Jump to content

Vu of AMC/nog een keer IUI of IVF- wie weet raad?


charli

Recommended Posts

hallo lieve mensen,

 

ik zie even door de bomen het bos niet meer en hoop op jullie ervaringen. Ben 40 jaar oud, heb 3 IUI pogingen achter de rug in een ziekenhuis in woerden. de gyn daar raadde me aan om ivm mijn leeftijd door te gaan met IVF. Ik heb een 3de dag echo gehad waaruit blijkt dat ik maar 5 follikels heb.

Ben in het VU aangemeld en zij willen eerst nog 3 keer IUI doen. zij zeggen dat IVF misschien bij mij niet zoveel zin heeft omdat ik niet zoveel follikels heb. Bij het AMC zouden ze meteen door gaan met IVF en krijg ik te horen dat er met extra stimulatie meer dan 5 follikels te 'maken' zijn. wat is er nou waar? Ik raak er een beetje van in de war en vind het best wel vervelend dat experts er zo anders over denken.

 

ik heb ook het idee dat het VU wat minder transparant is, d.w.z. dat ik de indruk krijg dat zij zomaar zouden kunnen besluiten om niet verder te behandelen als ze daar de noodzaak niet toe zien.Zij behandelen in principe tot 41. Krijg er mijn vinger niet goed achter. Aan de andere kant vind ik ze wel erg zorgvuldig. van het AMC heb ik het gevoel dat ze wat transparanter zijn. het AMC behandelt tot 43.

 

de cijfers van het VU zijn erg goed maar dat wordt misschien wel veroorzaakt omdat ze streng selecteren aan de poort en met ouderen werken.

 

wie heeft ervaringen met het VU en/of het AMC?

wie heeft meer info over wat nu wijsheid is in mijn situatie IUI of IVF?

 

alvast hartelijk dank.

charli

ps: voor iedereen die dit doorgemaakt heeft...wat een proces zeg ik neem er mijn petje voor af.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Charli,

 

Wat een onzekere situatie zeg en tja...wat is wijsheid? Is er bij jullie nog een andere oorzaak gevonden, behalve 5 follikels op echodag 3? Begrijp ik goed dat je al een keer gestimuleerd hebt?

Vind het namelijk wat kort door de bocht om te zeggen dat het niet uitmaakt met 5 follikels. Ik bedoel 5 follikels is immers een prachtig aantal. Wat zegt je eigen gevoel? Los van wat het ziekenhuis zegt.

Sta je meer achter de 'veilige' weg en nog 3 keer iui, of wil je meteen voor ivf gaan? Het is namelijk niet met zekerheid te zeggen dat met extra stimulatie meer dan 5 follikels te maken zijn. De ene cyclus is de andere niet en je weet het nooit van tevoren.

 

Zelf heb ik ervaring met het AMC icm een streekziekenhuis. Ik ben in het AMC alleen geweest voor de punctie en tp. Daar ben ik wel tevreden over. Dus in die zin kan ik je niet echt vertellen hoe en wat. Weet wel dat ze daar iets onzorgvuldiger zijn in het bijhouden van je dossier.

 

Heb ook op het punt gestaan om te kiezen voor het VU of DD, maar dat was omdat ik het in ons eigen ziekenhuis zoooooo zat was. Uiteindelik hebben wij voor DD gekozen en daaruit hebben we een prachtige dochter mogen krijgen.

 

Als ik in jou schoenen zou staan zou ik ( als je het mentaal ook trekt, want jouw klokje tikt wel) voor het VU gaan. Vanwege de cijfers, maar ook de geode verhalen die ik erover gehoord en gelezen heb.

Aan de andere kant is het misschien wijsheid om in jouw situatie meteen voor IVF te gaan, omdat daar het slagingspercentage hoger mee ligt dan bij IUI. Maar daar moet je wel klaar voor zijn en het ook aandurven, want IVF is een zwaar traject.

 

Volg je gevoel, waar sta je zelf het meest achter? Als je dat helder hebt, kun je misschien een concretere beslissing maken in het kiezen van het ziekenhuis/kliniek.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Trouwens .... zelf zijn er bij mij de laatste keer 2 follikels gepunctueerd en daarvan was er maar 1 (!!!!!) goed. Deze is godzijdank bevrucht en daaruit is onze dochter ontstaan. Het kan dus echt, zeke rmet 5 follikels!!!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Charli,Lastige keuze voor je, volg je gevoel/hart.Wij hebben een intake gesprek gehad in het AMC en vonden dat alles behalve prettig. Manlief heeft zaadbalkanker gehad en was tijdens het gesprek al schoon verklaard, maar dit was wel de leidraad van het gesprek. Men wilde ons pas helpen na diverse gesprekken met maatschappelijk werk.Op advies van een collega aangemeld bij het VU. Daar bleken wij alleen voor ICSI in aanmerking te komen. Duidelijk, direct maar vooral erg professioneel. Ik was voor de behandeling als gestopt met roken en was 15 kg afgevallen en hier waren de artsen erg blij mee. Om een lang verhaal kort te maken; na de 1e ICSI en 1e TP meteen zwanger en ons wondertje is inmiddels bijna 8 weken!Ik zou een ieder die het nodig heeft het VU aanraden. Succes met alles!

Link to comment
Share on other sites

Dag Charli,

 

wij hebben ICSI-behandelingen gehad in het AMC en zijn daar erg tevreden over geweest. Keurige begeleiding, vriendelijke artsen en verpleegkundigen. Alles volgens afspraak dus eigenlijk geen negatief punt over het AMC. En ook met resultaat; in februari 2011 uit de 3e ICSI-poging een mooie zoon. Nu opnieuw in de race voor een broertje of zusje!

Heel veel succes met het maken van je keuze!!!

Link to comment
Share on other sites

Tsja wat voor een gevoel heb je erzelf bij. Dat is belangrijk.

Ik heb bij het VU gelopen. Had telkens maar 3 folikels waarbij de laatste helemaal geen eicellen in zaten. Toen hebben ze direct gezegd het is beter te stoppen met icsi. Dit heeft met de endometriose te maken.

Ik vind de begeleiding bij het VU erg goed en heb geen ervaring bij het amc.

Verder is IUI natuurlijk veel minder belastend in mijn beleving dan ivf.

 

Succes met kiezen.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Charli,

 

Allereerst sterkte met je beslissing wat het ook gaat worden.

Ik kan alleen vanuit mijn eigen ervaring spreken en die is geen Nederland geen AMC en geen IUI.

AMC ben ik ronduit ontevreden over. Nederland is in het algemeen erg behoudend in zijn aanpak en doet alleen datgene wat keihard wetenschappelijk is bewezen en wil niets uitproberen.

Ik ben ook 40+ en heb ivf en ICSI gedaan en daarna toch nog IUI in Nederland gedaan en niet zwanger. Daarna naar Turkije gegaan privé kliniek klein en intiem waardoor je een prioriteit bent en niet de zoveelste die week.

En ik ben nu zwanger van een tweeling.

 

IUI is zeker minder belastend maar men gaat in NL 'meestal' voor maximaal 1 eicel bevruchten en is daarom niet genegen een hogere stimulatie dosis voor te schrijven. Dat geld in mindere mate ook voor IVF. Men wil hier koste wat kost voorkomen dat je zwanger wordt van een meerling. Door deze super voorzichtige houding nemen je kansen als je 40+ bent af want je hebt nou eenmaal meer nodig dan iemand van 30. Ik zou als ik jou was voor ICSI gaan of anders IVF.

Ook het wel of niet voorschrijven van utrogestan en welke dosis is in verschillende ziekenhuizen verschillend en heb je juist als je 40+ bent nodig. Blastocyst fase terugplaatsen of 3 daagse eicel ook daar doen ze verschillende dingen in.

En zo kan ik nog wel meer dingen opnoemen.

Je moet dus heel goed weten wat jij wilt in welke fase en er bovenop zitten en dat doordrukken. Laat je niet overbluffen en niks wijs maken, volg wat jij wilt.

En heel veel succes wat je ook gaat beslissen of doen, hoop houden!

Groet Louise

Link to comment
Share on other sites

Beste Charli,

 

Al onze ervaringen zijn verschillend.

Mijn ervaring met het VUMC staat in mijn handtekening. Ik had de indruk dat zij ons helemaal niet goed voorgelicht hadden omdat ze gezien mijn leeftijd en kanker van mijn man helemaal niet van plan waren om ons te behandelen. Vervolgens zijn wij na vele onderzoeken, waaronder een GIS echo. Weggestuurd met het verhaal dat de myomen die ik had helemaal niet in de weg zaten voor IVF of ICSI. Dat dat mijn leeftijd is.

 

Ik wens je heel veel wijsheid met het kiezen van een ziekenhuis. En natuurlijk heel veel suc6 met je traject.

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use