Jump to content

Juni 2012 eerste/nieuwe ivf behandeling


nyonyacilla
 Share

Recommended Posts

Hoi,

 

Zijn er meiden die ook gaan beginnen met een poging en die willen schrijven op dit forum? Ik heb vorige maand mijn eerste poging moeten staken omdat ik te weinig eitjes aanmaakte. Heel teleurstellend. Maar vandaag te horen gekregen dat ik opnieuw mag gaan beginnen. Ben ik echt super blij mee. Ik ga het korte schema doen. Dit betekent dat ik op dag 2 van de cyclus moet beginnen met de decap spuit en dag 3 gonal f erbij. Ik schreef mee in het april forum en vond dat toch wel fijn. Je kan ervaringen delen en van elkaar leren.

 

groetjes

Cilla

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 82
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hoi Dames

 

Mag ik ook mee komen kletsen.

Ik heb pas een ivf behandeling gehad alleen is het afgelopen zaterdag mis gegaan, op wachtdag 9 na terugplaatsing, donderdag zou mijn testdatum zijn maar helaas, het heeft niet zo mogen zijn.

Maar heb donderdag toch een afspraak in het ziekenhuis om te bespreken hoe nu verder, heb nog 1 cryo. dus hoop stiekem dat ik er in de maand juni voor mag gaan, maar dat bespreken we donderdag.

Ik wens jullie heel veel succes met de behandeling....

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden, gelukkig ben ik dus niet de enige ;-). @Marielle wat super klote voor je dat het niet gelukt is. Een hele grote teleurstelling denk ik. Hoe voel jij je er nu bij? Maar het goede nieuws is dus dat jij nog een cryo hebt. Spannend, morgen hoor je dus wanneer ze dit gaan terug plaatsen. Ik las af en toe mee in het mei forum, daar schreef jij mee hé. Wat was de reden dat jouw eileider verwijdert moest worden? @ Jansuh, wat is jouw verhaal? Kom je oorspronkelijk uit Den Haag trouwens? Balen de wachtlijst. Waarschijnlijk wacht jij ook een tijdje.

Ik ben benieuwd of er hier meerdere meiden zijn die het korte schema hebben moeten doen. Bij mij gaat het nu eigenlijk razendsnel. Geen 3 weken wachten en gelijk al beginnen met de gonal f spuit. @ Marielle hoe is de punctie bij jou gegaan? Is het meegevallen? Ter info, ik woon in Den Haag en alleen de terugplaatsing heb ik in het LUMC in Leiden. De rest in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag.

Link to comment
Share on other sites

@nyon: Nee je bent niet de enige, ik voel me er rot over maar moet het accepteren dat het niet gelukt is, maar wil wel snel weer verder.

Heb nog 1 cryo maar dat gaat waarschijnlijk de maand juni niet worden, want eind juni begin juli begint de vakantie van het ziekenhuis , maar ga morgen toch eens vragen of er echt geen opties zijn. en ja ik schrijf mee in de maand mei, mijn eileider is verwijderd om dat ie verstopt zat, heb ooit een ontsteking gehad.

En de punctie heeft heel veel pijn gedaan bij mij, maar ik zou het zo weer doen, we weten waar we het voor doen.

En hoever ben jij nu met je bahandeling ben je al begonnen met spuiten of nog niet?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Marielle, ik snap dat wel dat je snel weer verder wilt. Dat wachten.......... Dat vind ik echt heel zwaar. Moet er een wachtmaand tussen zitten voordat de cryo terug geplaatst kan worden? Ik hoop dat je een positief antwoord krijgt morgen. Ik zit nu op dag 4 van mijn korte schema. Op dag 2 ben ik begonnen met decap spuiten en sinds dag 3 gonal f. Ik ben heel benieuwd hoe het nu gaat lopen. Ik hou maar rekening met het slechtste zodat ik niet te veel teleurstelling zal hebben als ik eventueel weer zou moeten stoppen. Ik heb ook een eileider die dicht zit. Waarom hebben ze er bij jou voor gekozen om het weg te halen?

Link to comment
Share on other sites

@nyon: Mijn eileider moest verwijderd worden voor de ivf behandeling omdat ik anders meer kans zou hebben op een buiten baarmoederlijke zwangerschap, anders had het voor mij niet gehoeven, ik zij dat komt na de behandeling wel een keer maar dat mocht niet.

