Ga naar inhoud
J0se

Mama's en kindjes met koemelkallergie

Aanbevolen berichten

Meiden,

 

Er was ooit een topic mbt kma, maar kan hem niet terugvinden, dus ik open een nieuwe.

Zou het fijn vinden als we ervaringen kunnen delen mbt voeding.

L heeft zeker kma, dat is inmiddels bewezen.

We zijn al begonnen met vaste voeding ( groente en fruit) en daar kan ik aardig mijn weg in vinden. Gewoon heeeeel rustig alles opbouwen. Nu lijkt het wel dat L uitslag krijgt van boontjes :(

Maar goed, ik ben vooral benieuwd wat jullie voor koekjes, brood enz. geven. Want in die fase zijn we ook bijna beland.

 

Groetjes José

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Jose,Leuk initiatief!Waarschijnlijk kan ik meer met jouw adviezen dan jij met de mijne, maar ik sluit me graag bij dit topic aan.Vince heeft verborgen reflux en mogelijk kma. Hij krijgt sinds een week Neocate en doet het daar prima op. 18 en 25 mei hebben we de provocatietest in het ziekenhuis en zal blijken of Vince idd kma heeft.Liefs Melis

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik hoop dat er meer mama's aansluiten ;) Ik vind het nogal een gepuzzel met al die producten en aan elkaars ervaringen heb je wat :)

 

Spannend Melis, die provocatietesten.. Weet nog dat ik er zooo tegenop zag. Zo van, wat doen we ons meisje aan? Maar achteraf erg blij dat we het toch gedaan hebben.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Vince krijgt de ene koemelk en de andere dag koemelkvrije melk.. Om 8.00 uur beginnen ze met 1cc en met stapjes van 10cc wordt het opgevoerd tot uiteindelijk in totaal 300cc in 4 uur tijd. Voor/tijdens/na het drinken wordt er van alles in de gaten gehouden. Ben benieuwd!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Precies zoals het bij ons ook is gegaan, alleen weet je niet welke dag wel of niet met koemelk is ;) Komt helemaal goed en dan heb je ook 'zekerheid'!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

L.aetitia is nu 14 maanden en de koemelkallergie en verborgen reflux reeds te boven ( overgroeid).

Ik had een voedingsmiddelenlijst bij het voedingscentrum besteld ( kost wel geld); daarin stonden superveel merken voedingsmiddelen zonder koemelk. Die lijst gebruikte ik bij het maken van mijn boodschappenlijstje en dan hoefde ik in de winkel niet meer te zoeken. Scheel de veel tijd... Ze dronk pepti flesvoeding ( kreeg ik een jaar vergoed) en daar deed ik johannesbroodpitmeel door vanwege de reflux. Osteopaat heeft uiteindeli gemaakt dat ze daar geen medicatie meer voor hoefde te gebruiken. Succes!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Jose, hoe is het met jou en L?

 

Geef jij haar toevallig ook rijstebloem door haar fles? Op de verpakking staat dat het vanaf 4+ maanden mag, maar zou het kwaad kunnen als je hier iets eerder mee begint?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoihoi, ja hier alles goed hoor! Jammer, dat dit topic niet zo leeft. Merk wel nu ik steeds meer mag geven ( introduceren) het steeds lastiger wordt met wat mag ik wel en niet geven? Tussendoortjes bijvoorbeeld....

Ook heeft L weer erg last van eczeem, zou ze nu weer iets niet kunnen verdragen? Zouden het de katten zijn? Of icm haar erg droge huid?

Wist ik het maar, smeer me suf met Lanettecrème ( bij de apotheek gehaald) en ze gaat nog maar 2 keer per week in bad met extra vette badolie van Balneum.

 

Anyway....

 

De rijstebloem...pffff....volgens mij ben ik daar mee begonnen iets voordat ze 4 maanden was, 3,5 maand of zo.

Ik zie dat V nu 2 maanden en 3 weken is, zou er persoonlijk nog even mee wachten. Juist voor de darmpjes, deze schijnen er nog niet klaar voor te zijn. En aangezien zijn darmen de afgelopen tijd een behoorlijke tetter hebben gehad, zou ik het even laten. Maar goed, wie ben ik?

Als jij je er goed bij voelt, moet je het gewoon doen. Weet wel dat rijstebloem kán verstoppen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Vince heeft ook een onwijs droge huid :-( Thnx voor je advies, ik wacht er idd nog maar even mee!Ben op stap met Vince, we gaan met de trein naar Amsterdam om papa van z'n werk te halen en een cadeau voor z'n b-day te kopen!!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Oh wat leuk zeg! Zal Papa leuk vinden :) Wat voor leuks ga je kopen?

 

Ennuh.....had je nog navraag gedaan over die ene romper? Dan weet jij het wel :P Papa van L is ook bijna jarig ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Manlief wil Prada's... Haha! Ga het zo direct voor je vragen als ik bij z'n werk ben!Wordt vervolgd!!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hey Jose!

 

Hoe is het met je? Hoe is het leven als werkende mama?

