Jump to content

Wachtbankje augustus


Floortje
 Share

Recommended Posts

Hi dames!

 

Daar ben ik weer! Ik moest even herstellen van de miskraam (tjonge, jonge, wat een kap is zoiets zeg!) en ik was natuurlijk van plan het nu de laatste cryo's op waren er voorlopig even bij te laten, maar ja.... De eerste spuit deca is er zojuist in gegaan, dus daar gaan we weer! Het lijkt wel alsof dat spul verslavend is, het is gewoon zo moeilijk om te stoppen als je zo graag wil.

 

Globale planning is 21 juli uitgangsecho en de eerste week van augustus punctie en terugplaatsing. Dus ik open bij deze maar vast het augustusbankje. Eigenlijk begint het wachten toch met de eerste spuit deca? Wachten op een goede uitgangsecho, wachten op goede follikels, wachten op een punctie, wachten op mooie embryo's. We moeten al zo veel wachten, dus waarom wachten met het wachtbankje om elkaar aan te horen en op te peppen!

 

Ik moet even een beetje bijlezen, maar hoop dat het met jullie allemaal goed gaat en wie weet kom ik weer oude bekenden of nieuwe lotgenoten tegen zodat we elkaar een beetje kunnen steunen!

 

Liefs,

 

Floor

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 457
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

@Floortje: Ik kom ook op het wachtbankje augustus, ik krijg waarschijnlijk rond de 1e of 2e week augustus mijn cryo terrugplaatsing, ik wacht nu op mijn menstruatie die ik over ongveer 10 dagen verwacht en dan mag ik beginnen met de progynova pillen en dan op dag 17 terugplaatsing, spannend weer.

Succes met spuiten hoop je niet al teveel bijwerkingen heb van de deca.

Ik wens je veel succes met alles.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Marielle,

 

Leuk! Dan gaan we waarschijnlijk ongeveer gelijk op! En ik zie dat je al een dochtertje hebt, ook leuk!

 

Ik word persoonlijk minder ziek van het prikken dan van de progynova, maar dat verschilt echt heel erg per vrouw. Heel veel vrouwen hebben amper last van de progynova, maar ik hoor daar helaas niet bij. Blij dus dat ik weer mag prikken. Van het prikken word ik wel erg moe en dat is wel zwaar met een kleine peuterpuber, maar ach, het is maar voor een paar weken en voor een goed doel!!! Ik slik vanwege mijn pcos ook metformine en dat werkt, zeker de eerste weken, altijd enorm op mijn darmen en maag, maar gelukkig krijg ik pilletjes metclopramide tegen de misselijkheid, dus dan is het allemaal redelijk te doen.

 

Ik zie alleen zo op tegen weer een punctie. De vorige keer had ik rond de dertig follikels en het was echt een hel. Gelukkig gaan we nu voorzichtiger stimuleren, ik hoop eigenlijk heel dat we op 3-5 follikels uitkomen, want meer kan ik echt niet aan vrees ik... Minder is ook niet leuk want bij minder dan 3 follikels wordt de poging waarschijnlijk afgebroken en dat is ook een enorme teleurstelling, dat hebben we al een keer meegemaakt. Die pcos eierstokken zijn heel lastig te stimuleren, het is een beetje alles of niets, dus het worden weer spannende weken!

 

Ik zie dat jullie nog een cryo hebben, wat spannend! Hopelijk ontdooit hij prachtig! Wel fijn hoor, die cryo's zijn toch een soort cadeautjes, heerlijk dat je niet weer een punctie hoeft te hebben en niet hoeft te spuiten!

 

Jij ook veel succes!

 

Floor

Link to comment
Share on other sites

Hoi

Helaas ( omdat het niet gelukt is ) kom ik bekende dames tegen, ik ben nu aan het wachten ziekenhuis is 2 weken dicht dus moet ik mijn duiveltjes afwachten begin augustus en daarna als onze laatste Cryo goed is ontdooid TP .

