Jump to content

Ervaring met Neocate?


Melis25
 Share

Recommended Posts

Hoi meiden,

 

Mijn zoontje van ruim 8 weken heeft verborgen reflux en hoogstwaarschijnlijk ook koemelkallergie. De kinderarts eeft hier Neocate voor voorgeschreven waar we morgen mee gaan beginnen. Het schijnt voor de kleintjes niet heel lekker te smaken dus kreeg ik als tip om de eerste drie dagen de voeding te mengen zodat hij aan de smaak kan wennen. Omdat hij nu Nutrilon A.R. Krijgt adviseerden ze mij om Nutriton bij de neocate toe te voegen ivm de verborgen reflux.

 

Is er iemand met ervaring met Neocate? Na hoelang sloeg het aan?

 

Tips/adviezen/ervaringen zijn meer dan welkom!

Link to comment
Share on other sites

nee, ik had nutramigen... ook heel smerig maar t ging er zonder problemen in. baby's schijnen nog niet veel smaak te hebben. Maar heb t later nog eens geprobeerd toen hij tussendoor al lang op andere voeding zat en toen ging hij er van over zijn nek. Echt vies is het! En de natte boertjes stinken ook. Bleg!

Link to comment
Share on other sites

Hé Melis,

 

Hopelijk is dit de speld in de hooiberg voor kleine V. Heb geen ervaring met Neocate, maar wel met reflux en kma. Die 2 gaan ook vaak samen, net als de darmproblemen.

L heeft ook beide. Ik voelde ook al vrij snel dat het niet goed zat en zal je de details besparen. Een heel traject stap je in. Eerst de eliminiatietest, nieuwe voeding proberen, maar nog niet vergoed. Daarna de provocatiest, hieruit is gekomen dat L dus echt kma heeft en vanaf dat moment wordt het ook vergoed.

Ze krijgt Pepti, omdat ze het hier zo goed op doet. Eigenlijk merkten wij na de 1e fles al verschil. Normaal krijste ze meteen na de fles tot aan de volgende fles, maar deze keer niet. Het stinkt inderdaad, maar kindjes met kma willen het echt wel drinken is mij verteld. En ook ik ben inmiddels aan de geur gewend.

Ze vindt het heerlijk in ieder geval haha.

Uitslag/eczeem verdween pas na een week of 2-4. Alleen lijkt het nu weer terug te komen, denk door de boontjes....maar dat is weer een ander verhaal.

We mogen L tot haar 1e verjaardag niets van koemelkeiwitten geven, ook apart brood dus....dat wordt even een gepuzzel. Maar de kans is groot dat ze er overheen groeien, dus daar houd ik me aan vast. Met haar darmen is het inmiddels ook beter gesteld er zit nu tenminste regelmaat in. Maar geven ook nog steeds Orthiflor door haar middagfles. En ook wij dikken haar voeding in met Nutriton, dit is ook koemelkvrij, dus mag gewoon.

 

Wat ik wel weet is, dat we door de nieuwe voeding een heel ander kind hebben gekregen.....één en al bonk vrolijkheid en ze groeit er ook nog eens heel goed van.

Als je wat wilt weten, je weet me te vinden op fb ;) Succes en hopelijk slaat de nieuwe voeding aan.

Link to comment
Share on other sites

Hey Jose, Thanks voor het delen van deze veelbelovende info! Fijn dat L het zo goed doet nu, super!! As we speak krijgt Vince z'n eerste fles Neocat, nog gemengd met Nutrilon om aan de smaak te wennen. Ook ik verdik de fles met Nutriton en we gebruiken Movicolon voor z'n verstopping! Nogmaals bedankt en ik hou je op de hoogte!!

Link to comment
Share on other sites

Wij zijn meteen cold turkey overgestapt! Dit op advies van de arts en cb, omdat als het kma is, de darmen daar juist baat bij hebben. Maar ook omdat je ze anders die eiwitten nog blijft toedienen.

Maar goed, in NL zijn we inmiddels gewend aan al die verschillen, bah......

 

Oh en wel met de DR Brown fles en kleine speen ;)

Link to comment
Share on other sites

Hallo Melis, ik heb er helaas geen ervaring mee.

Onze dochter krijgt iets anders tegen de verborgen reflux namelijk rantidine. Dit kan ik mengen in de voeding en voord de moeilijke stoelgang krijgt ze lactulose, die is vloeibaar en kan ik ook gemakkelijk mengen met de voeding.

Ik geef dan eerste een flesje met een beetje voeding gemengd met de medicijnen zodat ik zeker weet dat ze de mediciijnen op heeft en daarna de rest van het flesje.

 

Succes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use