Jump to content

tips voor fietsen???


witje

Recommended Posts

Wij zijn de trotse ouders van inmiddels al weer een 8 maanden oude knul en nu vervoer ik hem inde maxi cosi met speciale beugel op de bagagedrager van mijn fiets. Hij zit al heel goed en we gebruiken in de auto ook al zijn grote autostoel.

Nu had ik een voorzitje voor op de fiets te leen van mijn vriendin, maar dan kan ik zelf niet meer opstappen, zit te weinig ruimte tussen zitje en zadel.

 

Nu ben ik op zoek naar tips over een goede ( mama) fiets. Welke hebben jullie, hoe bevalt hij. Waar hebben jullie naar gekeken met kopen. Ik wil hem zowiezo eerst in een voorzitje hebben en niet gelijk achter.

 

Dus tips aub.....

Link to comment
Share on other sites

Hee Sandra,

 

Volgens mij heb ik een vriendin eens gehoord over een mama stuur. Dus dat je alleen je stuur hoeft te vervangen. Kan dat kloppen? Zou natuurlijk schelen als je geen hele nieuwe fiets hoeft te kopen.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Witje

 

Ik heb ook een moederstuur gehad je hebt dan 13 cm meer ruimte, scheelt echt, kan voldoende zijn.

Ik heb de batavus mambo de luxe, maar hij is wel groot en zwaar, wel heel degelijk.

Ik vind het prettig dat er een dubbel standaard opzit (pootjes aan 2 kanten) voor het omvallen.

En er zit bij mij een stuurslot op dat wil zeggen dat je het stuur kan vastzetten tijdens het in het stoeltje zetten van je kindje en hij niet opzwaait.

 

Ik ben ook begonnen met voorzitje, en moederstuur (kon ook niet opstappen) ik ben best klein 157 en zag de stoepen niet door het windscherm wat ik had, ik reed daarom heel onzeker en vond het eng, gauw over gestapt op achter (kan vanaf 9 kilo/9 mndn) dit ligt aan mij hoorom kwam omdat ik onzeker wa sen omdat en ik klein ben en daarom niet over het scherm kon kijken combinatie van dus, en ik woon midden in een grote stad dus heel druk met verkeer.

Nee dus achter zonder moederstuur en windscherm en ik rij nu zelfverzekerd en met plezier.

 

Wat ook een mogelijk voor je is.....

Is steppend opstappen, net als een man zeg maar dan heb je namelijk minder ruimte nodig .

Ik kon dat niet , weet niet waarom, ws omdat ik het niet gewent ben om te doen, tegen mijn zeiden ze, kwestie van wennen, maar niet voor mij.

Maar misschien lukt het jou wel!

 

Hopelijk kan je gauw fietsen.

 

Liefs Claudia

Link to comment
Share on other sites

Alleen een mamastuur is niet echt een optie. Kan hem dan niet in het zitje zetten, heb een bok als standaard zodat hij niet omvalt nu met de maxi cosi en mijn stuur draaid helemaal om.

 

Ben echt op zoek naar een nieuwe fiets, mijn oude "doet" het ook niet goed meer. Tandwielen van de versnelling zijn naar de eeuwige jachtvelden bijna.

 

Dat opstappen als een man dat lukt me ook niet. Ik ben ook niet zo groot hoor 1,62. Ik ga eens kijken naar de batavis mambo, wie weet wel iets voor mij. Moet een beetje robuust en sterk zijn, woon in een nieuwbouwwijk waar voorlopig nog niet alle straten perfect zijn dus aan iets iels hem ik zowiezo niks.

Link to comment
Share on other sites

He Witje,

 

Ik heb een gazellle bloom en deze bevalt mij erg goed heb volldoende ruimte zelfs nu met mijn dikke buik.

Deze fiet

 

s wordt in de kleinere frame maten gemaakt met 26'' wielen waardoor je beter met de voeten aan de grond kunt komen.

Andere tip ga steppend opstappen en dan eerst met je been terhoogte van je knie tussen het zitje en je zadel door dan pas met je billen op het zadel zostap je dus ook af. Wij hebben zelf een fietse zaak en ik moet zeggen dat ik op elke fiets kan opstappen met een zitje als ik he op deze manier doe.

 

Heel veel succes met het uitzoeken!

Link to comment
Share on other sites

Hoi witje/san,

 

Ik zelf heb al n paar jaar n elektrische fiets dwz een die

Trapondersteuning geeft, helemaal top .. 10 km fietsen of nog verder is n fluitje en wind tegen who cares.

 

Misschien ook n overweging waard.

Succes met beslissen

Eer

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use