Ik wens jullie veel suc6

Link to comment
Share on other sites

Lieve Mely,

Wij hebben samen op het april mei bankje gezeten. Wat akelig dat het weer niet is gelukt! Heel veel sterkte met bijkomen en hopelijk kom je alsnog in de loop van augustus in de wachtweken!

Liefs,

Floor

Link to comment
Share on other sites

@floortje: Ja ik heb al dochter, en las jij ook al een zoon.

 

Ik heb nog geen progynova geslikt maar dr is me wel verteld dat je er misselijk van kan worden, dus dat is even afwachten. En heb nog maar 1 cryo dus hoop op een goede ontdooiing.

Mocht dit niet het geval zijn dan mag ik in augustus meteen verder voor een 2e ivf behandeling maar we hopen dat we niet zover komen, maar dat is afwachten.

En ik heb ook veel pijn gehad met de punctie bij mij waren er maar 10 aan geprikt maar het deed ontzettend veel pijn.

Ik wens je heel veel succes met de behandeling....

Link to comment
Share on other sites

Ik wil hier ook graag mee schrijven, zit alweer 2 weken aan de deca en sinds woensdag aan de gonal-f, volgende week vrijdag de eerste fm en ik verwacht de week daarna punctie en tp.

Dit is de 1e icsi voor een 2e kindje, alleen de deca is ontzettend tegen gevallen, veel last van vermoeidheid, hoofdpijn en stemmingswisselingen. Nu de gonal erbij is gaat het een stuk beter.

 

Ik wil iedereen veel succes wensen!

Link to comment
Share on other sites

@Marielle, ach, dus jij hebt ook zo'n akelige punctie gehad. Dan hoop ik inderdaad nog harder voor je dat het niet weer zo ver hoeft te komen! Het kan met de progynova echt alle kanten op. En als je de bijsluiter gaat lezen wordt het alleen maar erger, dus gewoon slikken en dan merk je vanzelf wel hoe je reageert, toch? Misschien valt het wel heel erg mee!

 

@Poezebeest, gezellig dat je er bij komt! En ook voor een tweede kindje! Wat een leuke naam, ik heb er vier en een zwerver die in het konijnenhok woont ;-) Ik heb precies hetzelfde als jij met de deca. Hoofdpijn en heel erg moe (en warm ook trouwens) en zodra de puregon erbij komt gaat het een stuk beter. Voor de misselijkheid krijg ik pilletjes. Ik hoop morgen over een week met de puregon te mogen starten, ik voel me nu na de tweede dag spuiten al inzakken.

 

X, Floor

Link to comment
Share on other sites

Ook ik kom hier meeschrijven meiden. Ik spuit sinds 9 juni Deca, wat langer dan normaal vanwege de vakantiedrukte in het ziekenhuis, en sinds 10 juli Puregon. Woensdag heb ik de 1e FM. Begin volgende week verwacht ik de punctie en eind volgende week de terugplaatsing.

Ik herken jullie Deca bijwerkingen: hoofdpijn, moe en het spontaan in ene keer heel erg warm krijgen. En ligt het nou aan mij dat de Deca spuiten steeds botter worden of krijg ik een eeltlaag op mijn buik (haha), ze gaan er steeds moeilijker in.

Ik wens jullie allemaal succes meiden. En laten we gaan voor een mooi en heel groen augustus wachtbankje!

Link to comment
Share on other sites

Hi Nikkie, ik heb je wel al eerder gevolgd op het forum! Welkom hier en wat spannend dat de punctie er al zo snel aan zit te komen... Hoe voel je je nu? Kan je een beetje 'groene' energie vinden?

We gaan voor groener dan groen! Deze maand moet het gewoon eens een keertje gaan lukken!

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij reageert je huid op waar je eerder de spuiten deca hebt gezet. Op sommige plekjes krijg ik hem er bijna niet in en als ik er iets naast ga zitten 'floept' ie zo naar binnen. En ik heb een behoorlijke speklaag...

