Ga naar inhoud
J0se

Mama's en kindjes met koemelkallergie

Aanbevolen berichten

Meiden,

 

Er was ooit een topic mbt kma, maar kan hem niet terugvinden, dus ik open een nieuwe.

Zou het fijn vinden als we ervaringen kunnen delen mbt voeding.

L heeft zeker kma, dat is inmiddels bewezen.

We zijn al begonnen met vaste voeding ( groente en fruit) en daar kan ik aardig mijn weg in vinden. Gewoon heeeeel rustig alles opbouwen. Nu lijkt het wel dat L uitslag krijgt van boontjes :(

Maar goed, ik ben vooral benieuwd wat jullie voor koekjes, brood enz. geven. Want in die fase zijn we ook bijna beland.

 

Groetjes José

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Jose,Leuk initiatief!Waarschijnlijk kan ik meer met jouw adviezen dan jij met de mijne, maar ik sluit me graag bij dit topic aan.Vince heeft verborgen reflux en mogelijk kma. Hij krijgt sinds een week Neocate en doet het daar prima op. 18 en 25 mei hebben we de provocatietest in het ziekenhuis en zal blijken of Vince idd kma heeft.Liefs Melis

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik hoop dat er meer mama's aansluiten ;) Ik vind het nogal een gepuzzel met al die producten en aan elkaars ervaringen heb je wat :)

 

Spannend Melis, die provocatietesten.. Weet nog dat ik er zooo tegenop zag. Zo van, wat doen we ons meisje aan? Maar achteraf erg blij dat we het toch gedaan hebben.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Vince krijgt de ene koemelk en de andere dag koemelkvrije melk.. Om 8.00 uur beginnen ze met 1cc en met stapjes van 10cc wordt het opgevoerd tot uiteindelijk in totaal 300cc in 4 uur tijd. Voor/tijdens/na het drinken wordt er van alles in de gaten gehouden. Ben benieuwd!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Precies zoals het bij ons ook is gegaan, alleen weet je niet welke dag wel of niet met koemelk is ;) Komt helemaal goed en dan heb je ook 'zekerheid'!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

L.aetitia is nu 14 maanden en de koemelkallergie en verborgen reflux reeds te boven ( overgroeid).

Ik had een voedingsmiddelenlijst bij het voedingscentrum besteld ( kost wel geld); daarin stonden superveel merken voedingsmiddelen zonder koemelk. Die lijst gebruikte ik bij het maken van mijn boodschappenlijstje en dan hoefde ik in de winkel niet meer te zoeken. Scheel de veel tijd... Ze dronk pepti flesvoeding ( kreeg ik een jaar vergoed) en daar deed ik johannesbroodpitmeel door vanwege de reflux. Osteopaat heeft uiteindeli gemaakt dat ze daar geen medicatie meer voor hoefde te gebruiken. Succes!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Jose, hoe is het met jou en L?

 

Geef jij haar toevallig ook rijstebloem door haar fles? Op de verpakking staat dat het vanaf 4+ maanden mag, maar zou het kwaad kunnen als je hier iets eerder mee begint?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoihoi, ja hier alles goed hoor! Jammer, dat dit topic niet zo leeft. Merk wel nu ik steeds meer mag geven ( introduceren) het steeds lastiger wordt met wat mag ik wel en niet geven? Tussendoortjes bijvoorbeeld....

Ook heeft L weer erg last van eczeem, zou ze nu weer iets niet kunnen verdragen? Zouden het de katten zijn? Of icm haar erg droge huid?

Wist ik het maar, smeer me suf met Lanettecrème ( bij de apotheek gehaald) en ze gaat nog maar 2 keer per week in bad met extra vette badolie van Balneum.

 

Anyway....

 

De rijstebloem...pffff....volgens mij ben ik daar mee begonnen iets voordat ze 4 maanden was, 3,5 maand of zo.

Ik zie dat V nu 2 maanden en 3 weken is, zou er persoonlijk nog even mee wachten. Juist voor de darmpjes, deze schijnen er nog niet klaar voor te zijn. En aangezien zijn darmen de afgelopen tijd een behoorlijke tetter hebben gehad, zou ik het even laten. Maar goed, wie ben ik?

