn aanpak en doet alleen datgene wat keihard wetenschappelijk is bewezen en wil niets uitproberen.

Ik ben ook 40+ en heb ivf en ICSI gedaan en daarna toch nog IUI in Nederland gedaan en niet zwanger. Daarna naar Turkije gegaan privé kliniek klein en intiem waardoor je een prioriteit bent en niet de zoveelste die week.

En ik ben nu zwanger van een tweeling.

 

IUI is zeker minder belastend maar men gaat in NL 'meestal' voor maximaal 1 eicel bevruchten en is daarom niet genegen een hogere stimulatie dosis voor te schrijven. Dat geld in mindere mate ook voor IVF. Men wil hier koste wat kost voorkomen dat je zwanger wordt van een meerling. Door deze super voorzichtige houding nemen je kansen als je 40+ bent af want je hebt nou eenmaal meer nodig dan iemand van 30. Ik zou als ik jou was voor ICSI gaan of anders IVF.

Ook het wel of niet voorschrijven van utrogestan en welke dosis is in verschillende ziekenhuizen verschillend en heb je juist als je 40+ bent nodig. Blastocyst fase terugplaatsen of 3 daagse eicel ook daar doen ze verschillende dingen in.

En zo kan ik nog wel meer dingen opnoemen.

Je moet dus heel goed weten wat jij wilt in welke fase en er bovenop zitten en dat doordrukken. Laat je niet overbluffen en niks wijs maken, volg wat jij wilt.

En heel veel succes wat je ook gaat beslissen of doen, hoop houden!

Groet Louise

Link to comment
Share on other sites

Beste Charli,

 

Al onze ervaringen zijn verschillend.

Mijn ervaring met het VUMC staat in mijn handtekening. Ik had de indruk dat zij ons helemaal niet goed voorgelicht hadden omdat ze gezien mijn leeftijd en kanker van mijn man helemaal niet van plan waren om ons te behandelen. Vervolgens zijn wij na vele onderzoeken, waaronder een GIS echo. Weggestuurd met het verhaal dat de myomen die ik had helemaal niet in de weg zaten voor IVF of ICSI. Dat dat mijn leeftijd is.

 

Ik wens je heel veel wijsheid met het kiezen van een ziekenhuis. En natuurlijk heel veel suc6 met je traject.

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use