Jump to content

Ervaring Albert Schweizer te Zwijndrecht?


nienos

Recommended Posts

Ha Nienos,

 

Ook wij lopen in Zwijndrecht en doen het in combinatie met Erasmus MC in Rdam. Ik moet zeggen, dat ondanks alle slechte berichten die wij om onze oren hebben gekregen, dat wij hele goede ervaringen hebben met het team wat daar werkt.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Els,

 

Ik heb geen slechte berichten gelezen, is dat hoe ASZ bekend staat? Ik vind het tot nu toe heel snel en vlot verlopen, alleen is er 1 verpleegkundige die altijd haast heeft en dat vind ik heel onprettig...Vind jij dat je genoeg persoonlijke aandacht krijgt? Jullie ook de 1e keer?

Link to comment
Share on other sites

Nee, het ziekenhuis is goed, maar ik bedoel onze situatie. Ik heb altijd wel het idee, dat ze de tijd voor mij/ ons nemen en daar ben ik erg blij mee. Wij zijn nu ruim 2,5 jaar bezig en daarvan lopen we nu 2 jaar bij dokter van den Dool. We begonnen met Clomid en hebben in 2011 2 pogingen IUI achter de rug, maar dat werkte bij ons voor geen meter. Zij gaven toen ook aan dat IVF/ ICSI de enige oplossing is voor ons. Begin maart 2012 hebben wij onze eerste IVF poging gehad en vandaag heb ik de punctie gehad voor de 2e poging ( nu is het ICSI ). Zelfs als ik bel, dan nemen ze de tijd voor mij. Uit onze 1e poging heb ik een vroege miskraam gehad ( cryo-terugplaatsing ). Ik heb nu echt het gevoel dat het gaat lukken, en dat is voor mij ook een houvast.

Link to comment
Share on other sites

Kom even spieken, aangezien ik vlakbij Zwijndrecht woon, maar toen de keus kreeg tussen Rotterdam en Utrecht, aangezien ze hier in de buurt geen icsi zouden doen? Dus ben beetje suprised dat je daar je icsi poging hebt? Is het dan in samenwerking met een ander ziekenhuis of zijn ze sinds kort gestart met deze behandeling ook daar uit te voeren? Succes in ieder geval met je poging!

Link to comment
Share on other sites

O vandaag de punctie gehad, erg spannende dagen dus weer voor jullie! Ik denk zelf dat ik vrijdag een punctie heb, dan heb ik 11 dgn gonal=f gespoten.

Woensdag weten wij meer , dan hebben we de 1e echo (FM) Je leest veel op internet over ziekenhuizen maar ASZ bijna nooit he, zijn er weinig behandelingen misschien daar. Wij zitten bij Albert Schweizer omdat wij een goed stuk in de krant lazen!

Link to comment
Share on other sites

Wij wonen in Rotterdam. Wij begonnen ons 1e gesprek bij dr. Rijnsaerts, ik kreeg te horen dat er met mij niets mis was, maar dat de zaadkwaliteit slecht was en wij in aanmerking komen voor ICSI.

Vervolgens heeft mij vriend alle testen gehad (dna, gen,etc) en dat was allemaal in orde. Bij de uroloog kwamen wij erachter dat mn vriend een spatader in de balzak heeft. Deze heeft hij 2 weken geleden weg laten halen, maar we zijn wel begonnen met ICSI....wij hopen natuurlijk dat zn zaad kwaliteit beter is nu, na de operatie, maar dat weten we pas over 2 maanden...Intake gesprek was met dokter van der Dool. Het mapgesprek hadden wij met Lidia (verpleegkundige) en nu bij echo Angelique als ik het goed heb.

En wat is jouw verhaal?

Link to comment
Share on other sites

Nee, wij horen donderdag of er embryo's zijn en ook hoe laat de terugplaatsing is. Erg spannend allemaal weer. Nog 2 nachten slapen zeggen we dan maar. Heel veel succes morgen. Laat je ff weten hoe het was? Misschien moet je ook nog wel ff geduld hebben of voel jij je eierstokken al?

