Jump to content

Iemand ervaring met Clexane?


noor
 Share

Recommended Posts

Hallo

 

Wij gaan binnenkort een allerlaatste poging voor een brusje doen.

 

Ter voorkoming van nog eens een miskraam adviseert mijn prof nu 1 maal daags een injectie Clexane 40 mg te gebruiken vanaf de eicel pickup.

 

Ik heb geen stollingsafwijking maar volgens mij wil hij het meer geven zodat mijn lichaam het embryo beter accepteert. Het schijnt daarnaast ook te worden gegeven aan vrouwen met een innestelprobleem.

 

Heeft iemand hier ervaring mee?

 

Groetjes

Noor

Link to comment
Share on other sites

lieve Noor. Ik las net je berichtje op het andere topic over je laatste miskraam. Wat zal je wereld even op zijn kop hebben gestaan, meis.

Ik heb zelf nog geen ervaring met clexane, maar ga dit de komende poging ook gebruiken vanwege een stollingsafwijking. Er is mij heparine voorgeschreven, maar dat zou hetzelfde zijn als clexane. Wij gaan vanaf volgende week weer starten met een poging en hou je anders wel op de hogte van de ervaring met heparine.

Je zou eventueel via dr Pf ook kunen vragen naar Trental. Dat zou als bijwerking hebben dat het de baarmoeder bete doorbloed. Het wordt normaal gesproken eigenlijk voor heel iets anders voorgeschreven. Ik had die info via een topic op freya en heb direct dr, Pf gemaild. Die stond er niet negatief tegenover. Mogelijk ook iets voor jou om na te vragen?

Alvast heel veel succes voor de komende poging!

Link to comment
Share on other sites

Oja, Noor. Even een kleine aanvulling op mijn eerdere berichtje. Ik weet niet of trental samen kan/ mag met clexane, hoor.

Ik had het met dr. Pf over het gebruik van trental gehad. Hij wilde eventueel wel een recept uitschrijven.

Vandaag in Gent bleek echter dat zij mij toch fraxiparine (is heparine) voor gaan schrijven.

Moet het nog aan Pf vragen hoe het zit met heparine en trental. Ik wil nl ook weten wat de voor en nadelen zijn van beide.

Link to comment
Share on other sites

Wen ik kan geen handtekeningen lezen vanf de ipad, maar jullie hebben al een kindje... ging dat ook zo moeizaam of ukte dat makkelijker?

 

Wat een gedoe he, al die meds... het wordt gaande gekker. ik ga even over trental lezen uit nieuwsgierigheid.

 

lieve groetjes

Link to comment
Share on other sites

Lieve Noor, ja, wij hebben ook al een kindje vanuit icsi. Onze kleine man wordt inmiddels in de zomer alweer 4 jaartjes oud.

Sinds 2009 bezig voor een tweede kindje.

Met mijn zoontje raakte ik na de allereerste icsi behandeling zwanger. Ik had dat totaal niet verwacht en hield op het gebied van levenstijl zoals supplementen etc nergens rekening mee.

Nu inmiddels 4 pogingen verder met allerlei supplementen en medicijnen. Laatste poging zelfs met prednisolon en intralllipid.

Helaas.

Toch blijven wij hoop en vertrouwen hebben.

 

Jullie hebben toch ook een kleine man? Ik kan mij herinneren dat jullie daar toch ook meerdere pogingen voor hebben gedaan?

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Ja ik heb er ervaring mee ik heb het 13 weken gebruikt. Zelf geïnjecteerd in mijn buik vanaf de terugplaatsing.

Het zijn kant en klare injectienaalden. Ik heb nog een hele boel over.

Het werd door mijn arts in Istanbul tm 15 weken voorgeschreven maar ik ben zelf eerder gestopt.

De arts vertelde dat het inderdaad niet wetenschappelijk bewezen is maar dat het ongevaarlijk was.

Ik ben 40 en dan heb je vaker innestelingsproblemen. Ik ben nu 5,5 maanden zwanger, of het door clexane komt geen idee.

De artsen hier in Nederland vonden het geloof ik een beetje vreemd. Die zouden het niet hebben voorgeschreven.

Stuur maar een PB als je meer wilt weten.

Link to comment
Share on other sites

he he eindelijk iemand die het heeft gebruikt! En van harte met je zwangerschap!! ik stuur je een pb zodra ik weer een normale pc heb. Groetjes en fijn weekend (nog even)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use