Link to comment
Share on other sites

Ik heb het zo warm, als ik nu een foto van mijn hoofd zo plaatsen, zouden jullie denken dat het een ontplofte tomaat is!! Ik ging vandaag gewoon op blote voeten de kippen voeren en de hond uitlaten, zo warm heb ik het....

Denk dus dat dat ook door deca komt, want dat had ik vorige keer ook!

Link to comment
Share on other sites

@Floortje. Ik herken die opvliegers van je ... er lijkt niks aan de hand en dan in ene keer het idee hebben dat het zweet je overal uitbreekt, is niet zo want ik zweet er niet bij maar het gewoon van de ene op de andere minuut heel heel heel erg warm hebben. Komt denk ik echt van die deca.

Ik voel me prima, heb het gevoel alsof ik de hele wereld aan kan ... haha ... genoeg positiviteit in me op het moment. Jammer dat ik deze keer geen acu heb, brengt me heel veel rust in de wachtweken, maar het is niet anders, mijn acupuncturiste is met vakantie. Dus vertrouw ik deze keer maar op mijn eigen zen gevoel ... hihi.

En hoe voel jij je? In de groene mood? Volgende week je eerste uitgangsecho?

Link to comment
Share on other sites

Hi Nikkie,

Ja, inderdaad, soms denk ik echt dat ik ontplof van de warme!! Mijn moeder vroeg vorige keer of ik gek was geworden, omdat het helemaal geen lekker weer was (het was januari!), maar ik in een topje en een korte broek liep ;-)))

Wat lekker dat je je zo goed voelt zeg! Houd dat gevoel vast zou ik zeggen! Wel jammer van je acu, maar blijkbaar ben je deze keer gewoon sterk genoeg! Morgen je eerste FM? Ik ben heel benieuwd, laat je weten hoe het was?

ik voelde me tot gisteren echt onverslaanbaar, tegen het manische aan, maar ik heb vandaag echt een enorme zenuwinzinking gehad. Ik zag het gewoon ineens helemaal niet meer zitten! Ik heb enorm gehuild en was echt een beetje in de war. Mijn moeder is gekomen om op te passen en ik heb de hele dag geslapen, terwijl ik echt nooit overdag slaap! Het gaat nu wel weer wat beter, maar ik twijfel even enorm over waar ik in hemelsnaam mee bezig ben... Maar goed, hopelijk is het morgen weer beter. Ik ga gewoon proberen het groene zen gevoel van jou over te nemen ;))) Haha! Ik heb zaterdag een afspraak voor de uitgangsecho, maar aan moet wel echt morgen mijn menstruatie doorzetten. Die had vandaag moeten komen, na een Duphaston kuur, maar dat is gek genoeg niet gebeurd. Ik begrijp er niks van. Als morgen mijn menstruatie niet komt, dan moet ik de afspraak voor de echo verplaatsen naar maandag. Ook geen ramp, maar ik had nu een afspraak bij mijn favoriete arts...

Nou, slaap lekker en veel succes morgen!

x, Floor

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij reageert je huid op waar je eerder de spuiten deca hebt gezet. Op sommige plekjes krijg ik hem er bijna niet in en als ik er iets naast ga zitten 'floept' ie zo naar binnen. En ik heb een behoorlijke speklaag...

 

Dit had ik ok Floortje wat je wel kan doen is net voor dat je inspuit je spiren met warme doek opwarmen dan ontspanen ze en dan is makkelijker om een te spuiten bij mij was echt dat ik rode en parse vlekken had zeggen zij alergie ah ja gelukig niet het hele leven. En opvligers die erken ik ook opeens zo waarm begon te zweten dit komt echt van Deca maar ja liever dit dan hoofdpijn of je di ook hebt ??

 

Sterkte met spuiten en met bijwerkingen.

Link to comment
Share on other sites

Hi Mely,

Fijn dat jij het ook herkent. Ik had het vorige keer wel heel erg warm, maar de afgelopen dagen had ik echt vanuit het niets van die enorme knallende opvliegers. Het lijkt vandaag trouwens wel wat rustiger. Zaterdag heb ik de uitgangsecho, dus als ik dan met de puregon mag beginnen, is het ergste achter de rug. Qua bijwerkingen dan, want ik zit niet bepaald te wachten op de punctie!

