Jump to content

Succes percentage ICSI in Voorburg sterk gedaald..


NCM

Recommended Posts

Hallo

 

Ik heb de statistieken op de site van NVOG opgezocht. Als ik de succesvolle zwangerschappen in Voorburg (waar wij onder behandeling zijn) van 2010 vergelijk met 2009 dan is het percentage teruggelopen van 29 naar 23,6% (-20%). Ook is het aantal ICSI behandelingen van 389 naar 292 (-25%)gezakt. De getallen zijn voor vrouwen onder 40 jaar trouwens.

 

Heeft iemand een idee waardoor dit komt? Ik ga het ook eens in het ziekenhuis vragen maar aangezien mijn eerstvolgende afspraak mijn punctie is, denk ik niet dat ik aan deze vraag ga denken :S

 

Groeten

NCM

Link to comment
Share on other sites

Hmm vraag het me ook af! Ik ben er woensdag maar ik weet niet of ik eraan denk om het te vragen.

Wellicht heeft een en ander te maken met hun terugplaatsingsbeleid. Ze zijn sinds ergens in 2009 heel terughoudend in het terugplaatsen van meerdere embryo's. Dat drukt de slagingskansen enorm.

Waarom het aantal behandelingen is gezakt weet ik eigenlijk niet.

 

Het goede nieuws is wel dat ze nu een embryoscope hebben staan, en dat ze die sinds april ook echt in gebruik hebben. Onze embryo's komen daar ook vandaan en bij uitzondering hebben we er ook nog eens twee teruggekregen. Misschien zijn de cijfers van 2011 trouwens weer veel beter, het is en blijft een momentopname.

Link to comment
Share on other sites

Kan van alles zijn. Voorburg was altijd heel streng in zaken als overgewicht, roken etc. Misschien zijn ze daar soepeler in geworden. Misschien komen er juist meer 'moeilijke' gevallen nu naar Voorburg omdat ze in het EMC ed niet (meer) geholpen worden. Misschien is er vaker ivf toegepast ipv icsi, maar bleek dat niet succesvol. Etc etc. Misschien zijn die 100 icsi's minder wel toevallig de 100 die anders het percentage omhoog hadden gehaald...

 

Het is goed dat deze cijfers er zijn, ik hou van openheid en transparantie, maar kijk er voorzichtig naar. Stel in de regio Zuid-Holland doen 1000 stellen ivf/icsi. Dan zijn die verdeeld over Rotterdam (waar het Maasstad veel adverteert de laatste jaren en het EMC sinds verbouwing populair is), Leiden, Leiderdorp, Voorburg, Gouda en natuurlijk nog diverse andere streekziekenhuizen die samenwerken met laboratoria elders. Die verdeling zal elk jaar anders zijn, omdat mensen andere keuzes maken, anders worden doorverwezen etc. En daarmee zal ook elk jaar het slagingspercentage anders zijn. Want dit hangt voor een groot deel ook af van de stellen die de behandeling ondergaan en niet alleen van de behandeling. Ik heb in Vb nu niet direct bijgedragen aan goede scores, maar dat ligt meer aan mijn lijf dat de embryo's afstoot, dan aan hun behandeling en keuzes want ik heb altijd nog meer embryo's en cryo's dan ik elders had.

 

Desalnietemin ben ik natuurlijk wel erg nieuwsgierig naar hun eigen mening en evt verklaring!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use