Als jij je er goed bij voelt, moet je het gewoon doen. Weet wel dat rijstebloem kán verstoppen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Vince heeft ook een onwijs droge huid :-( Thnx voor je advies, ik wacht er idd nog maar even mee!Ben op stap met Vince, we gaan met de trein naar Amsterdam om papa van z'n werk te halen en een cadeau voor z'n b-day te kopen!!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Oh wat leuk zeg! Zal Papa leuk vinden :) Wat voor leuks ga je kopen?

 

Ennuh.....had je nog navraag gedaan over die ene romper? Dan weet jij het wel :P Papa van L is ook bijna jarig ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Manlief wil Prada's... Haha! Ga het zo direct voor je vragen als ik bij z'n werk ben!Wordt vervolgd!!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hey Jose!

 

Hoe is het met je? Hoe is het leven als werkende mama?

 

Afgelopen vrijdag hebben we de 1e dag van de provocatietest gehad. Elke 20 minuten kreeg Vince melk oplopend van 1cc tot 90cc. Bij fles nr. 4 met 30cc leek het fout te gaan; meneer kwam onder de uitslag te zitten en liet onwijs veel windjes. Ik heb zo'n flauw vermoeden dat hij dus koemelk heeft gehad. Ook nu nog zit z'n lichaampje onder de rode vlekken.

Ben benieuwd hoe het volgende week vrijdag gaat!

 

Fijn weekend nog!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Jose,

 

Nou, vandaag de kogel door de kerk; Vince heeft idd koemelkallergie! Zkh wilde ons overzetten op Nutrilon Pepti, maar dat wilde we niet. We blijven dus komend half jaar Neocate geven!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hè wat fijn! Fijn in de zin dat jullie vermoeden nu bevestigd is, dan kun je ernaar handelen. En waarom inderdaad van voeding switchen als hij het zo goed doet op de Neocate? Hebben wij ook gedaan hoor, wilden ook niet anders....onze eliminatieronde bestond uit Pepti, vandaar.

Last van je schouders, alhoewel....de puzzel die je te wachten staat, is ook nog behoorlijk lastig hoor ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi hoi,

 

Zijn er nog meiden die in dit topic meeschrijven? Lijkt me handig om ervaringen qua bijvoeding uit te wisselen, want ik vind het soms zoeken naar een speld in een hooiberg!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Mogelijk dat ik meeschrijven ga! Geef nog volledige borstvoeding, maar zit vanwege exzeem en reflux klachten op ern koemelkvrij dieet (ook de lijst van het voedingscentrum erbij idd). Over 2 maanden bijvoeding, kijk er wel naar uit! Ook al zal het best even puzzelen worden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Testr,

 

Welkom hier!

 

Mijn zoontje heeft ook verborgen reflux en eczeem gehad, sinds hij koemelkvrije voeding krijgt is het enorm verminderd. Tegen de eczeem gebruik ik ABC Dophilus, helpt o.a. ook tegen darmkrampjes. Het is een probiotica en aangezien eczeem vanuit de darmen komt helpt dit goed.

 

Het is idd soms best puzzelen qua bijvoeding, maar veel potjes van Olvarit zijn koemelkeiwit vrij. Ook kan je natuurlijk veel hapjes zelf maken, het Opperdepop kookboek van de AH is hierbij erg handig!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Zijn er nog mama's met kindjes die koemelkallergie hebben?

 

Ik heb nog 4 dozen Neocate Active staan voor kindjes > 12 maanden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden • Berichten