 

Nikkie, hoe was de follikelmeting? Goed nieuws?

 

 

Poezebeest, hoe voel jij je ondertussen? Gaat het een beetje met de bijwerkingen?

Link to comment
Share on other sites

Mijn FM was lichtelijk teleurstellend ... maar 4 eicellen en ze kan ook niets vinden op de reservebank ... Juist omdat ik nu weer Puregon spuit had ik gehoopt op meer follikels, laatste keer ook zo weinig maar dat kwam toen door de Menopur. Maar ik wanhoop nog niet want ik heb er tenslotte maar eentje nodig en wat ik altijd roep tegen iedereen prent ik nu mezelf ook maar in ... het gaat om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Maandag de 2e FM en dan waarschijnlijk woensdag de punctie. Wordt dus vervolgd ...

 

Gaat het weer wat beterder met je Floortje? Wellicht komt het door je ongi die op doorbreken staat dat je je zo voelde? Af en toe kan het ook geen kwaad hoor om al die tranen er eens uit te gooien. Het is verdorie ook niet niks wat wij allemaal moeten doorstaan, het is een grote emotionele en heftige rollercoaster. Nou ik hoop dat je onverslaanbaarheid weer terug hebt. Je kan het! Sterkte meid.

Link to comment
Share on other sites

Hallo! Mag ik hier ook bij komen zitten 'wachten'?

Helaas kom ik hier wat bekenden tegen...Floortje, Nikki, Mely, ik had jullie liever niet gezien (om goedbedoelde redenen hè!!!). Floortje, je klinkt superpostief, precies weer goed opgeladen na je mk?! Gelijk heb je! We gaan echt nog wel eens een beebje in onze armen sluiten!

 

Zelf ben ik aan het wachten op de russen. Van zodra die komen, 'mag' ik beginnen met de pil (heb het lange schema). Om dan begin augustus de suprefact te nemen en vanaf 16 augustus de menopur. Heb net een maandje verplichte rust gehad en geen pil of medicatie of wat dan ook moeten nemen (ook wel eens fijn!). Maar nu lieten die Russen op zich wachten, dus ik testen... Weer een hele heisa met valse testers achter de rug... indroogstreepjes die ècht wel op een streepje leken! Of misschien is er 'iets' geweest, maar al in een heel vroeg stadium misgegaan. Nochtans, het waren kruidvattesters! Maar goed, ben dus aan het wachten! Heb nu wel al een beetje bruinverlies, maar wil maar niet doorzetten...grrrr.

 

Dan hebben ze afgelopen vrijdag nog bloed genomen om mijn amh waarde te checken...Tja, ik word in december 38, dus "toch handig om te weten waar we staan". Maar in principe verwacht de specialist niks ongewoons. Mmmm...ben toch pas ècht gerust als ik een positieve uitslag krijg hoor. Dus ook daar wacht ik op...Misschien vrijdag, anders maandag zal de uitslag binnen zijn.

Maar zelfs als die minder goed zou zijn, dan verandert er niks aan de volgende behandeling. De fert.arts heeft sowieso de dosis menopur verhoogd van 2 ampullekes naar 3 ampullekes (omdat de vorige IVF er 'maar' 6 follikels van de 12 hadden gereageerd). In het geval van een lagere amh zouden ze de dosis verhogen, maar dat is dus al gebeurd. Maar toch...het geeft wel weer wat extra druk als die waarde minder goed zou uitvallen hè. En dat kunnen we wel missen. Maar aan de andere kant, er is er maar eentje nodig hè! Mijn dochtertje is er zo eentje :)

 

Ik ga mijn pu en tp waarschijnlijk nog wel in aug hebben, maar mijn wachtweken na tp zullen in september vallen. Toch zou ik graag hier wat mee wachten. Zoals Floor al zei, ook die eerste weken moet je veel wachten, wachten op echo's, groeiende follikels, bevruchtingen, tp's,...en die zou ik gaag met jullie delen!

 

En...ook om mijn enorme groene gevoel met jullie te delen!!! Augustus is niet voor niks de oogstmaand!!!! Dus nu gaan we hier een groene tsunami veroorzaken!

 

xxx

Edited by bettyboopke
essentieel foutje verbeterd
Link to comment
Share on other sites

Hè verdorie Nikkie, wat jammer. Ik kan met voorstellen dat je op meer follikels had gehoopt! Maar.... Ik had bij mijn eerste poging maar 4 follikels. Toen wilden ze eigenlijk afbreken om in een volgende ronde voor meer te gaan, maar ik wilde per se de punctie doen. Het resultaat komt net met papa uit bad... De laatste keer had ik meer dan 30 follikels en daarvan 16 eicellen, 7 embryo's, eentje vers teruggeplaatst en drie cryo's, ook allemaal teruggeplaatst. En dat hele traject heeft een miskraam opgeleverd. Kortom: ik ben het levende bewijs dat het echt gaat om de kwaliteit en niet om de kwantiteit!

Er zijn zelfs theorieën dat er toch altijd maar een of enkele dominante follikels zijn. Volgens mij heb ik een keer een Amerikaans onderzoek gelezen over dit onderwerp. Als er heel veel follikels groeien, moet de energie ook verdeeld worden over veel follikels die dan per saldo zwakker zijn. Zo is ongeveer de redenering. Ik vind het eerlijk gezegd best wel een logisch verhaal. Zo logisch dat ik blij ben dat we nu op de laagste dosis Puregon gaan stimuleren om hopelijk 3 of 4 follikels te krijgen in plaats van 30. De voornaamste reden is dat ik niet nog een keer een punctie wil doormaken met 30+ follikels, maar ik geloof ook wel dat kwantiteit misschien wel ten koste kan gaan van de kwaliteit! Als ik 4 follikels zou hebben, zou ik een gat in de lucht springen!

Nou, is dat niet even een portie peptalk?

 

Hier gaat het gelukkig weer wat beter, en je vermoeden klopt helemaal Nikkie! Mijn menstruatie is begonnen en dat voelt als een enorme opluchting! Ik heb dus net besloten dat ik weer onverslaanbaar ben en deze keer gewoon hartstikke zwanger ga worden! Ik weet niet of dit gevoel een uur, een dag of een maand gaat duren, maar ach, ieder positief moment is mooi meegenomen in dit slopende traject!

 

Nou, lekker rustig aan doen jij en je buikje koesteren en tegen je mooie follikels praten! Ze doen het hartstikke goed 'The fantastic four'. Dat gaat gewoon hartstikke goedkomen!

 

X, Floor

Link to comment
Share on other sites

@Floor. Thanx voor je peptalk ;-). Die redenering klinkt idd heeeel logisch. Ik ga heel goed voor mijn fantastic four (hihi) zorgen.

Fijn dat jij vanaf nu weer onverslaanbaar bent. Hou vast dat gevoel. You go girl!

Enneh ... jeetje ... meer dan 30 follikels ... dat moet een heftige punctie geweest zijn.

 

@Bettyboopke. Welkom. Helaas ;-) 'kennen' wij elkaar. Wat een toestanden heb je gehad met die valse testen. Nu maar hopen dat die ongi snel doorbreekt zodat je verder kan. Succes!

Link to comment
Share on other sites

@Bettyboopke! Hè wat jammer nou, ik heb nog zo voor je geduimd!! Nou ja, dan gaat het dus augustus worden!! Kom maar op met die groene tsunami van jou! Haha... Spannend zeg van je Amh. Ik hoop in ieder geval dat het allemaal goed is! De reden is niet leuk, maar wel gezellig elkaar weer te ontmoeten hier. En je bent meer dan welkom vind ik! Dan kan je altijd later nog een bankje opschuiven, of we maken er gewoon een augustus/september bankje van. Geen probleem, gezellig en welkom!

 

@Nikkie, echt, zo punctie gun je niemand, ik zal je de details besparen, maar het was vreselijk. Ik doe liever 10 keer een behandeling met 3 follikels per punctie dan een keer een behandeling met 30. Volgens mij is het vrijwel onmogelijk zwanger te raken als je zo in de prak ligt en zo veel pijn hebt. Ik ga dus lekker op naar een bescheiden oogst!

 

Slaap lekker dames!

Link to comment
Share on other sites

Yes!!! De Russen zijn er! En hoe....pffff.... :/

Maar nu kan ik beginnen aan de pil, dus 16 augustus kan ik starten :))

Ja ik ga natuurlijk ervan uit dat er op de basisecho geen rare dingente zien zullen zijn!

Ik kijk ernaar uit!

 

Hè Floor, kan nog steeds niet geloven dat jij een punctie had van 30 (!!!!!!) follikels...! Dan had je toch vóór de punctie ook al last? Want 30 van die opgeblazen zakjes in je buik...tjongejonge!

Goed dat één en ander is aangepast! Ben benieuwd hoe het dit keer zal gaan?!

 

Morgen ga ik toch al eens bellen naar Leuven om te horen of mischien mijn resultaat van de bn al bekend is (amh). Ze gingen vandaag of morgen het bloed analyseren, dus morgen of maandag zou de uitslag bekend zijn. Toch wel spannend!

 

Nu even crashen op de zetel, ben bekaf, mijn buikje heeft het zwaar te verduren!

xxx

Link to comment
Share on other sites

hoi meiden,

Ik kom mij hier ook aanmelden. Ik heb vandaag mijn punctie gehad. Bij de 1e keer had ik 16 eitjes en vandaag 8, maar er waren 2 eitjes niet rijp genoeg, dus moeten we het doen met 6. Maar op zich een aardige score. Zaterdag mag ik het ziekenhuis bellen of er delingen zijn en zondag is de terugplaatsing.

Ik had me veel zorgen gemaakt over de prik die je voor de puntie krijgt, maar thuis had ik een paracetamol genomen. Alles is goed verlopen. Thuis ben ik lekker in bed beland en heb 4 uur geslapen. Heerlijk. Nu veel gedronken (1.5 L) en ik voel me alweer wat beter...

 

@ Floor, 30 eitje, daar moet je toch niet aan denken. Ik vond de 16 al veel, maar 30 is me iets teveel.

@ meiden die net begonnen zijn, veel succes. Van de deca had ik ook hoofdpijn, maar licht. Maar in combi met Gonal-F iets heftiger. Na een paracetamol was ging het weg.

Ik hoop dat dit een groen bankje.

 

Groetjes Angélique

Link to comment
Share on other sites

@Bettyboopke!!! Zo, lekker leeglopen op de bank! Ik weet hoe je je voelt, ik vloeide zelfs bij mijn miskraam niet zo erg. Nou, lekker, dan zijn onze buikjes lekker schoon om straks een prachtig veelcellig embryootje te ontvangen! Rust maar lekker uit. Ik heb me voorgenomen mezelf deze ronde echt in acht te nemen. Niet te veel afspraken, stress vermijden. Vorige keren hobbelde ik maar door en volgens mij is dat toch niet bevorderlijk.... Op naar de start! Ben benieuwd naar je uitslagen, laat je het weten als je nieuws hebt? En ja, natuurlijk had ik voor die punctie al last, ik leek wel een drachtig hangbuikzwijn! En zo voelde ik me ook! Maar ik moet je zeggen dat ik nu ook al weer veel vocht vasthoud.

 

@Anna, gezellig en welkom! 6 eicellen is best een aardige score toch? Gefeliciteerd! Ik hoop voor je op mooie embryo's er breken spannende dagen voor je aan! Houd ons op de hoogte!

 

@Nikie hoe is het met jou vandaag? Beetje optimistisch?

 

@Poezebeest, morgen follikelmeting? Spannend!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Posts

  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use