Ga naar inhoud
J0se

Mama's en kindjes met koemelkallergie

Aanbevolen berichten

Meiden,

 

Er was ooit een topic mbt kma, maar kan hem niet terugvinden, dus ik open een nieuwe.

Zou het fijn vinden als we ervaringen kunnen delen mbt voeding.

L heeft zeker kma, dat is inmiddels bewezen.

We zijn al begonnen met vaste voeding ( groente en fruit) en daar kan ik aardig mijn weg in vinden. Gewoon heeeeel rustig alles opbouwen. Nu lijkt het wel dat L uitslag krijgt van boontjes :(

Maar goed, ik ben vooral benieuwd wat jullie voor koekjes, brood enz. geven. Want in die fase zijn we ook bijna beland.

 

Groetjes José

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Jose,Leuk initiatief!Waarschijnlijk kan ik meer met jouw adviezen dan jij met de mijne, maar ik sluit me graag bij dit topic aan.Vince heeft verborgen reflux en mogelijk kma. Hij krijgt sinds een week Neocate en doet het daar prima op. 18 en 25 mei hebben we de provocatietest in het ziekenhuis en zal blijken of Vince idd kma heeft.Liefs Melis

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik hoop dat er meer mama's aansluiten ;) Ik vind het nogal een gepuzzel met al die producten en aan elkaars ervaringen heb je wat :)

 

Spannend Melis, die provocatietesten.. Weet nog dat ik er zooo tegenop zag. Zo van, wat doen we ons meisje aan? Maar achteraf erg blij dat we het toch gedaan hebben.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Vince krijgt de ene koemelk en de andere dag koemelkvrije melk.. Om 8.00 uur beginnen ze met 1cc en met stapjes van 10cc wordt het opgevoerd tot uiteindelijk in totaal 300cc in 4 uur tijd. Voor/tijdens/na het drinken wordt er van alles in de gaten gehouden. Ben benieuwd!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Precies zoals het bij ons ook is gegaan, alleen weet je niet welke dag wel of niet met koemelk is ;) Komt helemaal goed en dan heb je ook 'zekerheid'!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

L.aetitia is nu 14 maanden en de koemelkallergie en verborgen reflux reeds te boven ( overgroeid).

Ik had een voedingsmiddelenlijst bij het voedingscentrum besteld ( kost wel geld); daarin stonden superveel merken voedingsmiddelen zonder koemelk. Die lijst gebruikte ik bij het maken van mijn boodschappenlijstje en dan hoefde ik in de winkel niet meer te zoeken. Scheel de veel tijd... Ze dronk pepti flesvoeding ( kreeg ik een jaar vergoed) en daar deed ik johannesbroodpitmeel door vanwege de reflux. Osteopaat heeft uiteindeli gemaakt dat ze daar geen medicatie meer voor hoefde te gebruiken. Succes!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Jose, hoe is het met jou en L?

 

Geef jij haar toevallig ook rijstebloem door haar fles? Op de verpakking staat dat het vanaf 4+ maanden mag, maar zou het kwaad kunnen als je hier iets eerder mee begint?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoihoi, ja hier alles goed hoor! Jammer, dat dit topic niet zo leeft. Merk wel nu ik steeds meer mag geven ( introduceren) het steeds lastiger wordt met wat mag ik wel en niet geven? Tussendoortjes bijvoorbeeld....

Ook heeft L weer erg last van eczeem, zou ze nu weer iets niet kunnen verdragen? Zouden het de katten zijn? Of icm haar erg droge huid?

Wist ik het maar, smeer me suf met Lanettecrème ( bij de apotheek gehaald) en ze gaat nog maar 2 keer per week in bad met extra vette badolie van Balneum.

 

Anyway....

 

De rijstebloem...pffff....volgens mij ben ik daar mee begonnen iets voordat ze 4 maanden was, 3,5 maand of zo.

Ik zie dat V nu 2 maanden en 3 weken is, zou er persoonlijk nog even mee wachten. Juist voor de darmpjes, deze schijnen er nog niet klaar voor te zijn. En aangezien zijn darmen de afgelopen tijd een behoorlijke tetter hebben gehad, zou ik het even laten. Maar goed, wie ben ik?

Als jij je er goed bij voelt, moet je het gewoon doen. Weet wel dat rijstebloem kán verstoppen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Vince heeft ook een onwijs droge huid :-( Thnx voor je advies, ik wacht er idd nog maar even mee!Ben op stap met Vince, we gaan met de trein naar Amsterdam om papa van z'n werk te halen en een cadeau voor z'n b-day te kopen!!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Oh wat leuk zeg! Zal Papa leuk vinden :) Wat voor leuks ga je kopen?

 

Ennuh.....had je nog navraag gedaan over die ene romper? Dan weet jij het wel :P Papa van L is ook bijna jarig ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Manlief wil Prada's... Haha! Ga het zo direct voor je vragen als ik bij z'n werk ben!Wordt vervolgd!!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hey Jose!

 

Hoe is het met je? Hoe is het leven als werkende mama?

 

Afgelopen vrijdag hebben we de 1e dag van de provocatietest gehad. Elke 20 minuten kreeg Vince melk oplopend van 1cc tot 90cc. Bij fles nr. 4 met 30cc leek het fout te gaan; meneer kwam onder de uitslag te zitten en liet onwijs veel windjes. Ik heb zo'n flauw vermoeden dat hij dus koemelk heeft gehad. Ook nu nog zit z'n lichaampje onder de rode vlekken.

Ben benieuwd hoe het volgende week vrijdag gaat!

 

Fijn weekend nog!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Jose,

 

Nou, vandaag de kogel door de kerk; Vince heeft idd koemelkallergie! Zkh wilde ons overzetten op Nutrilon Pepti, maar dat wilde we niet. We blijven dus komend half jaar Neocate geven!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hè wat fijn! Fijn in de zin dat jullie vermoeden nu bevestigd is, dan kun je ernaar handelen. En waarom inderdaad van voeding switchen als hij het zo goed doet op de Neocate? Hebben wij ook gedaan hoor, wilden ook niet anders....onze eliminatieronde bestond uit Pepti, vandaar.

Last van je schouders, alhoewel....de puzzel die je te wachten staat, is ook nog behoorlijk lastig hoor ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi hoi,

 

Zijn er nog meiden die in dit topic meeschrijven? Lijkt me handig om ervaringen qua bijvoeding uit te wisselen, want ik vind het soms zoeken naar een speld in een hooiberg!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Mogelijk dat ik meeschrijven ga! Geef nog volledige borstvoeding, maar zit vanwege exzeem en reflux klachten op ern koemelkvrij dieet (ook de lijst van het voedingscentrum erbij idd). Over 2 maanden bijvoeding, kijk er wel naar uit! Ook al zal het best even puzzelen worden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Testr,

 

Welkom hier!

 

Mijn zoontje heeft ook verborgen reflux en eczeem gehad, sinds hij koemelkvrije voeding krijgt is het enorm verminderd. Tegen de eczeem gebruik ik ABC Dophilus, helpt o.a. ook tegen darmkrampjes. Het is een probiotica en aangezien eczeem vanuit de darmen komt helpt dit goed.

 

Het is idd soms best puzzelen qua bijvoeding, maar veel potjes van Olvarit zijn koemelkeiwit vrij. Ook kan je natuurlijk veel hapjes zelf maken, het Opperdepop kookboek van de AH is hierbij erg handig!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Zijn er nog mama's met kindjes die koemelkallergie hebben?

 

Ik heb nog 4 dozen Neocate Active staan voor kindjes > 12 maanden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden • Berichten

  • Hoi catlover, Heel veel succes in je volgende traject in Dusseldorf!! De controle-echo's kunnen in nederland, maar hebben wij niet voor gekozen....we lieten het liever allemaal bij hun...dat voelde het vertrouwdst. Wij zijn nu in Dusseldorf in het traject gestapt voor onze 5e en laatste ICSI poging. Afgelopen maandag punctie gehad en vanaf zaterdag op het wachtbankje....(daar plaatsen ze de 5e dag terug ipv de 3e dag, de eicel is dan sterker....) In Dusseldorf hebben wij tot nu toe goede ervaringen met de rust, gezellige en persoonlijke sfeer, eerlijkheid, positiviteit en artsen/gynaecologen die andere en meer mogelijkheden bieden om het gevoel te hebben dat we er in ieder geval alles aan gedaan hebben om mama te mogen worden. Mijn pijnklachten met de punctie en gevoelige eierstokken worden daar bijvoorbeeld wel serieus genomen... In nederland kreeg ik pas na de 3e poging een roesje...en tijdens het roesje ervaarde ik nog pijn...Toen het te laat was, namen ze mijn klachten pas echt serieus... In Dusseldorf werd mij verteld dat ik zeer waarschijnlijk ooit een ontsteking aan mijn eierstok heb gehad en de aanmaak van eicellen daardoor minimaal is. ( lage AMH waarde zit niet in de familie bij ons) De voorraad is toen verloren gegaan en de eierstok blijft gevoelig en functioneert niet goed....Daardoor ervaar ik met een punctie ondragelijke pijn, door de morfine heen(die je in nederland door het infuus heen krijgt) ook een echo is al erg pijnlijk, maar is nog draagzaam. De punctie in Dusseldorf werd bij mij onder algehele narcose gedaan, zodat ze ook beter bij mijn eierstok konden komen en ik volledig in rust en pijnloos de punctie kon ondergaan. Standaard geven ze altijd sowieso een roesje. Ik mocht na de punctie pas naar huis als de pijnscore op 3 zat en ik niet misselijk was na het drinken en licht eten...en daar deden ze alles aan. In nederland ga je met of zonder pijn, na de punctie naar huis....de standaard behandeling... Ze hebben de werking van mijn bijnieren onderzocht. De waarde was erg laag waardoor ik nu DHEA voorgeschreven heb gekregen. Ook akkoord gegaan met scratching van tevoren( baarmoederslijmvlies onderzoeken op antistoffen)  Erg belangrijk voor een betere innestelingskans, wat steeds fout gaat bij mij. Alleen in Nederland niet wetenschappelijk bewezen...... Zo ook gewoon telefonisch contact....in nederland moest ik zelfs digitaal de uitslag van de test doorgeven en kreeg ik digitaal antwoord. Kortom: in nederland waren we het onpersoonlijke stukje helemaal beu en behandeling door meerdere artsen, waardoor geen 1 vaste lijn. Ze hebben foutjes gemaakt: bloed kwijt gemaakt na bloedprikken, verkeerde of geen voorlichting gegeven, communicatie onderling verliep niet goed en alles werd over 1 dezelfde grote boeg gegooid. In Dusseldorf loopt dit allemaal tot nu toe erg goed en worden zelfs de hormonen op mijn situatie afgestemd om het beste resultaat te krijgen....hormonen die in nederland niet gebruikt worden ( zitten niet in het standaardpakket)  Geen witte utrogestan bolletjes meer vaginaal inbrengen!! Maar tabletten met minder bijwerkingen en beter geteste resultaten! Mocht je binnen de standaarden vallen, zijn ze in nederland erg kundig en is dat voldoende. Val je er buiten en dan ook nog beiden, wordt je in nederland volgens de standaarden behandeld en je er niet van op de hoogte gebracht dat er meer mogelijkheden zijn in het buitenland....als je er naar vraagt wordt je soms nog voorgelogen ook...Tenminste zo hebben wij dat ervaren.....Hierdoor verspeel je kansen.. Sorry voor mijn lange verhaal, maar het lukte me niet korter☺ Hopelijk hebben jij en anderen wat aan mijn ervaringen..
  • Hallo Tata, Even kort mijn verhaal. 5 iui pogingen gehad. Bij de 2e zwanger en werd een miskraam. Vandaag net de laatste cryo-terugplaatsing gehad van 3 ivf pogingen.  Ik heb de medicijnen al in huis voor een 4e ivf in Düsseldorf. Daar ga ik binnenkort beginnen. Ik mag de controle echo's doen bij Nijbarrahus in Wolvega. Wat zijn jouw goede ervaringen met Düsseldorf en heb je ook de controle echo's in Nederland gedaan? Iedereen ook heel veel geluk en sterkte gewenst!  
  • Hoi tata, Wij zitten bij vivaneo. Zijn er ook nog andere klinieken in dusseldorf dan? Inderdaad erg spannend. Als alles goed gaat heb ik a.s. zaterdag een terugplaatsing. Wat is jouw verhaal als ik vragen mag?    
  • Cryo’s uit 2012, net voordat ik zwanger werd van mijn dochter. Erg bijzonder dat deze eerder zijn ontstaan dan haar🥰
  • Hoi hoi ik heb net alles achter de rug maar ik heb goeie ervaringen met de hormonen😀
 • Topics

×

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden