Jump to content

Slechte kwaliteit embryo's...en dan?


Monica32

Recommended Posts

Mijn man en ik hebben na 3 miskramen en daarna 1 jaar geen zwangerschap de mmm opgezocht, toen 7x IUI gehad wat geen resultaten opbracht. Ook hebben ze onderzoeken gedaan naar de herhaaldelijke miskramen zoals naar mijn imuunsysteem, chromosomenonderzoek, bloedstolling enz. daar is niets uitgekomen. Toen zijn we doorgestroomd naar IVF, na het lange schema gevolgd te hebben maakte ik erg veel eitjes aan. 26 follikels, 24 aangeprikt, waarvan 20 goede eitjes. Hier zijn 17 bevruchtingen uitgekomen. De beste een 7-cellige is terug geplaatst. Hierna lag ik een week in t ziekenhuis vanwege overstimulatie, vocht in de buikholte en te dik bloed. Uit het ziekenhuis bleek ik zwanger...geluk helaas van korte duur, na een bloedtest voor de controle van de overstimulatie bleek mijn hcg te laag, 3 dagen later nog steeds te laag al is t wel iets gestegen. Meteen met de arts gesproken over de cryo's, want er waren slechts 2 cryo's overgebleven van de 16 embryo's die over waren.. Blijkt dat bijna al onze embryo's stoppen met door delen. En dus gewoon ophouden met ontwikkelen. Blijkbaar gebeurd dat dus steeds pril in de zwangerschap..Nu is mijn vraag: wie heeft dit ook en wat zijn jullie mogelijkheden? Of zijn er tips? Want nu hadden we overstimulatie en 20 eitjes, met slechts 1 tp en 2 cryos... Maar wat als we bij de volgende poging maar 10 eitjes hebben...dan blijft er misschien niets over.. En wat als ze allemaal niet door ontwikkelen, moeten we dan miskramen blijven krijgen in de hoop dat t ooit een keer goed gaat? Ben benieuwd of er meer dames dit probleem hebben.

Link to comment
Share on other sites

Wij hadden ook slechte enbryo's en dat lag volgens het ziekenhuis toen aan de spermabinding. Daarom zijn ze overgegaan op ICSI en dat was een stuk beter! Wij hadden wel een veel lager aantal bevruchtingen. De embryo's stopten op dag 3-4 met delen geloof ik.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor je antwoord sorpressa, bij ons ligt t niet aan t sperma of eitjes, maar samen "matchen" we slecht zoals ze in eindhoven zeggen, het ziekenhuis in roermond waar ik eerst onder behandeling stond, en nu weer voor deze aankomende miskraam/bbz denkt dat t aan de kwaliteit van de eitjes kan liggen en gaan ons doorverwijzen naar een professor die.daar.schijnbaar gespecialiceerd in is.. Maar vraag me af wat andere stellen in deze situatie doen.

Link to comment
Share on other sites

Bij spermabinding is het ook een deel combi. Het schijnt dat ze bij ICSI de eicelkwaliteit wel beter kunnen beoordelen omdat ze de eitjes anders bewerken. Goed dat er een specialist is waar je terecht kunt! Ik hoop dat je daar de antwoorden vidt die je zoekt (en hier mss ervaringsdeskundigen).

Link to comment
Share on other sites

Dat wist ik niet dat ze bij ICSI de eitjes anders bewerken en beter kunnen beoordelen, ga t dan zeker nog eens navragen. Ook over de spermabinding dan, kan alles maar beter uit sluiten dan overslaan he, bedankt nogmaals!

Link to comment
Share on other sites

Wij hadden ook meerdere vroege miskramen en bij icsi ook betere en meer emmies, terwijl zaad goed zou zijn. Ze vergroten bij icsi de eitjes wel 6000x om het zaad goed in te brengen en kunnen dan de kwaliteit van de eitjes veel beter inschatten. Voor ons succesvol, inmiddels bevallen van de enige cryo! We hebben die ronde ook prednisolon gebruikt, ivm een immuun probleem bij mij.

 

Vraag zeker of icsi kan! Ook zou het te overwegen zijn om minder eitjes te laten groeien. Ik lees nog wel eens dat kwantiteit de kwaliteit beinvloed.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

@ Testr: wat een geweldig nieuws, geeft ons weer enige hoop... GEFELICITEEERD!!!! We gaan als deze zwangerschap "afgerond" is en we weer mogen, denk ik toch eerst voor onze cryo's als er nog enige onderzoeken gedaan zijn...ze horen toch nog bij onze 1e poging.. Mochten ze fatsoenlijk ontdooien natuurlijk.. En als dat niet gaat lukken, dan gaan we zeker vragen of ICSI niet een betere oplossing is voor ons..

 

Ik lees namelijk veel over slechte kwaliteit embryo's, maar niet zoveel samen met meerdere vroege miskramen (3 of meer) terwijl die gevallen er echt natuurlijk nog veel meer zullen zijn dan alleen wij...

 

Vraag me af of die mensen ook meerdere onderzoeken eisen, of gewoon moeten stoppen als hun pogingen op zijn, of er gewoon geen geld of energie meer is om door te gaan... Ik kan me voorstellen als je net als ons meerdere zwangerschappen heb gehad die vroeg eindigen, dat je op een gegeven moment gewoon op bent...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use