Link to comment
Share on other sites

O wat erg he al dat geduld! Ik ben ook beetje zenuwachtig voor morgen, nu gaat het echt beginnen voor mijn gevoel! Ik voel mijn eierstokken sinds 2 dagen, heb ook last van mn buik (gevoelig).

Ik heb zo'n gevoel dat ik deze week een punctie heb. Is dat een teken als je je eierstokken voelt??

Link to comment
Share on other sites

Bij mij wel in ieder geval. Probeer er open in te gaan. Het duurt alles bij elkaar nog geen half uur. 1e keer had ik niets geen last gehad. Nu heeft het meer pijn gedaan, maar tis voor een goed doel. Veel succes morgen

Link to comment
Share on other sites

Hey meiden,

 

Wij liepen ook bij Zwijndrecht. Wij liepen bij dr. Rijnsaert. We zijn via haar doorverwezen naar Nijmegen aangezien we in aanmerking kwamen voor een TESE behandeling (achteraf niet nodig geweest). Ik vond ze erg karig w.b. informatieverstrekking: we kregen de eerste zaad uitslag te horen dat we misschien nog in aanmerking zouden komen voor IUI en de tweede uitslag was zelfs normaal ICSI geen optie en ik snapte echt niet waarom, je word zo overdonderd en dan is een stukje extra begeleiding wel prettig. Vervolgens moesten we nog de hele tijd achter doorverwijzingen/ uitslagen aanbellen om ubarhaupt op intake te mogen in Nijmegen maar, achteraf gezien heeft dr. Rijnsaert het toch goed gezien: Nijmegen was voor ons 'the place to be', dus hoe zeer ik ook heb lopen fitten in het begin, ik ben ze nu wel dankbaar! :-)

 

Meiden, heel veel succes met de puncties, dat er maar mooie embryo's en dus beebjes van mogen komen!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Amy,

 

Helemaal in Nijmegen? Waar wonen jullie?Je bent nu heel erg zwanger! Leuk! Ik vind de informatie in het ASZ ook karig. Er wordt weinig gezegd, ook vandaag weer bij de FM.

Ze zegt dan niet of 13 een goede score is of wat dan ook...Maar wij vragen echt alles en gaan niet weg voordat ik het weet...Verder gaat het wel goed en snel in ASZ!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Nienke,

 

Wij liepen ook in Zwijndrecht/Erasmus MC,

'k heb er goede ervaringen mee gehad! We hadden dr. v.d.Dool en de verpleegkundigen vond ik

ook super aardig.2x Marijke gehad bij de puncties, die me heel goed begeleide!

Het enige 'nadeel' aan Zwijndrecht vond ik dat je erg weinig pijnstilling kreeg. Bij mij waren de

puncties écht vreselijk, de eerste keer was het alleen een zetpilletje, de tweede keer kreeg ik er nog

een valeriaan tabletje bij, maaar thats it!Terwijl heel veel ziekenhuizen met morfine o.i.d. werken!

Maar goed, de punctie is voor iedereen verschillend natuurlijk.

 

Ook na de punctie waren ze ontzettend zorgzaam en lief voor me, vond dat écht een pluspunt!

Met alles dachten ze mee, wat voor ons het beste was.

 

En uiteindelijk hebben we via de IVF een prachtige zoon gekregen!!

 

Heel veel suc6 met de behandelingen

Link to comment
Share on other sites

Nienos, wij wonen in zwijndrecht maar als je eenmaal geen keuze hebt en je moet naar nijmegen dan wordt de afstand ieder ritje weer kleiner:-) bovendien probeert nijmegen zoveel mogelijk met je mee te plannen zodat je niet iedere keer heen en weer hoeft te rijden, super ziekenhuis, een warm bad voor ons. Succes meis!!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Tweety,

 

Ja inderdaad alleen een zetpil en ik krijg 2 pilletjes Diazepam. Hoop echt dat dat helpt, ben stikzenuwachtig voor vrijdag. Ik vroeg waarom ze hier niet verdoven en de echte reden is dat de anetsthesist boven zit en niet snel genoeg beneden kan zijn. En ze hebben een enquete gedaan, de uitkomst was dat 85% vd vrouwen het mee vindt vallen. Hm ik ben benieuwd! Jullie heerlijk genieten van jullie zoontje.

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben vanmiddag de terugplaatsing gehad van onze kanjer! Op de schaal van 1 tot 4 scoort hij een 2 en daar mogen we heel blij mee zijn. De vorige keer hadden ze deze score ook en toen heHb ik een vroege miskraam gehad. Dus het gaat helemaal goed komen. Op de een of andere manier denk ik ook echt dat ik zwanger raak nu. We hebben er misschien nog 2 in de reserve, maar dat horen wij nog.

 

@ Nienos, het gaat echt helemaal goed komen. Het is voor het goede doel.

 

Ik heb trouwens net van mijn man het boek cadeau gekregen van Grada van den Dool. Ik ben benieuwd hoe die is.

Link to comment
Share on other sites

Zo dus jij hebt nu 2 wacht weken, echt ik duim voor jullie!Lijkt me wel raar dat je nu een embryootje in je buik hebt!Ik wist niet dat er een schaal was van 1 tot 4, had alleen gelezen over À en B kwaliteit. Is 1 het beste dan? Heeft dat te maken met celdeling?QUOTE=Els1987;562191]Wij hebben vanmiddag de terugplaatsing gehad van onze kanjer! Op de schaal van 1 tot 4 scoort hij een 2 en daar mogen we heel blij mee zijn. De vorige keer hadden ze deze score ook en toen heHb ik een vroege miskraam gehad. Dus het gaat helemaal goed komen. Op de een of andere manier denk ik ook echt dat ik zwanger raak nu. We hebben er misschien nog 2 in de reserve, maar dat horen wij nog.@ Nienos, het gaat echt helemaal goed komen. Het is voor het goede doel.Ik heb trouwens net van mijn man het boek cadeau gekregen van Grada van den Dool. Ik ben benieuwd hoe die is.

Link to comment
Share on other sites

Hé wat leuk, ik wist niet dat ze een boek had geschreven? Ga er ook eens naar kijken.....

Okay, dus vandaar dat ze het zonder verdere verdoving doen! Helaas hoor ik dan weer

net bij die 15% die het vreselijk vond...hihi... maar ach...'k had het er wel helemaal voor

over hoor!!Al was het eerste wat ik zei toen ik bevallen was; 'ik beval liever dan dat ik nog

een punctie moet doen' ;)

Inmiddels genieten we alweer bijna 8 maanden van ons mannetje, het is het zo ontzettend

waard geweest allemaal..... Als het nodig is, doe ik het zo weer hoor, bij een volgende!!

 

Els; Heel spannend joh!! Bij alle 2 de Tp voelde ik me zwanger!! Eigenlijk ben je dat gewoon ook!!

Want er zit een embryo in je buik!Die dan nog wel door moet groeien, maar daar mag je hoop op

houden hoor!!

 

Nienke; Suc6 vandaag ( 't was toch vandaag?) 'k duim voor je!

Link to comment
Share on other sites

Nienos, gaat alles goed? We hebben nog niets gehoord van jou.... Is de punctie goed gegaan?

 

Hier gaat het vandaag voor het eerst weer beter. Ik ben best wel beroerd geweest van de punctie en heb veel last van mijn eierstokken. Vrijdag nog ff bloed geprikt, omdat ze bang waren voor overstimulatie, maar dat is gelukkig niet zo. Dat ik zo'n last heb van mijn eierstokken schijnt een goed teken te zijn, dus kom maar op. Nog 8 dagen te gaan voor mijn test!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use