 

Afgelopen vrijdag hebben we de 1e dag van de provocatietest gehad. Elke 20 minuten kreeg Vince melk oplopend van 1cc tot 90cc. Bij fles nr. 4 met 30cc leek het fout te gaan; meneer kwam onder de uitslag te zitten en liet onwijs veel windjes. Ik heb zo'n flauw vermoeden dat hij dus koemelk heeft gehad. Ook nu nog zit z'n lichaampje onder de rode vlekken.

Ben benieuwd hoe het volgende week vrijdag gaat!

 

Fijn weekend nog!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Jose,

 

Nou, vandaag de kogel door de kerk; Vince heeft idd koemelkallergie! Zkh wilde ons overzetten op Nutrilon Pepti, maar dat wilde we niet. We blijven dus komend half jaar Neocate geven!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hè wat fijn! Fijn in de zin dat jullie vermoeden nu bevestigd is, dan kun je ernaar handelen. En waarom inderdaad van voeding switchen als hij het zo goed doet op de Neocate? Hebben wij ook gedaan hoor, wilden ook niet anders....onze eliminatieronde bestond uit Pepti, vandaar.

Last van je schouders, alhoewel....de puzzel die je te wachten staat, is ook nog behoorlijk lastig hoor ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi hoi,

 

Zijn er nog meiden die in dit topic meeschrijven? Lijkt me handig om ervaringen qua bijvoeding uit te wisselen, want ik vind het soms zoeken naar een speld in een hooiberg!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Mogelijk dat ik meeschrijven ga! Geef nog volledige borstvoeding, maar zit vanwege exzeem en reflux klachten op ern koemelkvrij dieet (ook de lijst van het voedingscentrum erbij idd). Over 2 maanden bijvoeding, kijk er wel naar uit! Ook al zal het best even puzzelen worden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Testr,

 

Welkom hier!

 

Mijn zoontje heeft ook verborgen reflux en eczeem gehad, sinds hij koemelkvrije voeding krijgt is het enorm verminderd. Tegen de eczeem gebruik ik ABC Dophilus, helpt o.a. ook tegen darmkrampjes. Het is een probiotica en aangezien eczeem vanuit de darmen komt helpt dit goed.

 

Het is idd soms best puzzelen qua bijvoeding, maar veel potjes van Olvarit zijn koemelkeiwit vrij. Ook kan je natuurlijk veel hapjes zelf maken, het Opperdepop kookboek van de AH is hierbij erg handig!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Zijn er nog mama's met kindjes die koemelkallergie hebben?

 

Ik heb nog 4 dozen Neocate Active staan voor kindjes > 12 maanden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden • Berichten

  • Ik zoek nog GOndela , wie kan mij helpen 
  • Hoi Steffie,  Dat scheelt enorm als je een eigen donor hebt. Ik hoop ook voor je dat het nu raak zal zijn. In Düsseldorf doen ze behandelingen die ze hier niet doen zoals een embryo terugplaatsen bij 5 dagen. In Nederland doen ze het bij 3 dagen. De medicijnen zijn ook totaal anders als in Nederland. Heb hier al 3 ivf pogingen gehad en dat heeft niets opgeleverd. Ik wil er echt alles aan gedaan hebben om zwanger te worden. Ik ben bijna 43. Dus het is nu of nooit! Ik hoop dat ik in het weekend ongesteld word en komende week kan beginnen. De medicijnen heb ik al in huis.  
  • Hoi catlover  Wij hebben via de donor handig i.v.m. dat mijn vriend geen zaad heeft. Heb ook nog niet aan de hormonen gezeten en dat ga ik nu wel dus erg spannend allemaal. Hoop dat me laatste kans iui  raak zal zijn.   Waarom in Düsseldorf als ik vragen mag? En wanneer ga je beginnen in Düsseldorf?  Dankjewel  en jij ook heel veel succes!
  • Hallo Stefanie, Leuk dat je ook op het forum zit. Komt er wat leven in de brouwerij.  Je hebt al heel veel iui pogingen achter de rug. Hebben jullie een eigen donor of via de donorbank? Dat is een kostbare aangelegenheid namelijk.  Spannend dat je ook gaat beginnen met ivf. Ik ga zelf beginnen met ivf in Düsseldorf. Net als jij zie ik er ook wel tegenop vanwege de afstand.  Ik wens jullie heel veel succes en hoop dat het gauw lukt.  Hou ons op de hoogte hier! Groetjes,   Catlover  
  • Hee,   Weet niet of ik hier goed zit maar zie weinig berichten van de afgelopen dagen op deze forums.. Ik zal me even voorstellen ik ben Stephanie 24 jaar en wij zijn bijna 2 jaar bezig. We zijn nu nog bezig met iui  met donorzaad  aankomende  keer word onze 15e keer.. Heb 2 miskramen gehad. En ga na aankomende keer beginnen aan ivf. Ik vind het wel fijn om verhalen te lezen van vrouwen die met soort gelijke dingen bezig zijn. Heb zelf nog nooit iets geschreven op een site  maar misschien is dit wel fijn dus doe ik het nu gewoon!🤗. Ik kijk wel naar de ivf op ook i.v.m. mijn werk en ik 1 uur moet rijden naar het ziekenhuis telkens. Iedereen heel veel succes!   Groetjes
 • Topics

×

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden