Jump to content

Van puregon/gonalF overstappen naar menopur?


vrouwtjetheelepel

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik had hier al wat dingen gelezen maar ik wou er toch nog graag een vraag over stellen.

 

Wie van jullie is van puregon of gonalf f overgestapt naar menopur?

 

Ik heb meestal veel follikels maar het resultaat na de punctie is meestal wat teleurstellend vergeleken bij het aantal aangeprikte follikels, nu wilt onze arts mij menopur voorschrijven net zoveel als ik bij de puregon heb gebruikt 150 eh.

 

Maar nu lees ik vaak dat je met menopur wat minder eitjes kan hebben maar wel van betere kwaliteit...

 

Nu is mijn probleem dat ik me afvraag of ze me wel een goede dosis voorstelt.. ik weet niet wat ik hiermee aanmoet, ik wil mijn laatste poging liever niet verspelen en hoop op wat meer eicellen dan de laatste 2 keren.

 

Wat is jullie ervaring met de overstap naar menopur, hoe waren de resultaten, iemand advies?

 

 

 

PS. dit waren mij resultaten:

 

2008 geslaagde poging voor ons eerste kindje 150eh,24 follikels, 11 eicellen, 7 embryo's, 1 van goede kwaliteit

 

1e x brusje (8 follikels, 125 eh) 6 eicellen had waarvan 4 goed voor bevruchting waarvan 2 embryo's goede kwaliteit

2e x brusje (17 follikels, 150eh) 6 eicellen, 5 eicellen goed en 1 embryo van ondergemiddelde kwaliteit

Link to comment
Share on other sites

Bij mij heeft menopur alleen maar succes gebracht. Nu moet ik erbij zeggen dat ik de gonal had in combinatie met Cetrotide. daarmee kun je de follikels minder lang door laten groeien dan met deca. Ik heb altijd veel kleintjes, die dan al niet meededen. Maar met gonal ook uit de grotere follikels altijd max twee rijpe eitjes.

 

De vier pogingen met menopur en dus deca heb ik altijd een mooi aantal follikes gehad, soms zelfs ecgt veel rond de 28, en als ik het uit m'n hoofd goed zeg tussen de 9 en 17 rijpe, goede eitjes.

 

Behalve dat de menopur werd gecombineerd met deca ipv Cetrotide, was de dosis ook wat hoger. Gonal was altijd 150, menopur 225 verdeeld over ochtend en avond.

Link to comment
Share on other sites

Hier een beetje dezelfde ervaringen als Henne.

poging 1 t/3 voor een brusje, gebruikte ik puregon icm deca. Resultaat zo'n 8 eicellen, maar niet alles bevrucht. Wel altijd 2 goede emmy's terug en een enkele keer een cryo.

De vierde poging had ik een combi van menopur en puregon. Dat met cetrotide. De eicellen konden inderdaad niet lang doorgroeien vanwege de cetrotide. Resultaat weer 8 eitjes, maar daarvan waren er 5 onrijp.

De vijfde poging had ik menopur met deca. Resultaat 15 eicellen waarvan ze er 9 konden bevruchten. Kwaliteit excellent tot goed. Zelfs nog cryo's die ze eerst lieten doorgroeien tot dag 5. Al met al dus ook goede resultaten met menopur.

Link to comment
Share on other sites

Hier nog iemand die kan aansluiten bij de reactie van Henne. Onze eerste poging was met deca en puregon, resultaat 4 rijpe eitjes, 3 bevrucht middels ICSI en alle 3 gestopt met delen. Tweede poging (na 2 valse starten) deca en menopur (400) alles in de avond gespoten, resultaat 5 eitjes, 3 bevruchtingen waarvan 2 toppers en 1 b-kwaliteit. Verse terugplaatsing resultaat zwanger, helaas met 10 weken missed abortion. Andere toppertje was een cryo, deze is vorig jaar teruggeplaatst met als resultaat een DOCHTER.

Mijn eierstokken zijn door de endometriose beschadigd, waardoor ik verminderd vruchtbaar ben en dus niet veel follikels heb tijdens het stimuleren. Maar de kwaliteit van de eitjes was na gebruik van menopur bij mij veel beter en daar gaat het toch om.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben ook dit keer (derde pognig in juli of augustus) overgestapt van puregon en deca naar menopur en Suprefact in neusspray.

mijn arts geadvisserde dat ik dit keer menopur gebruiken.en mijn eierstokken zijn ook beschadigd door auto immuunziekte waardoor krijg ik elke keer niet meer eitjes.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hoi vrouwtjetheelepel. En, ben je al aan het spuiten? Ik had met gonalf bijna overstimulatie dus was ik bij de 2e icsi halverwege naar 112,5 gegaan ipv 150. De derde zou ik dan beginnen met 112,5. Nu heb ik er zelf op doorgedrongen dat ik menopur wilde. Ik wist dat de kwalieit beter kon zijn maar het aantal minder. Helaas was ik, en ook het ziekenhuis, niet zo alert als jij. Er groeide dus maar 2 eitjes. Dag voor de puctie dus poging gestaakt. Ben er nog kapot van, die hormonen gaan je niet in de koude kleren zitten en nu was alles dus voor niets.

Let dus idd op de dosis als je overstapt! Nu twijfel ik nog hoor. Moet nu 150 gaan spuiten maar ben zo bang dat t weer te weinig is.

Succes allemaal.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use