En nee volgens mij hoef er geen wachtmaand tussen te zitten voor een cryo maar mijn volgende menstruatie komt ongeveer de 3e week van juni en mijn ziekenhuis sluit eind juni, dus volgens de verpleegster die ik gister aan de lijn heb gehad gaan we het net meer redden volgende maand, maar ga morgen toch vragen of er geen andere opties zijn. eventueel terugplaatsing in eigen cyclus ofzo, heb ooit gelezen dat dat ook mogelijk is, maar hoor het morgen wel en dan laat ik wel wat weten.

En hoe gaat het spuiten bij jou, valt het mee, ik had hetzelfde schema, ik moest ook de 2e dag beginnen met deca en de 3e dag met de puregon, dus een beetje hetzelfde schema.

Link to comment
Share on other sites

Goedemorgen,

@ Marielle, ik heb al gelezen dat het deze maand nog niet gaat lukken met de terugplaatsing. Je bent nu in augustus aan de beurt toch? Jammer maar het is niet anders. Ga je nog op vakantie? In het ieder geval is het wel heel fijn als je wat afleiding hebt. Hoe lang heeft de behandeling bij jou geduurd? Ik heb ook meer kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ik ga toch eens vragen aan de arts hoe groot dit risico is voor mij en wat ze vindt van een eileider verwijderen. Elke keer als ik ook een echo heb rond mijn eisprong, springt het altijd aan mijn dichte kant. Dan klopt het wel dat ik nooit (nou ja 1 keer spontaan vm) zwanger wordt.

@ Jansuh, heb je al eerder een ivf poging achter de rug gehad?

Link to comment
Share on other sites

@nyonyacilla: Nee klopt deze maand juni gaat niet lukken, maar misschien op een natuurlijke manier haha, we blijven gewoon proberen. Ik mag beginnen als mijn menstruatie in juli begint met Progynova en dat 17 dagen lang slikken, en dan op dag 17 heb ik mijn terugplaatsing als mijn cryo goed ondooid natuurlijk. als ik die pilletjes slik is het ziekenhuis nog dicht maar als ik op dag 17 zit van die pilletjes dan is het ziekenhuis net een week of misschien anderhalve week open ligt aan mijn menstruatie en dan heb ik gelijk de terugplaatsing, mocht de cryo niet goed ontdooien of als ik niet zwanger raak van de cryo hoef ik niet weer te wachten dan mag ik met de menstruatie van augustus meteen beginnen voor een 2e ivf behandeling, maar we hopen maar het beste met de cryo.

En nee gaan dit jaar niet op vakantie en denk wat dagjes weg enzo.

Mijn 1e behandeling heeft bij mekaar 7 a 8 weken geduurt, en dan tel van begin van de pil gebruik tot aan me testdatum.

 

Hoe gaat het nu met jou, geen bijwerkingen van het spuiten?

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden

 

 

ik ga starten volgende maand ;)

volgende week word ik ongesteld dan de pil slikken afspraken plannen en starten met me 1ste ivf. pies wel in me broek. wat al die hormonen gaan doen maar ben zeer positief heb er zin in.

 

Allemaal succes xxx bobby

Link to comment
Share on other sites

@bobby: welkom leuk dat je mee komt kletsen. en fijn dat je volgende maand mag beginnen met je 1e ivf. ik heb pas mijn 1e ivf achter de rug en het is mij heel veel meegevallen ook van de hormonen heb ik weinig last van gehad. ik begin volgende maand met pilletjes voor een cryo terugplaatsing, mijn 1e ivf is helaas mislukt.

Maar ik wens je veel succes...

Link to comment
Share on other sites

Hoi dames! In mei is onze 1e ivf-poging helaas mislukt :( maar normaal in juni TP van een cryo.. Morgen op controle bij dokter Decleer en dan weet ik meer.. Ik heb altijd,en nu nog steeds,meegekletst op het april-forum en wil nu graag hier een beetje bijkletsen..

 

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden,

 

Sommige van jullie kennen mij misschien al, ik heb ook in het mei forum meegeschreven. Helaas is onze 1e echte IVF poging (de allereerst is ivm overstimulatie voor de punctie afgeblazen) in mei mislukt. Nu vind ik het wel fijn om met het juni forum mee te gaan schrijven, ik merk dat ik het heel fijn vind om mijn ervaringen te delen en te lezen hoe het met andere meiden gaat die hetzelfde doormaken. Het helpt mij echt enorm.

Net als Marielle wacht ik nu op de terugplaatsing van een cryo. We hebben er maar 1, dus de vraag is echt maar of dit lukt. De kans is natuurlijk groot dat deze niet goed "ontdooid" dus dan hebben we nog niets. Maar we blijven positief! ik heb de 13e mijn afspraak in het ziekenhuis (UMC Utrecht) en hoop dat ik dan kan beginnen met de provera.

 

Ik zal zo ook wel een lijstje maken zodat we de data weer goed kunnen bijhouden. Er zijn weer aardig wat meiden die in juni starten!

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden,

 

Ik heb alles teruggelezen en dit is wat ik heb kunnen vinden! Als ik iets fout heb geschreven of ben vergeten, pas het vooral aan!

 

Wie wat waar:

Anneliesbulckaen: terugplaatsing van een cryo na 1e IVF,

Bobby: 1e IVF, ?

Jansuhhh: 1e IVF, Nijmegen

Marielle26: terugplaatsing cryo na 1e IVF JBZ s'hertogenbosch

Nyonyacilla: Bronovo Den Haag en LUMC Leiden

Veerle 81: terugplaatsing cryo na 1e IVF, 1e kindje, UMC Utrecht

 

 

Afspraken ziekenhuis:

Anneloesbucklaen: 6 juni

Jansuhhh: eind juni intake

Veerle81: 13 juni

 

Punctie:

 

Terugplaatsing:

 

Testdatum:

Link to comment
Share on other sites

@veerle:

 

Leuk dat we elkaar hier weer tegenkomen. ik las dat jij ook maar 1 cryo heb ik heb er ook maar 1 ik hoop zo voor ons dat dat de ontdooiing goed gaat, maar we blijven positief, wanneer ga jij starten deze maand of in juli, ik zelf in juli omdat ik deze maand rust moest houden en het ziekenhuis gaat dicht.

Link to comment
Share on other sites

[]Hoi meiden,

 

Ik heb alles teruggelezen en dit is wat ik heb kunnen vinden! Als ik iets fout heb geschreven of ben vergeten, pas het vooral aan!

 

Wie wat waar:

Anneliesbulckaen: terugplaatsing van een cryo na 1e IVF,

Bobby: 1e IVF, ?

Jansuhhh: 1e IVF, Nijmegen

Marielle26: terugplaatsing cryo na 1e IVF JBZ s'hertogenbosch

Nyonyacilla: 1 e ivf Bronovo Den Haag en LUMC Leiden

Veerle 81: terugplaatsing cryo na 1e IVF, 1e kindje, UMC Utrecht

 

 

Afspraken ziekenhuis:

Anneloesbucklaen: 6 juni

Nyonyacilla: 6 juni

Jansuhhh: eind juni intake

Veerle81: 13 juni

 

Punctie:

8 juni

Terugplaatsing:

11 juni

Testdatum:

Link to comment
Share on other sites

Hallo Meiden, wat leuk te zien dat forum wat actiever wordt.

@ Bobby, ik snap dat wel hoor dat je bang bent. Het is absoluut niet niks allemaal.

Drie meiden hier die een terugplaatsing van een cryo gaat krijgen!

@ Veerle81, wat een teleurstelling moet dat geweest zijn dat het niet gelukt is. Ook omdat je de eerste keer al hebt moeten stoppen. Hoop houden op je cryo. Wat is provera?

@ Annelies, wat moet dat een goed gevoel zijn dat je maandag een cryo teruggeplaatst krijgt! Ontdooien ze dan alle 3 tegelijk? En mag je kiezen of je er 1 of 2 terugplaatst?

@ Marielle, jaaaa je hebt dus wel nog een kansje om spontaan zwanger te worden! Gewoon proberen. Wel beter dat als het niet mocht lukken met de cryo je gelijk weer mag beginnen met een nieuwe poging.

Vandaag had ik mijn tweede follikelmeting en ik heb te horen gekregen dat ik vrijdag de punctie krijg! Ik ben zo blij en bang tegelijk want ik zie er heel erg tegenop. De arts was tevreden, ik heb 7 follikels. Niet heel veel maar gezien mijn vorige poging gestaakt moest worden omdat ik maar 2 grote follikels had mag ik blij zijn. Ik doe dus het korte schema en zit nu op dag 11. Ik moet zeggen dat ik het echt super relaxt vind. Bijna geen last gehad van de hormonen. Af en toe een opvlieger. De vorige keer met het lange schema had ik dagenlang hoofdpijn. Vanavond om 10 uur moet ik de pregnyl spuit zetten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use