  • Ze horen bij die icsi poging uit 2012. Echt de polisvoorwaarden napluizen. Ja, flauwekul behandelen tot 43 jaar. Er zijn er genoeg die na die tijd ook nog zwanger worden. Net zo raar als maar 3 ivf/icsi pogingen vergoeden. De meeste stellen zijn binnen 3 keer ook niet zwanger.  Zoals jij het beschrijft, is het precies. Je durft nergens meer op te hopen. Zo bang dat het weer niets wordt. Dan kun je mij helemaal gaan opvegen. Ik heb de afgelopen weken al zo vaak in tranen gezeten. Ik neem ook al extra B12 tabletten voor de zekerheid. 's morgens en 's avonds eentje.  Dankjewel dat je zo meeleeft! 😘    
  • Nou ik zou het eigenlijk echt raar vinden als je nog cryos hebt deze na je 43 jaar niet meer kan tp?? Ik vind het al oneerlijk voor ons dat er een leeftijdsgrens is van 43 jaar. Andere stellen hebben dat niet, die mogen gewoon spontaan zwanger worden op hun 47e, niemand die hun dat verbiedt. Om nog maar niet te spreken over mannen die op hun 70e papa worden😡 ik denk dan. Stel je bent 42 1/2 en je hebt een punctie en dan 10 embryo’s dan moet je achter elkaar tp en als er 1 lukt mag je dus niet meer voor een 2e.... echt vreemd beleid. Ik weet hoe je je voelt. Ergens geloof je er niet meer in en toch wil je er zo graag in geloven maar je wilt ook weer de teleurstelling voorkomen. De komende 2 weken nemen je emoties ook echt een loopje met je, je speurt Google af bij elk sympthoompje of vraag. Pffff moedeloos. ik heb in het verleden 4 miskramen gehad. Kwam erachter dat dit door b12 te kort komt. Toen ik b12 tabletten ging slikken bleef mijn dochter zitten. Dus onder het mom van baadt het niet dan schaadt het niet... Heel veel sterkte en leuk de komende weken😘  
  • Hoi Caro-lin, De verhuizing is dus binnenkort al. Kan me voorstellen dat je dan genoeg te doen hebt.  Wat waardeloos dat je een rekening hebt gehad van de gynaecoloog. Ik heb ook altijd begrepen dat de terugplaatsing horen bij de ivf/icsi poging waar ze zijn uit voortgekomen. Dat dat niet geldt boven de 43 jaar heb ik nog nooit gehoord. Zou dat even heel goed nakijken in de polisvoorwaarden als ik jou was.  Heel jammer dat je nu die laatste 2 niet meer terugplaatst.  Het embryo is gisteren terug geplaatst. Het zal wel weer niks worden.😓 Heel veel succes met verhuizen. Hopelijk is alles gauw achter de rug.
  • Hoi Catlover, hopelijk heb je nu een mooie terugplaatsing achter de rug en blijft deze 9 maanden zitten. ja druk met de verhuizing. Ik heb dat qua stressnivo echt ouderschap. 30 maart is al zo dichtbij en er moet nog zo veel ingepakt en verhuisd worden, en dan weer uitgepakt. Nu een dochter van 4 jaar erbij werkt ook niet erg vlotter😉 wij hadden een financiële tegenvaller. Ik ben inmiddels 43 jaar en heb nu dus 2 mislukte terugplaatsingen achter de rug van een punctie uit 2012. Ik ben bij zorgzaam goed verzekerd, ster 4 en kregen daar een 4e icsipoging vergoed. masr nu ontvingen wij een consultrekening van 320 euro van de gyn! Blijkt dat na je 43 jaar de tp niet meer gwordt vergoed. Dit was alleen nog de 1e rekening, dan komt tp en medicatie er nog bij. Nou onze dikke spaarrekening is door de verhuizing dus ook leeg😫 ik had voor de tp nog gekeken op de website daar stond dat als je nog embryo’s over hebt uit een eerdere poging je deze vergoed krijgt en er stond geen leeftijd bij, maar dat zal ik dan wel verkeerd geïnterpreteerd hebben🤨 onze 2 laatste cryos gaan we derhalve niet meer terugplaatsen😥  onze kans voor een 2e is ook verkeken helaas. Maar wij hebben al een dochter mogen krijgen en in Ons geval dat geld is maar geld, jammer maar helaas. Staat niet gelijk aan jouw situatie. Ik hoop echt met je mee voor een geslaagde tp😘
  • Beste Dames, Vanmorgen was ik in Düsseldorf. Ik heb heel leuk zitten praten met een vrouw van 41 jaar uit Wageningen.  Indien deze vrouw op het forum zit dan contact opnemen? Ik vind het erg leuk om even te praten en ervaringen uit te wisselen. groeten, Catlover
 • Topics

×

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden