Jump to content

wat wel en niet lijstjes


Recommended Posts

hoihoi,

 

bij de icsipoging waar ik zwanger werd van senna gebruiktje ik een heleboel wel en niet homeopatische middeltjes. en had een lijstje met wat ik wel en niet at.

voor tijdens en na de tp. maar heb het met me stomme kop niet opgeschreven. dus ben benieuwd wat hebben jullie allemaal gebruikt?en niet gebruikt en gedaan bij jullie geslaagde pogingen.

 

* kinderparacetamol (voor innesteling)

* tarwekiemolie

* vitamine e

* melatonine (voor de tp)

 

geen melkproducten geen thee of koffie

niet te koude dranken veel bewegen om warm te blijven

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de tp dat ik zwanger werd van ons drietal vooral geleefd alsof ik al zwanger was: zwangerschapsvitamines, geen alcohol, weinig cafeïne en vroeg naar bed. Zelf heb ik het idee dat vooral mijn positieve instelling bij deze poging (voelde gewoon goed) en het feit dat het in eigen cyclus was heeft gescheeld.

 

Eerdere pogingen heb ik trouwens wel acupunctuur gedaan, deze poging niet. Wel heb ik in de maanden voorafgaand aan deze poging (meer om de miskramen en alle emoties van de jaren ervoor een plekje te geven) elke week gesprekken gehad met een soort mental coach. Succes!!

Link to comment
Share on other sites

hai norwegian sky

 

bedoel je geen kinderaspirine want kinder paracetamol tbv innesteling dat heb ik nog nooit gehoord. Aspririne is een bloedverdunner vandaar de evt betere doorbloeding in de baarmoeder.. paracetamol doet heel veel maar dat net niet. maar ik kan het mis hebben hoor!

 

 

eh lijstje....

 

dhea 50 mg

melatonine 3mg

vitamine d3

omega 3

thyrax

multivit met foliumzuur

tarwekiemolie

max 2 koffie per dag

 

acupunctuur met chinese kruiden

 

intralipid voor de tp

 

man

multivit met foliumzuur ( heel belangrijk, ook voor de man!)

selenium zink

carnitine

q10

omega 3

vitamine d3

 

 

haha laat het je maar weg achter lijstje! LIJST!

Link to comment
Share on other sites

Geen koude produkten eten, geen ijs etc. Warm of op kamertemperatuur.

Daarnaast buik en rug warm gehouden (niet heet)!

Verse kippensoep

Ogestan (voedingssupplement voor vrouwen die zwanger willen worden, in belgie te koop, zit jodium, foliumzuur en visolie in)

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

jansuh ik heb goede resultaten met acupunctuur.

bij de 3de tp er mee begonnen maar iets te laat.

en kreeg een mk.

4de tp vanaf het begin en zwanger!

 

en ook voor de bevalling 1 behandeling gehad

dag erna beviel ik van onze dochter

 

dus ik geloof er zeker in!

Link to comment
Share on other sites

Hier nog een positief verhaal over acapunctuur.

 

Eerste tp even zwanger, hcg te laag.

2/3e tp helemaal niks.

 

Met acapunctuur begonnen, ander half week voor de tp en 2 x na de tp en nu zwanger. Bijna 10 weken. Van de 4e tp en het was een cryo. Wie weet heeft de acapunctuur toch geholpen........??

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Bij de terugplaatsing waar ik zwanger van werd heb ik volgende gedaan:

 

- Multivitamine met 10mg Vit D en 400ug foliumzuur

- Shiatsu (ik ben te gevoelig voor acupunctuur) een week voor en de dag van de terugplaatsing

- Oefeningen die ik van Shiatsu therapeute heb meegekregen om bepaalde meridianen die baarmoeder warm houden stimuleren

- Warme voeten houden (electrische deken 's nachts en dikke sokken overdag

 

Helaas is het wel geeindigd in een miskraam, maar bij deze terugplaatsing ga ik weer hetzelfde doen.

 

Manlief is na de eerste poging begonnen met acupunctuur, chinese kruiden en vitaminen (met hoog vitamine D, foliumzuur, selenium en vitamine C). Nu bij de 2e punctie is gebleken dat zijn zaad enorm verbeterd is. Van 0,1 naar 6% bewegend. Dus daar gaat hij ook zeker mee door.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 3 weeks later...

Niks speciaals gedaan echt geleefd zoals normaal ( drink en rook nooit, en hou ook niet van rose vlees of rauw)

ik dronk gewoon koffie en cola en ijsjes en snoep.. omdat ik gestrest was is het wel of niet gelukt ben ik

meer gaan snoepen en snaaien heb ik altijd haha..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use